Gå till innehåll

www.aquastyle.se T5 8X39w


Patu

Rekommenderade inlägg

  • Svar 78
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Ändrar mitt inlägg då Dallaman verkar ha fel för det står faktiskt

Ca-pris

i butik

inkl. moms

Jag skulle ändå inte kunna tänka mig att köpa en sådan här 8x39w ramp p.g.a att den helt enkel är för oekonomisk i längden. Jag funderar på att ev skaffa mig en 6x39w ATI som kostar ca 800:- mer men är bättre på alla punkter.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Ändrar mitt inlägg då Dallaman verkar ha fel för det står faktiskt

Ca-pris

i butik

inkl. moms

Jag skulle ändå inte kunna tänka mig att köpa en sådan här 8x39w ramp p.g.a att den helt enkel är för oekonomisk i längden. Jag funderar på att ev skaffa mig en 6x39w ATI som kostar ca 800:- mer men är bättre på alla punkter.

Läste fel...

Japps, skulle hellre satsa på en ati sunpower jag också, då vet man att man får en riktig armatur.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Oktapod: Hur vet du att en annan armatur är bättre på alla punkter?

Det måste du ju i så fall bygga enbart på gissningar och antaganden?

Fabriken tillverkar dem efter våra riktlinjer, och eftersom vi inte fått hem de första serieproducerade exemplaren ännu så verkar det märkligt att du har mer fakta om dem än oss som ska sälja dem? :)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 månader senare...

Hej

Har varit ägare till en armatur made in China a´la aquastyle i c:a 1 månad 1x 150mh + 2x39 T5 köpt från Aquafis.de levererad hem till dörren!! c:a 1800 sek ,elektronik drosslar etc. så här långt 100% tysta, min AQM armatur låter betydligt mera vid uppstart.

Jag vågar inte yttra mig om sk. Pur värden eller kvalite men så här långt är jag

helt nöjd.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

Tjena! Nu har det gått ca 1 månad sen senaste inlägg och jag undrar om någon hunnit testa armaturerna?

Aquastyle - Har ni fått hem armaturerna? Kommer ni att ta in av 250W HQI?

Edit: Hittade under nyheter på aquatyle.se:

"2007-04-30

Leveransen med armaturer, lysrör och fler Cylinder akvarium har äntligen anlänt.

Vi kommer arbeta för högtryck för att de närmaste dagarna få ut alla väntande ordrar."

Nu väntar vi ju på utvärderingar!!

Mvh, Johan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Tjena Waterboy!

Precis som du säger har produkterna nu nått marknaden. Jättespännande.

De finns hos återförsäljare över hela landet.

Det kvalitetsintryck vi fått initialt är gott.

Vi har haft lite småproblem med nån strömbrytare som varit kass samt att vi själva tycker att de borde lägga på tjockare lager lack (något lätta att repa) och detta är detaljer som kommer justeras framogent. Synd om små detaljer sänker ett annars bra betyg tycker vi.

Men på det hela taget, pris i förhållande till det som är viktigt - ljuskvalitet, tycker vi de är mycket bra. Priset är ju under hälften mot andra på marknaden förekommande armaturer. Men... så är ju jag subjektiv. Vore skoj om kunnigt folk testade dem ordentligt.

Speciellt rören och reflektorerna får vi mycket frågor om. Hur de står sig, hur ljusspektrat är jämfört med andra rör osv.

Ang. 250w: Ja. De kommer ganska säkert i framtiden. Frågan är då när. Gissar jag lite så skulle jag säga i höst. Absolut inte senare än till jul. Så vet du på ett ungefär..

Jag svarar här på forumet med viss tveksamhet. Vill inte stöta mig med admin eller göra reklam på något sätt. Säg till om jag ska hålla mun så lovar jag göra så.

Anledningen att jag hänger på siten är att jag ska starta mitt första saltkar själv, o vad jag förstått finns ingen bättre plats att börja insupa information på! :-D

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Markus, jag PMade dig nyss som svar på ditt mail och vi kan väl låta övriga ta del av det jag vet hittills efter att ha haft ett Aquastyle Bullet 1800 (ca 400 l) i 2,5 månader.

Ja, som du kanske såg av bilderna så är det ej originalrampen som hör till möbeln (Bullet 1800) utan Aquastyles Pro-1800 en kombiramp med 3x150W MH, 2x54W T5 och 4 moonspots. Rampen är helt OK för de pengarna, skulle tro att du får ge 2-3 ggr mer för en "tysk kvalitetsramp", och Aquastyles ramp gör också jobbet! I det otroliga priset (ca. pris enl hemsidan är 4795:-) ingick också lampor och rör! Om livslängs på drossel, ballast, lampor och övriga komponenter kan jag inte säga så mkt ännu - har bara varit igång i 2,5 månader.

MH-lamporna är specade till att vara 20.000 K, kan vara något lägre, jag har svårt att avgöra, men det verkar som om de få hårda koraller jag har än så länga (Montiporora, Euphyllia och Turbinaria) godkänner ljuset och trivs och växer - har inga planer på att byta ut dessa lampor. Jag var först rädd för att 3x150W skulle bli för mycket, men nästan tvärt om då karet är 60 djupt och ca 20K i färgtemp blir ju lite svagare än tex 10-14 K. Då jag dessutom kör fosfatfilter och UVC så har än så länge inga fula alger visat sitt tryne (pepppar-peppar), bara fina kalkalger.

Däremot har jag bytt T5-orna som jag tyckte var för gula (vilket kanske hade varit en bra blandning med 20K MH ut korallernas synpunk) till riktigt blåljus (25-30 K tror jag) för finare färg på firrar mm. - blev bra tycker jag.

Moonlight spottarna är rätt fräck "sen-kväll-belysning" och firra och koraller nattar in fint till detta... Liten, men överkomlig nackdel är att T5 och moonlight är kopplade till samma elkontakt (men har separata strömbrytare), dvs du kan inte köra separata timers på dessa två, men som sagt inget stort problem och går nog att koppla separat kabel om man vill och har lite el-behörighet.

När det gäller upphängningen har jag bytt krokarna till masiva S-krokar av riktigt "svenskt stål", då jag tyckte orginalen var väl klena.

Så samanfattningsvis så är det väldigt mycket ljus för pengarna - prisvärt!!!

Hoppas detta hjälper dig!

Gierth

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Riktigt snyggt akvarium både själva möbeln och även hur du skapat det Gierth. Jag var nere själv till handlaren vi har här i stan och kollade ljuset på Aquastyles armaturer och jag måste säga att de både är helt ok design mässigt och ljuset verkar oxå vara bra (även om jag inte sett så många saltkar) Men det är ju en smaksak som allt annat. Priset passar tom den som inte är gjord av pengar och låga priser är ju inte så vanligt i den här hobbyn.

/ Thessan

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...