Gå till innehåll

RSR450


Twik

Rekommenderade inlägg

  • 4 veckor senare...

Nu har Mastertronicen gått ett tag och jag har även fått igång doseringen med Dosetronic nu. Väldigt grymma maskiner NÄR man väl får igång dom. Jag anser mig ändå som rätt teknisk men det har inte varit helt plug-and-play direkt för att få igång dessa och även om bruksanvisningarna är väldigt nogranna på vissa delar kunde en del uppdateras. Man var t.ex. tvungen att skruva av bakdelen och plocka bort en "jumper" från kretskortet för att den ska kunna uppdatera sig. I början gjorde min MS felmätningar pga ljussensorerna i reaction chambern (löst genom uppdatering av drivrutin och hard reboot). Den kunde heller inte koppla på mitt wifi för där var ett mellanslag i mitt SSID så fick byta det. Att man själv ska behöva köpa ett SD-kort till sin Dosetronic, maila supporten om filer och ladda ner drivrutiner till en helt ny dyr maskin kan jag tycka vara lite B också... Supporten från Eric på Focustronic har dock varit väldigt bra och allt har löst sig så småningom

 

Jag får också ganska skiftande resultat i mitt calcium och magnesium upp och ner utan att jag doserar...funderar på om jag har för dålig cirkulation i min stora sump med stillastående vatten... Så här i efterhand var kanske en 400l sump lite väl i överkant 😅 Men jag får väl sätta in några små pumpar för att få till lite rörelse i facken. 

 

Men jag ska inte klaga för mycket. Är dessutom lite sugen på att så småningom komplettera med en Alkatronic också, men det får vänta tills plånboken återhämtat sig lite till och nu vill jag börja lägga lite mer slantar på att fylla på med koraller, även om det tekniska NÄSTAN är lika roligt :) 

 

Min BTA som suttit lugnt på en sten i sanden har delat på sig och "klonen" har varit väldigt rastlös...Den verkar inte vilja sitta still och jag överväger att förvisa den till sumpen på nån sten tills vidare.. 

 

En annan fundering nu när jag skriver av mig är att mitt Nitrat börjat smyga upp på 10, 11, 12mg/l nu medan mitt fosfat verkar ligga på mellan 0.002-0.005mg/l som verkar väldigt lågt. Har funderat på att sätta en pump till att dosera NOPOX men lite orolig över om den nollar mitt fosfat helt?

 

bjuder på en bild på en av de senaste inskaffandet med :) en torch

 

202332662_837455170519787_4677156430671495731_n.jpg.93c5be91c32c6181db2b5366e0bbdb80.jpg

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Är tanken att köra refugium? Kanske starta det, eller om det redan är igång, öka tiden det är tänt. Sen doserar du extra fosfat vid behov. Det är så jag göra iaf och det är en simpel men så enkel metod. NOPOX funkar såklart också väldigt bra men då kan man behöva ha ännu mera koll.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

1 timme sedan , kaptenen skrev:

Är tanken att köra refugium? Kanske starta det, eller om det redan är igång, öka tiden det är tänt. Sen doserar du extra fosfat vid behov. Det är så jag göra iaf och det är en simpel men så enkel metod. NOPOX funkar såklart också väldigt bra men då kan man behöva ha ännu mera koll.

Jag kör en algreaktor som är tänd nattetid. Men det har inte blivit så mycket cheato tillväxt, om den ens lever…Skulle nog behöva hitta någon (gärna i Skåne?) som har lite bra cheato att fylla den med. Eller överlever sån att skickas? Jag har ju tänkt dra igång en extern DSB lite längre fram men då pratar vi nog många månader innan den är igång. 
 

Tips på bra dosering av fosfat? Känner bara till ATI Nutrition P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag är osäker på om blandade till enligt något recept jag hittade i en gammal tråd här på guiden eller om jag körde via kalkylator. Sök på KH2PO4 så bör du hitta lite material.

 

Det jag kommer ihåg är att jag kör på en mer "light" version än de vanligare recepten så har en 1,5 l petflaska som höjer PO4 med 0,01 när jag doserar 1 ml. Den kommer med andra ord räcka några år den där flaskan.

 

Jag räknar i denna kalkylator när jag ska blanda om jag inte går enligt recept som finns ristat i sten här på guiden:  http://web.archive.org/web/20080601051647/http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_dosage_calc.htm

 

Jag köpte själva pulvret för att blanda till det här: https://www.fiskfoder.se/product.html/kh2po4-kaliumdivatefosfat-250-g

 

Skicka ett PM så kan jag få iväg en bunt chaeto till dig för en hundring. De går bra att skickas :) 

 

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...

Lite nykomlingar den senaste tiden :)


1 elddvärgkejsare

1 bangai kardinal

6st pseudoanthias dispar 

1 stor mussla :) (osäker på art, någon som vet?)

Och en del andra koraller :) 

 

 

 

C6E6D3D1-CE86-417D-8275-6D49E3FB6072.png

12BCC099-5D87-4249-8C0C-D9F857E114B2.jpeg

C79A7B94-4594-4B37-B254-4C33CAB3D993.jpeg

E3C73606-4555-4AE1-8D6B-F128B32807E7.jpeg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

4 timmar sedan, Twik skrev:


Företagsakvarium. Blev en trip till Göteborg i veckan :) dom hade någon till men tror inte de ligger i webshoppen. 

roligt att det finns att köpa igen, tycker det var länge sen man såg någon i butik. hoppas musslan trivs :)

  • Gilla 1
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...