Gå till innehåll

Vargklos 650 l revkar


Vargklo

Rekommenderade inlägg

  • Svar 337
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Huga, rejäl kåk. Stor tomt med antar jag där barnen kan springa omkring.

Blir det större kar med så småningom?

Peter: Citerar Calle.

Anledningen är att vi köpt ett hus i kraftigt renoveringsbehov, så ALLA rum och golv måste renoveras i grunden. Källargolvet i just detta rum är enda undantaget för renoveringsbehoven.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Det ser jättefint ut! flyttade du över en del av det"gammla" vattnet eller är allt vatten nyblandat? ska nämligen själv flytta över allt till ett nytt kar inom kort och är därför nyfiken på hur du gjorde.

mvh/Thomas

Jag blandade faktiskt helt nytt vatten, både när jag flyttade allt levande temoprärt till 425-literskaret, och sedan ännu en gång när jag flyttade in i det befintliga 650-literskaret. Med andra ord, det gick åt 1000 liter nyblandat vatten i flytten.

Jag skulle säkert ha kunnat hushålla bättre med vattnet, men jag har haft så mycket annat för mig med renoveringar mm, så jag har inte haft tid att sköta tillsatserna med t.ex. kalcium och magnesium. Därför ville jag hellre starta om än att behöva buffra upp. Jag orkade heller inte montera skummaren under temporärtiden i 425-literskaret, så jag antog att det vattnet var halvsunkigt efter en månad utan skumning. Jag medger att jag inte orkade göra några tester, så jag slösade säkert i onödan med nyblandat vatten.

Framöver blir det säkert ett större projekt, typ några kubikmeter. Då ska jag ha gjutit ett fundament i källaren för karet och avdelat en del av garaget till sumprum. Jag får drömma några år först, och sedan återkomma med detaljplan ;)

Jag bifogar några bilder så länge över rucklet. Stora ytor finns som sagt, men ALLT måste verkligen göras. Framtida placeringen av karet och sumprum syns i källaren. Garaget är på 100 m2 och 2,70 i takhöjd, så det går att avvara plats till sumprum och annat. Nu står karet i rummet "Tvätt" i källaren.

post-1358-14468920474677_thumb.jpg

post-1358-14468920474792_thumb.jpg

post-1358-1446892047492_thumb.jpg

post-1358-14468920475015_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Livet är fullt av prioriteringar och i detta fallet så förstår jag att arbetet med akvarium får stå tillbaka lite till förmån för det fina huset ni skaffat.

Ditt kar ser väldigt rent, snyggt och fräscht ut trots att det fått minimal uppmärksamhet de senaste månaderna. Bra jobbat!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • 10 månader senare...

Ja,

Det går inte vidare snabbt, precis ;)

Karet (650-liters) står fortfarande på en temporär placering och "överlever", dock på sparlåga med bara enkel service. Mina SPS dog ut i höstas, och mina LPS börjar se lite ledsna ut nu. Alla fiskar mår dock bra.

Huset visade sig har mer renoveringsbehon än vi hade kunnat ana, och vi är precis klara med takomläggningen. Sedan fick vi vårt tredje barn i höstas, och jag fick nya (=ännu mer) arbetsuppgifter i våras, så tiden har mycket svårt att räcka till.

Jag var dock på hembesök hos Sune Holm i somras för att drömma om något paludarieprojekt i saltmiljö. Sune är just nu upptagen med att bygga nya bekgrunder för en utökning av Skansens akvarier, så där händer det saker.

Realistiskt sett dröjer ett nytt akvarieprojekt i mitt hus minst två år till...

Nedan syns hur källaren ser ut nu där karet en gång ska stå. Jag ska bara bila upp cementgolvet, gräva ur ca 40-cm och bygga ett nytt golv "på riktigt" med cellplastisolering, ingjuten golvvärme (Vattenburen) och klinker golv (inkl golvbrunn)

post-1358-1446892268786_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...