Gå till innehåll

Returpump rör/slangdragning


Swann

Rekommenderade inlägg

Har startat upp Red Sea Reefer XL200 (kommer en byggtråd senare) utifrån råd här. Har dock stött på något som jag inte trivs med, den gröna slangen som Red Sea medlevererar verkar inte helt optimal för anslutning mot Vectra pumpen. 
 

Efter att ha kört ett tag (typ en månad) så märkte jag idag att slangen långsamt går uppåt (antagligen pga. vattentrycket). Hörde ett udda ljud (luft typ) å tittade närmare å noterade att det läckte vatten vid sidan om Returslangen (se bild). Tryckte ner slangen (Fixade inte läckaget men väl missljudet). Noterade även att man inte kan trycka ner för mycket då det då blockerar.

 

Vad finns det för lösning? Vill ju inte ha en översvämning här... men är inte heller så sugen på att byta ut returröret upptill (som har ett slangfäste).

D9ED8FA0-4FAD-4210-B59D-A5040AC3F5E9.jpeg.276b539540afead94f0ac1d6a0835260.jpeg


edit: googlade lite på det å vissa skriver att man skall använda en barb-connector... verkar logiskt, lite förvånad över att det funkat så bra trots allt hittills, man ville ju bara få igång allt å tryckte bara ner slangen å skruvade åt....

Har några som ligger (osäker på gänga). Hmm, får titta på det imorgon under dagen (håller tummarna för att inget händer under natten, men har ju funkat ”länge” så .... ). 

 

 

Ändrat av Swann
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det klarade sig genom natten å akutbesök på Triton nu på förmiddagen fixade biffen. Tydligen ovanlig tumgänga så det fick meckas till en speciallösning. Tack Triton för det. Något stressat då jag inte ville lämna karet utan cirkulation för länge, säkert ingen fara men tja man vill ju det bästa för dess invånare.

 

Rätt konstigt att de inte medleverar till pumpen, de är ju inte många kronor till. 
 

Tips till alla med Ecotech prylar, allt är special så håll koll på tillbehör å adapters!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...