Gå till innehåll

Giftiga?


Robster

Rekommenderade inlägg

I turordning: Ja, jag var nära att bli enögd. Jag hade tvättat händerna och ansiktet efter att jag misstänkte ett stänk på pannan. Men jag torkade ansiktet med samma handduk som händerna så det var antagligen den vägen giftet kom till ögat. Jag använde korta handskar den gången.

 

Glenn i Skillingaryd ringde mig när han höll på att skrubba stenarna under rinnande vatten i källaren. Jag sade att han skulle öppna alla fönster i huset, skicka ut alla andra som befann sig där och tvätta händerna noga med tvål och vatten. Om han gjorde allt detta vet jag inte men jag är säker på att han inte kokade stenarna.

 

Att lägga stenen i syra hjälper inte. Då måste man lösa allt av stenen innan pH blir tilläckligt lågt.

1/10 klorin i kranvatten skall hjälpa och även kaustik soda. Jag använde både och och så stark sodalösning att knapparna löstes upp.

I murbruksbaljor med plywoodlock och en sten över i flera veckor. Sedan vattenbyte  och en ny omgång soda så stenen blev helt ren. Vattnet hällde jag ut i trädgården utan att se någon inverkan på växtligheten. Men två veckor utan tätt lock gör att vattnet tar upp koldioxid ur luften vilket sänker pH.

Men värdet var över 9 när jag hällde ut det.

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stig - du är ju lite äldre än jag så jag har lite bättre minne - han kokade inte men spolade i 20 minuter med varmvatten - sen ringde han dig

 

Citat

Min tankevar sedan att jag skulle döda dom med varmvatten, jag körde ner duschslangen ispannen med sten och lät den stå och spola, jag fick tur nog för mig att skriva frågan här påSG och ringa till Stig i Gemla för att höra vilket som var det bästa sättet attbli av med dom.

Länk till hans tråd

 

MVH Lasse

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
On 2020-06-25 at 23:27, Robster sa:

För att väcka liv i denna tråd med en relaterande fråga...så här ser samma korall(?) ut idag, cirka 3 veckor senare. Vad är det för röda "spröt" som växer ut?

 

Ser ut som någon typ av makroalg eller svamp som trycker sig ut mellan polyperna, dvs dem är högst troligen inte relaterade till knapparna.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

4 timmar sedan, kaptenen sa:

Ser ut som någon typ av makroalg eller svamp som trycker sig ut mellan polyperna, dvs dem är högst troligen inte relaterade till knapparna.

 

3 timmar sedan, Lasse sa:

Nej de är inte giftiga. Har haft dem. vackra - de är någon typ av makroalg - möjligen från släktet  Rhodopeltis eller närstående släkten

 

MVH Lasse

 

Aah okej, tack för infon!

Klart att de skulle trycka sig ut på just den sten jag funderar på att göra mig av med...antar att den får stanna lite till haha.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...