Gå till innehåll

mikrobubblor.


Jurgonh

Rekommenderade inlägg

  • 1 månad senare...
  • 2 veckor senare...

Eftersom jag inte sett tråden tidigare (ouppmärksam) tänkte jag bara föreslå en möjlig anledning till att bubblorna uppstår. Som Lasse säger rör det sig troligen om lösta gaser, som när de kommer in i undertrycks-zonen i pumpen fälls ut som bubblor, och samlas på "hög" tills de far ut ur pumpen. En strypning på utgående sidan, eller en bromsning/omledning av flödet genom sumpen så att gaserna hinner fällas ut ur vattnet innan de kommer til pumpen borde lösa det problemet. Men jag måste erkänna, jag förutsätter att problemet är löst.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 år senare...

Hur gick det Jörgen? Det är allt för ofta som trådar dör på detta vis, synd att behöva läsa om problematiken och inte få svar.

Jag har även problem med bubblor och de beror inte på skummare eller läckande rör utan är nog gaser som bildas på biologiskt håll. Har någon några fler idéer hur man kan få bukt med desa bubblor. Jag har testat filtermatta och har nu wonder-bag (filterpåse på returen ner i sumpen).

Mängden bubblor ökar mot kvällen och det ser inte trevligt ut. För tillfället har jag en del alger i burken som jag bekämpar med silikarbon.

/Johan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Han lade tyvärr ner detta kar ett tag efteråt... Innan han löste problematiken, enligt mig så var det dock inte så farligt med bubblor.

Han sitter nu och väntar på bättre tider och är inte främmade för att starta ett i framtiden, när det nu blir... så han har inte varit aktiv här sedan oktober fg år då han funderade på att dra igång igen, men ångrade sig...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Håll i er nu för nu är det norra delen av Sverige som hör av sig.

Jag har samma fenomen i mitt kar och har funderat över hur jag skall få bort detta det är som Ni säger att det ser ut som om man har dimma i burken.I dag har jag renjort akvariet och flyttade då på en av pumparn en korallia 4 a och då fick jag se vem som är boven i dramat.Den spyr ut mikrobubblor ,Den råkade få strålen så att man klart och tydligt kunde se att den bildade mikrobubblor, är det någon som sett detta förr och vet hur man åtgärdar det hela.Som det nu är ser ju det hela inte ut att vara klart vatten utan det är om inte London dimma så något ditot i alla fall.Tacksam om en Norrbottning får ett svar.

Stenlo

,

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...
Flyttade pumpen längre ner och då blev det bara värre.

Knepigt att det blev värre. Borde vara tvärsom. För om det är som du säger så är det ju inte luft från ytan som den drar ner. Vad kan det då tänkas vara, har du ett hål i glaset bakom pumpen som blir större ju längre ner du har pumpen monterad??

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...