Gå till innehåll

Jakens burk


Jaken

Rekommenderade inlägg

  • Svar 305
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

  • 2 veckor senare...

Skönt att du börjat lyfta blicken ovanför spjälsängen igen och börjat tänka lite akvaristiska våta drömmar igen - lätt att glömma burken när frugan fraggar av sig.

Du får försöka hålla dig kvar i akvarieloopen med näbbar och klor och inte låta dig distraheras igen!

tyckte du förresten att Brio´s vagn var bättre än Emmaljunga?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 4 månader senare...
  • 11 månader senare...

Så efter något år av småbarnsmörker och medelhavsinspirerat akvarium gör jag nu ett försök igen. Har rensat ut åtskilliga hinkar med Caulerpa och all sköns ogräs som frodats efter det att jag kört kranvatten direkt ner i karet i två år. En hel del koraller tynat bort och på endel andra har fragment överlevt. Ganska spännand att se vad som fanns under den gröna heltäckningsmattan.

Nu håller jag på att fylla upp karet med lite koraller, ska köra vidare på LPS temat som jag påbörjade för något år sedan och har införskaffat lite småfraggar för att inte karet ska kännas helt tomt. Mina två clowner, min A. Pyroferus och Mirakelaborren gläds åt att de äntligen får lite omvårdnad igen och har fått sällskap av en Leucosternon.

Självklart har stenen samlat på sig en hel del fosfat och annat skit som jag nu kommer att få brottas med under en tid. Dessutom har glasrosorna frodats och är nu tusentals till antalet, men jag hoppas några pepparminsträkor ska sätta punkt för dom, om inte mirakelaborren gör sitt först.

Som ni ser har jag plockat ur waveboxen eftersom den la av någon gång under the dark ages utan att jag märkte det. Kör nu ganska lågt flöde med bara två tunzepumpar och har dragit ner belysningen och kör bara fyra T5-rör.

Provar också att köra en goniopra vilket ni kan läsa mer om i denna tråden, förhoppningsvis så får jag ordning på den. Eftersom jag matar den har jag också valt att införskaffa en tjusig gul Menella Gorgonia som är utslagen mestadels av tiden.

Karet är fortfarande ganska tomt på både fisk och koraller och ska fylla på med mer fisk i sinom tid. Korallmässigt så kan de se lite plottrigt ut med alla småfraggar men förhoppningsvis så ska lite punktmatning med LPS-pellets få fart på dom. Det som är skönt med LPS er är att det nästan är bra om man slarvar lite med vattenkvaliten. När karet såg som värst ut var det vissa LPSer som hade helt galna färger.

När jag fått bukt med de värsta algerna och glasrosorna ska jag försöka knäppa lite bilder, fram tills dess får ni hålla till godo med en kort film.

Sju år sedan, nu

Grävde också fram en liten film på hur karet såg ut för snart sju år sedan. Saknar mina Loriculusar ibland, men de hade sannolikt inte funkat med LPSer. Den nyfikne kan läsa mer i tråden på Reefcentral och i början av denna tråd. Fler filmer på karet för sju år sedan finner ni på denna länken klicka på videos och därefter my tank.

flame.gif

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Säger som edward, ser det som stillbild, men sen när jag klickar på det är det inte tillgängligt, dock funkar länken till det. Borde kanske skrivit det i buggar-tråden, men nu ser ni det säkert ändå...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Här är en Acanstrea som klarade sig igenom mitt lågvattenmärke. Färgerna blir lite skumma med kameran, men den är verkligen lavaorange.

Lite Gonistrea och Lobofyllia med på bilden också, måste för övrigt säga att Gonistrea är en grymt underskattad korall.

post-839-14468928701853_thumb.jpg

post-839-14468928701437_thumb.jpg

post-839-14468928701501_thumb.jpg

post-839-14468928701691_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 6 månader senare...
  • 3 månader senare...

Vänner!

So long and thanks for all the fish...

Nu har säkert (inte) märkt av min frånvaro under den senaste tiden. Efter en krash i sommarvärmen har jag efter några månaders misskötsel av det som överlevt kommit fram till att jag inte kan köra saltvatten i min nuvarande lägenhet med de invånare som jag vill ha. Jag har därför efter 13 års saltvattensnörderi bestämt mig för att på obestämd tid gå tillbaks och testa sötvatten ett tag. Det känns som att svära i kyrkan.

Akvariet är tömt och det sista levande korallerna och fiskarna går temporärt i ett mindre kar bredvid. Jag har bestämt mig för att gå över och köra tanganyika (

) i karet ett tag.

Jag planerar behålla all teknik eftersom jag hoppas få ett återfall i framtiden.

Men har någon lite BTN-moduler till salu får ni gärna höra av er.

Jag kommer säkert finnas här i krokarna och smygläsa era andras fram och motgångar och vill ni ha svaret på frågorna i era trådar så är det 42.

Väl mött

Jakob

dolphins.jpeg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Hej Jakob,

Din PM korg är full. Tråkigt att du lägger ner, men du hittar säkert tillbaka. Jag har 4 st moduler som jag hade som berg runt akvariet. Jag tror jag lade in en nostalgibild i mitt akvarie "Jannes Rev 4.0" där du kan se dem, annars kan jag fota dem.

/Janne

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...