Gå till innehåll

Fråga


KevinWas Here

Rekommenderade inlägg

Nu är det så att jag tröttnat på vanligt sötvattensakvarium och undrar om det finns någon här som vet allt man behöver för att starta ett saltvattensakvarium? Har ett 160 L akvarium nu som ska göras om. Är nybörjare så behöver helt ärligt veta allt man behöver veta och allt man behöver ha till att starta ett. Tacksam för kommentarer😁👍🏻

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

En väg många gått. Välkommen!

 

 

 

Ovan bifogat kan du läsa. Det finns så otroligt många sätt att hantera ett saltvattensakvarium (sötvatten likaså) men vissa parametrar kommer man aldrig ifrån och majoriteten av alla akvarium delar samma val av utrustning. 

 

Nedan anser nog många är absoluta minimumutrustning för ett av dem vanligaste uppsättningarna saltvattensakvarium, dvs ett riktigt blandakvarium innehållandes både fisk och koraller;

 

Salt- Saltmätare

Ljus

doppvärmare

Cirkulationspumpar

Skummare

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

@KevinWas Here

 

Förbered dig på lite egenstudier :) i grunden är det kanske inte riktigt så invecklat som det kan kännas som vid en första anblick. man kan, som Casio nämner, vandra många vägar till framgång och vissa stigar kan vara desto jobbigare (om man siktar på ett riktigt avancerat system), men det finns trevliga fina stigar som kan väljas istället :) 

 

Vi på saltvattensguiden har en egen nybörjarguide som distribueras via våra annonsörer (du kan hitta dessa via forumtrådarna eller annonsbanners längst upp på varje sida). 

 

Casio har länkat till ett kortare väl sammanfattat dokument som mer fokuserar på själva vattenkemin.

 

Jag kan i övrigt tipsa om BulkReefSupply's (BRS) egna youtube-serie som i korta avsnitt går igenom hur du startar igång ett saltvattenskar och vad som är viktigt att tänka på, lite steg för steg :) 

 

 

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...