Gå till innehåll

Placering av anemon!


cutekid

Rekommenderade inlägg

Enligt namnet verkar det vara en Sticodactyla haddoni men jag tycker den har alldeles för långa tentakler. Det verkar som om exportören blekt den för vad jag vet finns den inte vit i naturen. Den och de andra i samma släkte vill ha en djup sandbotten att gömma foten i. 10 - 15cm rekommenderas. Starkt ljus och litet mat fordras.

Haddoni är känd som den värsta fiskätaren så man måste nästan ha den med clowner för de jagar bort andra fiskar från anemonen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Håller med Stig, mindre mat, de har långsam matsmältning som ger resultatet då du matar för tätt: den hinner inte smälta maten utan bajsar ut den för att ta emot den nya och då kan de faktiskt svälta! Läste med att de var duktiga på att ta fisk, så clowner som Stig säger är en bra ide.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stichodactyla haddoni har korta tentakler så en sån är det inte. Skulle snarare säga att det är en Heteractis Crispa som har blivit behandlad lite för hårt och ljusnat. Verkar dock som den mår bättre nu och fått lite mer färg i sig än tidigare, om inte ljus och dyl. spelar en ett spratt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag trodde malu alltid går mot botten eller har jag fel?

Som regel så gör de det. Likt H. aurora and H. crispa så går de oftast mot botten och begraver sin fot i det sediment som finns.

Har en teori om att det bristande ljuset driver den högre upp i karet. Har själv sett detta beteende hos min H. Crispa. När jag under en kortare tid blev tvungen att ha den under lysrör så drog den sig högt upp i akvariet, så nära ljuset den kunde komma och under mh så drar den sig genast mot botten. När jag blev tvungen att möblera om under tiden den befann sig under lysrör upprepades detta beteende då jag flyttade ner stenen längre mot botten, anemonen sökte sig nära ljuset.

Så med andra ord är det mh som gäller... Förutsatt att Carl nu har kvar den och skaffar bra ljus så ska det bli spännande att se om detta beteende även händer här...

Slänger med en bild på min Crispa under lysrörsförhållanden och en andra under mhförhållanden med bild tagen uppifrån. Inte de bästa av bilder och kanske inte pekar på någon absolut sanning, speciellt då detta är en Crispa och inte en Malu men... Vad tror ni om denna teori?

(Givetvis så spelar även övriga parametrar in på vars de placerar sig. Som många vet så har ju anemoner en benägenhet att vandra och sätta sig på de mest konstiga av ställen ibland)

post-775-14468913374888_thumb.jpg

post-775-14468913375062_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...