Jump to content
Sign in to follow this  
j0nas

Växtsätt goniastrea

Recommended Posts

Om jag ställer min goniastrea på botten av karet, kör utan sand, kommer den då att växa fast i glaset eller bygger den en egen platta? Vill inte riskera att skada korallen om jag behöver flytta den någon gång i framtiden. 

 

Plan A var att låta den växa ner över en större ls men har svårt att placera den stabilt och utan för mycket ”luft” under den.

 

Tack för hjälpen 😀

 

 

47FFBBA9-9100-4279-A61C-6B188FC3D748.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inte för att jag nånsin varit med om det, men risken finns nog som du säger att den kan växa sig fast med tiden. Jag har min liggandes av sin egna vikt på en hyfsad platt ls -skiva på sanden och där växer den snart fast med stenen, om den inte redan har gjort det. Jag hade nog hellre satsat på något sånt med en klick lim under än direkt på glaset :)

 

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jag hoppar på av nyfikenhet. Köpte en rödalg på LS idag, och jag skymtar en goniastrea i mellan c.a 2-3 cm i kvadrat. Ska dom vara lågt placerade (sanden), eller kvittar det ? Stenen med rödalgen placerade jag ganska högt upp, som en bakgrund till mjukisarna som ska placeras nästa vecka ( har precis kommit igång med levande), är det o.k ?

 Det är ingen bra bild, men ni kan kanske se den mitt i ?    MVH: HasseIMG_20190329_181345.jpg.a7edef180ee41d7ed47703a474b20a74.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×