Gå till innehåll

Anemonen har delat sig :(


Speedster

Rekommenderade inlägg

Fan i helvetes jävla skit :(

Anemonen (bubbeltip anemon) har under en längre tid (ända sen jag installerade MH, och även innan dess) sett för bedrövlig ut. Den hade en röd fot och stora fina vita bubblor när jag köpte den sen har det bara blivit sämre, den har sett grå ut med neongröna tentakler o neonrosa topp på tentaklerna. Den har helt enkelt sätt skitkass ut :( När jag kom hem idag så hade den delat på sig. Antagligen då för att den mått så dåligt eller?

Fråga: finns det något gott med det här över huvudtaget?

Förfrågan: finns det någon i närheten som vill ha en anemon? (rekemmenderat är då att ni vet hur man lossar på anemon.

Så här ser den (eller de nu då) ut just nu. Fick bli med blixt då bara de blå lamporna var tända just nu.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej,

Jag har en likadan, som också delat sig, men den har hela tiden sett bra ut med med mycket "bubblor". Jag har läst efteråt och troligtvis så matade jag den för mycket. När det gäller ditt problem, så är det som vanligt ljuset, vattnet eller maten.

Vad matar du med och hur ofta? Jag ger 1/2 räka ca 1gång i veckan.

Ljuset? Jag kör med T8 lysrör och det fungerar väldigt bra, tror att Mh kan bli för starkt så försök att placera anemonen långt ner.

Bra vattenvärden naturligtvis. Jag tillsätter Ca, Mg och ibland iodine och strontium. Däremot så har jag relativt höga nitratavärden på ca 25ppm, men det verkar inte göra någon större skada.

/ Hälsningar Pär

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag matar inte den alls, har hänt nångång i månaden att den fått en räka (upphackad), annars får den ta det som flyter runt, artemia, oscean nutritioin (eller nåt) spritulina etc... Den står direkt under en av de 70w MH lampan, den har aldrig vandrat runt eller nåt liknande, utan suttit där den sitter hela tiden.

Nitrat ungefär 5 o sista veckan har jag fått bort all mätbar fosfat.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ok, då ska jag börja mata den på riktigt nu i fortsättningen. Vore verkligen kul om den klarade sig, men hur mycket kan man hoppas på det? Snart är ju den beryktade 6 månaders gränsen nådd... 2 anemoner känns lite overkill i mitt lilla kar.

6 månaders gränsen ?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jepp...

O imorse hade ena delen vandrat upp på stenen...och kommer säkert fortsätta vandra. Fan den kommer säkert förgöra varenda korall i hela karet. Det som eventuellt kommer hindra det är att det står en STOR euphyllia han måste ta sig förbi och den kanske inte är jättekul att försöka gå över?

O jag som inte har möjlighet att vara hemma förräns imorrn :(

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jepp, insugsskydd på alla 4 jag har...

Tack för länken Halogen verkligen mycket info där. Ska tydligen vänta med käk en vecka nu när de har delas sig, sen ska jag se till att de får mer mat än innan.

Men vad tror ni om det här? Börjar nästan se lite positivit på det nästan så det kan bli kul att ha 2 stycken. Ska göra allt för att få dem att klara sig. Har hela tiden trott att det beror på för dåligt ljus.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Böööörjar bli lite drygt nu... skiten har delat sig igen!!! (eller håller på). Vad ska jag göra?! 3 anemoner i mitt lilla kar är väldigt mycket! Och jag vill inte ha så många. Hur får jag bort en anemon om jag vill göra mig av med en/två?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du tar en liten pump, typ 500 liter i timmen, og riktar mot foten, medans du petar lett på den , kan du få loss den, men "patience my friend..." Jag hadde samma sak. 1 BTA i et 150 liters kar som også delte seg, først til 2 så til 3 umiddelbart. De lever i beste velgående. er redd de skal dele seg igjen nå, begynner å bli store. Har 2 selv, og ga bort 1. Fikk meg en Premnas clown, som dyk rett i den, da blomstrade dom opp riktig bra!

Har også en anemonekrabbe i den ene, også noe som tydligen gillas.

Men de kan altså fjernes, men med en stoooooor portion tålmodighet. Ikke bruk makt, da revner foten, og de dør. Har gjort det også.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...