Gå till innehåll

ATI Bubble master


reefer6

Rekommenderade inlägg

  • Svar 163
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Nu har min BM200 varit igång i några dar. Ett första intryck:

Skummaren skummar varken mera eller mindre än min Tunze jag hade tidigare. Det bli te-vatten i skummarkoppen i små mängder. Antagligen är detta ett bra tecken på att jag inte har så mycket skit i vattnet?

Mitt akvarie är nu fullt av microbubblor, med Tunzen hade jag inte det problemet. Läste någonstans att den skulle sluta av med detta efter några dar i drift, jag väntar.

Sen till det som stör mig mest; oväsendet, helvete villket sörplande och sugande. I ändan på luftslangen finns något som jag antar skall fungera som ljuddämpare men den verkar nog inte ha någon effekt. Sätter jag däremot fingret för lufthålet så blir skummaren tyst. Pumpen är alltså rätt tyst. Och ja, min Tunze var så gott som ljudlös.

Skulle vara kul om jag äns hade fått en märkbar skillnad i skumningkvalitet men som jag ser det nu gick det 389€ på bling-bling-kontot.

Skummaren står i 18cm vatten i en sump utan bubbelfälla. Var tvungen att riva den för att få plats med skummaren.

Någon som har förslag på hur man får ner ljudet på skrället utan att behöva ha sönderskurna petflaskor och annat avfall i sumpen?

/Johan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nja du kan prova låta den gå in sig att börjas med;)

Min är riktigt tyst och polarens med men det är inte garanterat att de blir så direkt...

Skummet blir nog bättre de med efter ett tag, vissa skummare tar någon vecka ellet 2 att gå in sig och börja skumma ordentligt.

Angående microbubblor så har jag inga sådanna problem, det verkar inte rymma nåt från skummaren ens...

Du har väl inte placerat den så att insuget blir nära en vägg, gjorde den missen i början och då lät det en del. Om man har 3-4 cm mellan insug o vägg så verkar den fungera hur bra som helst...

//NiXoN

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Blir bara mera ledsen på min BM. Idag skulle jag skruva fastknivventilen lite för och höja nivån i skummaren men jag fick ratten i handen. Den svarta kranen lossnade alltså från gängstången. Verkar som att den bara varit påskruvad så ingenting verkar ha gått sönder men nu undrar jag hur den egentligen skall vara monterad. Gängstången löper genom 2 fastsättningar. Genast under den övre sitter det 2 plastmuttrar och en på ovansidan innan kranen. Kan någon förklara hur det är tänkt att fungera för jag får det inte att fungera. Som det är nu rör sig knivventilen bara 1cm kanske.

Tacksam om någon kan ge några tips.

Mvh, Johan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej. Jag har en ATI 160 och är väl kanske lika nöjd som du ; ) . Men din ratt bör vara pågängad och sedan låst med en mutter. Under övre fästet sitter två muttrar låsta mot varandra men med lite avstånd från övre fäste. Dock går ju justeringen av kniven jävligt tungt så att ratten lossnar kan nog vara vanligt. Har ingen lösning på att få den att gå lättare. Men jag kan bara hålla med dig om att min skummar inte heller ut någonting. Fick ur mer skit med en MC 500 tidigare. Så den är nästan till salu om någon ger ett bud.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
Men din ratt bör vara pågängad och sedan låst med en mutter. Under övre fästet sitter två muttrar låsta mot varandra men med lite avstånd från övre fäste. Dock går ju justeringen av kniven jävligt tungt så att ratten lossnar kan nog vara vanligt.

Ännu en gång: Hur är det tänkt att den skall fungera? Vad har muttrarna som är låsta mot varandra för funktion? Skall gängstången rotera då jag vrider på den svarta ratten? Om jag tar bort ratten och ställer ner dubbelmuttrarna kan jag dra upp och ner på ventilen fritt, skall det vara så?

Någon som orkar ta en titt på sin BM för att kontrollera vad som händer då man skruvar på ratten?

Mvh, Johan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ang. att få insuget tystare så kan du prova att förlänga luftslangen. Kan då prova att förlänga med en lite grövre slang (från vars du nu kan förlänga den), alt. trä på en grövre slang för bredare insug= mindre insugsljud. Funkar bra på många Deltecskummare, men har inte provat på en ATI, men borde vara samma princip...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ang. att få insuget tystare så kan du prova att förlänga luftslangen. Kan då prova att förlänga med en lite grövre slang (från vars du nu kan förlänga den), alt. trä på en grövre slang för bredare insug= mindre insugsljud. Funkar bra på många Deltecskummare, men har inte provat på en ATI, men borde vara samma princip...

Tack för tipset. Skall ta en nogrann titt på ljuddämparen inkommande veckoslut.

Igår löste jag äntligen "problemet" med knivventilen. Den skall alltså fungera så att hela gängstången snurrar med kranen och dubbelmuttrarna är där endast för att se till att gängstången hålls på rätt höjd. Det finnsa gängor i knivventilens fastsättning i gängstången så den åker upp och ner då man vrider ratten. Här felar dock ATI:s kvalitet, jag är tvungen att ta i med 2 händer för att dra runt gängstången. Tydligen är gängorna dåliga (för trångt) i knivventilen. Gängstången vrider sig då man tar i lite och jag är rädd att den skall gå av.

Nu har jag iaf lyckats ställa ner nivån så att den ligger i nedre ändan av reaktorröret. Få se om jag skall bli av med microbubblorna. Återkommer.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

pin-wheel-psk-2500-450x337.jpg

Har någon här testet denne?

If you happen to have a protein skimmer that uses a PSK 2500 pump you might want to take a look at ATB’s new pinwheel. The wheel which is compatible with an array of protein skimmers including Bubble Master, Orca, MSX and Octopus. Users of the new pinwheel have reported the pump using 21 watts while using 9.6 scfh. Granted power draw and air pull can vary but this is one pinwheel we wouldn’t mind having for our Sicce pumps. The pinwheel is made by ATB and it will run you around $30 for this upgrade. Reef Specialty seems like the only supplier at the moment, but we are sure that any ATB reseller could get this purple wonder in for you.
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej igen!

Nu har min BM200 gått i ca. 4 veckor. Jag tror det var igår som den plötsligt blev tyst! NU går den verkligt fint. Skummar en del, släpper inga mikrobubblor och framförallt så är den rätt så tyst nu :)

Tydligen behövde den 4 veckor på sig att bli inkörd. Verkar som att den nu blivit inkörd och lite smutsig och detta har lett till att effekten avtagit lite gran men den följden att den tar in mindre luft vilket i sin tur bidrar till en tystare gång och mindre luftbubblor som rymmer ut ur skummaren då flödet är lite mindre än tidigare.

Äntligen börjar det kännas som en helt OK investering :)

Kan man köra ozon med ATI:n? Hur gör man isf?

Mvh, Johan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...
  • 1 månad senare...
  • 2 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...