Jump to content
 • Information om Affärer och nyheter

 • Vi tillåter generellt sett inte marknadsföring på forumet, se våra forumregler. Undantaget är annonsörer som får marknadsföra sig i "sina" annonsörsforum

   

   

  Vi vill dock kunna tillmötesgå det behov som finns av att kunna tipsa varandra om något spännande som inkommit till en affär, men utan att det slår över och blir marknadsföring. Därför gäller följande:

   

  1. "Vanliga trådar" i forumet

   

  • Det är OK att svara på en fråga som en annan medlem ställer om var man kan köpa en viss sak. Exempel: "Jag behöver X. Var kan jag köpa det?", Svar: "Affärerna A, B och C har detta".
  • Det är INTE OK att försöka påverka medlemmar att handla hos en viss handlare framför en annan, då det ser vi som reklam. Exempel: "Köp den hos A istället, de är bättre/billigare". Sänd ett PM till frågeställaren istället om du vill pusha för en viss affär.
  • Gränsen mellan "ett vänskapligt tips" och "marknadsföring" kan ibland vara hårfin, speciellt med den starka lokalpatriotism som finns i olika delar av landet (typ "min lokala butik är alltid bäst på allt"), men om ni anstränger er lite så hoppas vi att ni alla förstår poängen.

   

  2. Forumet Affärer och nyheter

   

  • Vi har forumet Affärer och nyheter för att tillmötesgå ett behov att tipsa varandra om nyheter. Behovet gäller ju i första hand levande saker, eller nya butiksöppningar.
  • I underforumet Affärer och nyheter är det tillåtet att proaktivt starta trådar med syftet att tipsa andra medlemmar om att "nu finns det roliga och ovanliga XX att köpa i Y-butiken" eller "Nu har en ny butik öppnat i Z-stad", och sedan en diskussion om detta.
  • Inlägg på andra platser i forumet med proaktiva tips kommer att flyttas till detta forum. Du kan dock självfallet skriva, liksom i förbigående, att jag var förbi affären X och köpte Y idag, om ditt inlägg huvudsakligen avhandlar något annat.
  • Vi tillåter självfallet inte att vare sig affärer eller personer närstående till affärer pushar för någon produkt här. Gränsen mellan vem som är "trogen kund" och "bulvan", dvs postar inlägg på uppmuntran av en handlare, kan ju vara hårfin. Vi kommer dock att fånga upp misstänkta fall och vid behov radera inlägg om det är alltför uppenbart.
  • Informationen ska vara kort och saklig. Översvallande superlativ eller mängder av bilder gör också att det "går över gränsen" och vi kommer att korta av det hela.
  • Kort och gott: Vi ska kunna tipsa varandra om nyheter på marknaden, men detta ska inte bli en bakväg för icke-annonsörer att marknadsföra sig på.

   

  3. Kritik mot handlare

   

  • Vi vill fortfarande inte ha öppen kritik mot namngivna handlare på forumet. För det första är vi inte övertygade om att behovet är tillräckligt stort. För det andra tror vi att risken är för stor att diskussionen blir osaklig. I många fall när en kund är missnöjd är det nog ändå så att felet ligger på kundens sida, då en saltvattenskund har ett stort ansvar att själv vara påläst innan ett inköp sker av levande djur. Om du har ett problem med en handlare så får du även fortsättningsvis reda ut det med handlaren direkt. Om någon med fog kan påstå att det verkligen finns oseriösa handlare på marknaden som allmänheten borde varnas för - ja, meddela oss detta så överväger vi regeln igen.

   

  4. Pricerunner, Prisjakt eller liknande

   

  • Nej, rena prisjämförelser av typen "vem är billigast på xxx", eller "kolla nu har affären xx rabatt på produkten yy" vill vi fortfarande inte ha. Vi vill uppmuntra alla att själva göra sin marknadsundersökning och se till helheten och inte bara priset vid sina inköp.

   

  /Saltvattensguiden

   

  Klicka här för att komma till Affärer och nyheter

   

   

×
×
 • Create New...