Gå till innehåll

Lolabahama

Medlem
 • Antal inlägg

  96
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Neutral

Profilinformation

 • Förnamn
  j
 • Stad
  T
 • Antal år inom saltvatten
  2013.11
 • Akvarievolym
  300l
 • Akvarie mått
  110x55x60
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Ferplast Bluskimmer 550
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Har inte riktigt bestämt mig än, börjar med ett FOWLR kar och utvecklar därifrån.
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  10

Senaste besökare till profilen

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Uppdatering, nu är akvariet sålt till en mkt trevlig herre vid namn Anders. Känns lite sorgligt men jag är övertygad om att både akvariet och dess innevånare kommer att få ett gott hem då den nye ägaren verkar både kunnig och intresserad. Ett stort tack till alla er som hjälpt till att svara på konstiga frågor och kommit med tips och råd!
 2. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Hej! Jodå det tuffar på ganska så bra faktiskt. Levande stenen har blivit jättefin! Massor med coralline alger har dykt upp och diverse annat kul. Fiskarna har klarat sig fint förutom att två av clownerna blev ihjälmobbade . Men återstående clowner och Salariasen mår bara fint. Har haft lite problem med skummaren till och ifrån men avskriver det till handhavande fel. Tråkigt nog så får jag säga att jag tyvärr får sälja akvariet pga personliga skäl. Känns jättetrist nu när allt är stabilt och dom flesta "skräpalger" har gett sig men har tyvärr inget annat val. Hur långt har du kommit i din uppstartsprocess? Det är verkligen en intressant och givande hobby!
 3. Lolabahama

  Lite förmodligen uttjatade korallfrågor

  Förlåt om jag lånar tråden lite men såhär under vintertid så betyder rumstemperatur runt 19-20 grader, om jag skulle göra ett vattenbyte på 10% (30l) skulle den temperaturförändringen vara skadlig för fiskarna? Har 24 grader i karet nu.
 4. Lolabahama

  0-150 liter 720 blev 120

  Vad har du i filtret? Lite nyfiken då jag har ett Cayman själv fast jag plockade ur innerfiltret när jag konverterade till salt.
 5. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Tack hörrni! Efter lite detektivarbete så har jag kommit fram till att "palmerna" förmodligen, kanske är Knopia octocontacanalis (Daisy coral) och den beskrivs som "very hardy" vilket passar min kunskapsnivå utmärkt. Sjukt kul när det bara växer upp grejer ur stenarna. På sötvattenstiden var dom enda oväntade "på köpet" innevånarna skräpsnäckor. Nu återstår bara att ta reda på vad blågröna prylen på bild ett är. Riktigt häftig färg är det på den iaf. synd bara att man inte har bättre kamera.
 6. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Jupp cyanon ska bort i helgen. Akvariedag på söndag. Ja ursäkta bildkvalitet, högsta zoom på Ifåne ger lite i övrigt att önska vad gäller skärpa. Kollade upp S.C på google men den ser inte ut riktigt så. Stenen kommer från Imazo sa handlaren iaf, men det dyker ju upp både det ena och det andra nu. Inga tankar om "palmerna" på bild nr 2?
 7. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  God middag kamrater! Efter att ha varit bortrest en tid kom jag hem till ett alg-inferno. Dock mår alla fiskar bra så jag är nöjd ändå. Antar att belysningstiden var lite för frikostig. Och fiskvakten hade strikta order att inte pilla på något, enbart mata lite varannan dag. Sen vet jag inte om dessa alger är en del av uppstarts fasen eller om det är något annat, time will tell. Förutom alger har det dykt upp lite andra saker under min bortavaro som jag gärna emottager hjälp att identifiera. Bild nr 1: Vad kan detta vara? Alg? Ser väldigt cool ut i alla fall. Bild nr 2: Korall? Ser ju ut som små palmer, har för mig att jag sett denna någonstans och att den hette Octo...nånting. Dåligt minne. Bild nr 3: The evil algae. Antar att det är trådalger men ska jag pilla bort dom manuellt eller ger dom sig själva? Torben är icke intresserad av att äta dom iaf. Som vanligt är jag ytterst tacksam för hjälp!
 8. Lolabahama

  Juwel Rio 180 med sump

  Har följt tråden ett tag nu men inte skrivit något. Ville bara säga att det är ett jättefint akvarium du har fått till. Känner mig som en fuskare när jag ser allt arbete du har lagt ner på det tekniska. Själv slängde jag bara i en skummare och två streamers. Har inte ens fått tummen ur och byta ut lysrören än .
 9. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Ok, nej jag tyckte inte det var riktigt likt dom jag sett på bild men då vet jag. Börjar dyka upp både det ena och det andra på stenarna nu så det är väldigt snällt av er att vilja hjälpa till och identifiera sakerna.
 10. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Jo fast det är ju bara en. Sen är jag som sagt inte säker på att det är en glasros. Såhär ser den ut utslagen samt när den fällt ihop sig.
 11. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Okej, det låter ju bra. Är lite orolig för att nyttodjuren inte ska ha käk om dom jobbar på för bra liksom. Då önskar jag lycka till och hoppas du får ett så positivt besked som möjligt! Tack för tips, ättika har man ju alltid hemma. Men som jag kan se så har den liksom ingen fot när den drar ihop sig? Den kanske är för liten än? Kan lägga ut en bild sen på hur den ser ut i infällt läge eller hur man ska säga.
 12. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Okej, ja går det att lösa på så vis är det ju onekligen enklast. Anledningen till att jag tvekar är att jag hade tänkt ta det väldigt lugnt med att tillsätta mer levande i detta stadiet. Men några små räkor kanske inte gör varken till eller ifrån. Oj, verkar vara effektiva små rackare! Dock undrar jag hur det går om man inte har något större bestånd av glasrosor? Just nu är det ju bara en (sen är jag inte helt säker på att det är en glasros, den ser inte riktigt ut som dom jag sett på bilder, fast dom kanske kan se väldigt olika ut) Är det svårt att få filfisk att äta annat? P.s Hoppas ryggen är ok nu, inget kul med ryggskador.
 13. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Tack för tipsen, Aiptasia x lät ju riktigt smidigt.
 14. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Men usch då. Glasrosor låter ju inget bra. Hur snabbt sprider dom sig? Ska man försöka ta bort det på en gång kanske? Den drar för övrigt ihop sig och blir pytteliten ibland. Trodde att den var "ute" jämt men så är icke fallet såg jag nu.
 15. Lolabahama

  Lolabahamas Tropiska träsk (Cayman 300l)

  Ok, kanonsaker låter bra. Har hittat lite andra konstigheter också som någon kanske kan hjälpa till och identifiera. Små röda prylar. Den runda rakt fram öppnar och stänger sig? (Ursäkta mobilkamera bilder). Borstig, trådig grej. Gör inget speciellt. Bara är där liksom...?
×