Gå till innehåll

Högljudda funderingar, i behov av komentarer.


-=Mr_B=-

Rekommenderade inlägg

Dels för att jag inte vill ha en välvd framruta med den distorition det ger, och dels för att jag inte hittat några färdiga kar som är exakt 60x60, oavsett höjd. Att jag utan att skämmas kan lägga till 15cm i höjd, och få ett, enligt mig, mycket snyggare slutresultat ser jag som en (billig) bonus.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Om någon undrar, har mitt projekt skjutits något på framtiden, och baljan gått från ett ca 200liters hörnakvarium, bakom soffan till ett 700-1000l kar infällt i väggen mellan badrummet och vardagsrummet. Min största fundering just nu är hur pass lämpligt det är med ett öppet akvarium i badrummet... Fördelarna är många, nackdelarna en hel del de med. Eftersom jag får rita planlösningen för hela lägenheten själv, kan jag komma att ändra mig ett par gånger än...

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det blir nog tyvärr så att man inte kan titta in i akvariet från toastolen. Det kanske inte är skitkul och gå på dass om man kan se rakt igenom akvariet från storarummet. Jag har funderat på att helt enkelt gjuta baljan, förutom frontglaset. Det borde bli någon tia billigare än glas med. Antagligen försöker jag ljudisolera bort det mesta av ljudet från sump, skummare osv även inne i badrummet, så det blir nog inte mycket att titta på från den sidan.

Men iden är trevlig. Man kanske kan göra ett par runda fönster o glo in igenom, strategiskt placerade...

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Stig, troligen som sagt en gjuten betonbalja, med bara glas i fronten. Ljuset in i badrummet bör vara ganska minimalt genom betongen. Skulle det vara besvärande mycket trots det, tror jag att prioriteringen bör vara hur man ska lösa allt vattnet som rinner ut hela tiden. ;- )

Att jag sedan inte dricker alkohol i sådana mängder att jag drabbas av dagen efter syndrom, gör ju att jag inte ser den biten som ett problem. Däremot blir det sannolikt ett heltäckande lock, för att minimera risken för att främmande ämnen ska komma ner i baljan. Rakskum, badsalt, tvål, deodoranter, osv. Eventuellt blir det en mellanvägg så att man får gå igenom badrummet för att komma åt akvariet från baksidan, men det skulle införa vissa begränsningar i utrymme man helst vill slippa.

Nåja. Det är i alla fall i den riktningen planerna går, så får man se vart det leder.

B!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Om du vill kunna se karet från båda hållen så går det att lösa. Du bygger ett rellativt högt rev som gör att du bara har lite vatten mellan ytan och revet. Sedan sätter du en bred list på överkanten av karet som täcker den övre delen av karet från toalett sidan. Allt går om man vill!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...