Gå till innehåll

bluering octopus


petrol

Rekommenderade inlägg

  • Svar 86
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

  • 1 år senare...

Jo det finns en tråd om det.Att den inte är till salu är ju mot reglerna men vilken affär har inte ett eller 2 kar där dom har djur som inte är till salu.Skall man lusläsa reglerna får man inte ens ha sin egna hund i djur affären som ägare då den måste vara till salu.

Kul dock att lite ovanligare saker som tex denna bläckis kommit till Sverige.Vad kommer här näst seasnakes.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Måste gå att köra en smygare med en blåringad, och kräva viss minimi kompetens för att sälja den till en kund. Då kommer man ju undan att den är till salu, men man "slipper" sälja den. (Alternativet är ju att sätta ett oattracktivt pris)

Jag måste säga att det är mer en regel än ett undantag att "allt" är till salu i dagens butiker. Det är sällsynt att någon tar hem något som de inte vill sälja.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har aldrig hört talas om någon sådan regel. Naturligtvis behöver inte en affär kunna sälja allt de har i butiken. Du kan väl gå in i din lokala ICA och fråga vad de vill ha för kassaapparaten. Eller TV:n över kassan som visar reklam. En plantskola säljer inte häcken som skall skydda känsliga småplantor och så vidare. Se bläckfisken som reklammaterial. Att det fungerar ser vi ju här.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det är bara regler jag läst om när jag fundera på att starta eget har papper hemma.Men som sags så stod det att man kunde sätta ett oatraktift ris så den inte blev såld.

Här i Sundsvall fanns ett fall ang en grå jako allt jag vet är att butiken stängde men det hadde lite med den nya utbildningen man skulle ha.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Finns inga regler som säger att djur i en zooaffär måste vara till salu. Däremot så ligger det till på det sättet att om ett djur i en affär inte är till salu så åker man ur sällskapsdjursreglerna i L 80 och hamnar i stället i djurparksreglerna L 108 för offentlig visning. Och då är helt enkelt fan lös, tillstånd, enorma ytor, zoolog och veterinär - det är en formlig lavin av krångel. Och visst så finns det särskilda regler för bläckfisk i djurpark, jodå.

För att undvika det där så brukar zooaffärer som inte vill sälja nåt sätta ett pris som är väl tilltaget.

- Så, du vill köpa bläckfisken där, jomenvisst, den kostar 50.000.

Vilket löser problemet. Sen finns det numera i och för sig ett undantag för enstaka akvarier, till och med Jordbruksverket insåg till slut att det var att ta i att kräva

djurparkstillstånd för ett akvarium på en tandläkarmottagning.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Priset måste dock stå på karet samt hur stor namnet på den osv.Så det räcker inte med att dom talar om.

Men vilken affär har alla namn på fiskar samt koraller på karet och rätt kar för sig.

Ne nu snyltar vi in oss på regler.

Kul som fan dock att det finns en där skall nog kolla in den när jag åker ner nästa gång.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Vilken regel? Den att man måste vara villig att sälja alla djur i en djuraffär?

Jag vet inte om det är prövat i rätt, men det kom väll för något / några år sedan.

B!

Hoppla, här hade det hänt lite sedan jag öppnade fönstret...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

När det sen gäller giftormar så kan (alltså inget allmän regel) kommunerna kräva tillstånd för att ha orm i planlagda områden. Tillståndet har dock inget med farligheten för bett att göra utan handlar från grunden om smittspridningsrisk. Kommunerna försöker trots det hindra folk från att skaffa giftormar men utan framgång, vi vinner när vi överklagar eftersom kommunerna inte har en susning om det rättsliga läget. Det tråkiga i saken är att de inte heller kommer att lyckas stoppa de som borde stoppas.

Serum är det ingen bra ide att ha hemma, serum är klart riskabelt och bör bara ges under tillsyn av läkare. Ingen läkare i detta land skulle pytsa i patienten något som vederbörande har med själv så det är rätt meningslöst att ha nåt hemma. Det finns inte heller serum till alla arter, det vore otänkbart att göra det eftersom det finns flera hundra arter av giftormar, om man räknar de farliga alltså och inte majsormar, svensk snok och annat som numera har gifter de också. Serum finns centralt på ett apotek i landet och flygs ut vid behov, med tanke på pris och hållbarhet är det rimligt att ha det så. Det som man bör ha hemma om man har giftiga djur är inte serum utan adrenalin för att häva chocktillstånd.

Det finns ett problem med att farliga djur hamnar på fel ställe, jag brukar säga att giftormar skall inte de ha som vill ha dem för att de är giftiga utan trots att de är giftiga. Tyvärr hamnar ändå en del hos helt olämpliga personer. Vi jobbar med det där i föreningarna och när det gäller mässan i Kristianstad som jag skrivit reglerna för de senare åren så skärper vi upp det hela år för år. Under 09 införde vi krav på att giftormsköpare skulle visa legitimation för föreningsfunktionär innan köp för att styrka att de är minst 18 och i år kommer vi att införa strängare krav på förvaring, lådorna skall stå i en stängd displaybox.

Även om vi skärper upp kontrollen på mässorna så är det uppenbart att djur hamnar där de inte skulle och att det finns folk helt utan ansvar. Jag skall slänga ut en person nu från repti (forum) som försökte pracka på en 16-åring en av de allra värsta giftormarna i byte, det förekommer sånt. vi har faktiskt försökt få ökad kontroll men det visar sig att det inte ens är klarlagt vilken myndighet som ansvarar för kontrollen av farliga djur.

Det behövs en översyn över reglerna för farliga djur och förhoppningsvis kommer det sånt i den djurskyddsutredning som pågår. Reglerna nu är sanslösa, det går förträffligt att ha en flodhäst i garaget bara det är stort nog men man får inte ha en liten sketen dvärgmangust.

Min mening är att man skall få ha ungefär allting men att när det gäller särskilt farliga eller svårhållna djur så bör det krävas nån typ att tillstånd. När det gäller det där att man bör få ha allting så finns det dock så här långt för min del ett, ett alltså, djur där jag faktiskt är tveksam och det är just blåringad bläckfisk.

För blåringad bläckfisk så kan man konstatera att den är akut livsfarlig, att den är mycket svår att hålla och även med bästa vård relativt kortlivad samt att bevarandestatusen är tveksam. När det finns en sån kombination av frågetecken när det gäller personskydd, djurskydd och artskydd blir till och med jag som normalt är synnerligen liberal för vad man skall få hålla tveksam.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jo jag har varit för ett förslag med regler för att hålla (mer) giftiga och aggresiva djur.Själv skulle jag inte skaffa en skaller orm även fast jag tycker dessa var fina.Jag har haft runt 50 ormar tidigare (Majsormar) och då en Cobra rymde i en lägenhet och dom fick bryta upp hela lägenheten blev det hysteri när grannarna i mitt villaområde fick reda på att jag hadde 50 ormar.Även om dom flesta var bäbisar så blev dom livrädd.Lugna inte grannarna att jag bar på min 1,8 meters ute på sommaren heller :P

Finns det serum för Blåringad bläckfisk egentligen?

När jag såg den första gången på tv 10 år sen eller så sa programledaren att det var dödligt om man blev biten och jag tror inte att han tog upp att det fanns någe serum för den.

Flodhästen och mangusten var kul ;P

Ne åtminstonde en åldersgräns som alt annat eller licens som för vapen för giftiga djur.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...