Gå till innehåll

Jakens burk


Jaken

Rekommenderade inlägg

  • Svar 305
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

VIKTIG INFORMATION!

Rykten på stan säger att jag dött eller möjligtvis sitter i isoleringen i Kumlabunkern. Detta vill jag starkt dementera då de inte finns någon som helst sanningshalt i dem, jag sitter faktiskt på en öppen avdelning.

Min frånvaro från guiden beror på att jag är fullt upptagen med mitt största hobbyodlingsprojekt hittills. Efter flera år av hård träning, experimenterande och nya vinklar har jag nu tagit steget fullt ut. Efter en lyckad kläckning i våras kräver nu arten i fråga täta matningar och fullständig uppassning dygnet runt. Förutom det, är uppfödningen så kostsam att jag dessutom måste jobba som en galning i plastlådornas förlovade land för att kunna införskaffa alla specialdesignade matningsredskap och pryttlar man inte hade en aning om fanns. Så tid till akvariet har inte funnits på ett tag nu.

Men jag börjar se ljuset i tunneln så snart är jag tillbaka...

Gratulera, sitter i samma sits själv. Konstigt att något så litet kan sno så mycket uppmärksamhet..

Bra att ha tips, Dammsugaren är en jäkligt bra tröst. Japp de flesta barn tystnar när dammsugaren startar :D

Våran lilla flicka brukar tystna till Style (Ögon som glittrar) och somna efter någongång på repeat :D

//Daniel

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Har det blivit några vattenbyten eller?

Jag tror jag har en regulator du kan ta och så ringer jag min leverantör av CO2 så har du en tub gratis och så köper du en shuran och ph styrning och sedan e din burk high tech.Patrik

ps va låg din salthalt på

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nej inga vattenbyten ännu. Men osmosen tuggar på för fullt just nu, försöker fylla upp de hinkar jag har, extremt seg, spottar bara ur sig 40 liter per dygn, så den behöver nog också bytas ut.

Salthalten är... Jag kör ett hemligt recept med en salthalt inspirerad av dödahavets myllrande djurliv med en touch av Östersjöns kristallklara vatten.

Sugen på att rensa ut en hel del av mjukkorallerna. Har börjat snegla på att införskaffa en reaktor som sagt.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 veckor senare...

Tro det eller ej men nu är salthalten nere på mer rimliga 1,026 och det är faktiskt vatten även i sumpen. Skummaren är fortfarande urplockad och behöver lite service. Nu är bara några få mjukkoraller kvar i karet. Det ser fortfarande ut som skit i karet men det ska nog ta sig så småningom. Mest en massa kraffs. Gorgonian är gigantisk och behöver ansas rejält, just nu är den svår att placera.

En minimal Favites Pentagona "War Coral" fick följa med hem från Triton, med riktigt gröna polyper, här en lånad bild från google. Lyckades knäcka den redan minimala korallen i två bitar så nu lär det ta år innan det blir något vettigt av den.

warfavia_macro.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Nu har inte jag varit så aktiv besökare på Triton sista året men jag tror de brukar ha "war coral" inne titt som tätt i lite olika färgvarianter i Acanstrea-karet ungefär i samma prisklass som Acan Lord.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 7 månader senare...

Hej alla gamla vänner.

Här kommer den ärligaste bilden på ett misskött akvarium, ett och ett halvt år av slarv. Leksakerna framför akvariet talar sitt tydliga språk.

Två vattenbyten på ett år, med rent kranvatten eftersom min osmos torkat ihop. Salthalten var uppe på en rekordnivå i sommar när det dunstade mycket vatten.

Pumpen till vattenpåfyllningen har gått sönder, så nu slänger jag i vatten direkt från kranen när returpumpen börjar suga luft.

Några större koraller har lyckats bränna ihjäl varandra efter det att en krabba bestämde sig för att flytta runt dom på botten. Märkte inget på några veckor eftersom de inte gick att se in i karet. Ena pumpen till skummaren har lagt av så nu går den bara men en pump. Tillväxten på korallerna har varit obefintlig, inte så konstigt kanske... och de förr så färgglada acanstreorna går nu alla i enbart rödrosa ton.

Glasrosorna finns i tusental och bränner mina stackars koraller. Samtidigt som de kvävs av slem och alger. Medelhavskar ser det ut som nu.

Nu är det verkligen dags att ta fram storstöveln och sparka sig själv stenhårt i baken.

Eftersom ni verkar ha driftstörningar länkar jag in bilderna istället.

korall3.jpg

korall2.jpg

korall4.jpg

korall1.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Coast - to - Coast boxen utanför karet funkar som det är tänkt. Waveboxen är inte heller igång, den behöver plockas ur och rengöras grundligt något som jag inte heller gjort. Men innan det upplevde jag att min C2C boxen funkade bra även tillsammans med den.

Ritningen på karet och C2C finns i en annan tråd för den intresserade

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...