Jump to content
  • Föreningsmedlemmar

Klicka på medlemmens bild för att skicka ett PM till medlemmen.

presentation_mralex.png.11a802d5f83227522a7e016df3b81cd2.png presentation_jonasroman.png.3124a50b34d047cdcf8f0645ff20e1cb.png

• Hedersmedlemmar

• wrang, grundare av SG Lasses utnämning till hedersmedlem Stigs utnämning till hedersmedlem

• Syftet med Saltvattensguiden

Saltvattensguiden (SG) finns till för att främja spridningen av saltvattensakvariehobbyn i Sverige och informationsutbytet mellan saltvattensakvarister. Vi uppnår detta syfte genom att driva och utveckla sajten saltvattensguiden.se tillsammans med alla forummedlemmar.

SG drivs helt ideellt .

Vår filosofi

Det är gratis för alla medlemmar att ta del av och utnyttja den kunskap som finns på SG. Vissa funktioner kräver att man har registrerat sig på forumet.

Vi vill ha ett öppet och ärligt meningsutbyte mellan akvarister. Vi behandlar varandra med respekt, lyssnar på varandra och delar med oss av varandras erfarenheter.

Vi vill också uppmuntra till nätverkande på det lokala planet inom hobbyn, och vi ser därför gärna att vi presenterar oss med namn och bostadsort i våra profiler. Om du är registrerad användare kan du lägga till dig på vår Medlemskarta där man kan finna andra saltvattensintresserade i din närhet.

Vi strävar också att uppnå en positiv samverkan med de handlare inom landet som inriktar sig mot saltvattenshobbyn, då ett utbyggt nätverk av handlare i landet är en förutsättning för att kunna sprida hobbyn. Vi har ett antal av landets handlare som annonsörer/sponsorer på forumet, och det finns också möjligheter att diskutera med några av dem på forumet. Man kan även hitta våra annonsörer på Medlemskartan.

Vi visar våra handlare samma respekt som vi visar varandra. Vi går inte till direkt angrepp på vare sig en person eller en handlare. Den medlem som har en negativ erfarenhet av en handlare ombeds att hantera detta direkt med den berörde handlaren, och inte ”hänga ut” handlaren på forumet.

Vi har också medvetet valt att inte lägga ut funktioner kring direkta prisjämförelser eller betygsättning av handlare. Vi har istället ett omfattande länkregister till handlare med anknytning till hobbyn som alla kan utnyttja för att informera sig om sortiment, servicenivå och priser. Fackhandeln inom saltvattensakvaristik är fortfarande under uppbyggnad i landet, och vi vill gärna understödja framväxten av nya handlare.

Slutligen vill vi påminna alla om att forumet har saltvattensakvaristik som enda område.
    Frågor kring sötvattensakvaristik har inte sin plats på detta forum, utan hänvisas istället till sötvattensorienterade forum.

Vi hoppas att du ska få mycket glädje och nytta av Saltvattensguiden. Här finns en stor sökbar kunskapsbank inom området saltvattensakvaristik.

/Saltvattensguiden.

Saltvattensguiden - Logo 2016 - fisk överst - 250x119px.png

• Who's Online   13 Members, 1 Anonymous, 205 Guests (See full list)

• Posts

• Har macro algen Codium om någon är intresserad. 😊
    • Jag har ett filter men just nu kommer jag inte åt det. Men min fråga är om det kan bli några andra problem med blandningen av salterna än det som alltid gäller kring att använda omvänd osmos eller inte. Det står ju på burkarna att man ska använda vatten filtrerat genom ett sådant filter. Men då tänker jag att bättre tillföra med kranvatten tills jag får fram filtret igen än att jag inte tillföra något alls under tiden.
    • min filosofi: osmosfilter - billig försäkring. när det skiter sig (och det kommer det förr eller senare), så har man en felkälla mindre.
    • Som med allt här i livet så beror det på. Dels hur känsliga är de koraller du har, hur mycket och vad som finns i ditt vanliga vatten. När det gäller det andra så kan det dels tillföra tungmetaller m.m. som du inte vill ha i karet och/eller kan det eventuellt skapa fällningar i själva lösningen.   När det gäller tillskottet av tungmetaller m.m. så är ditt ersättande av det avdunstade vattnet ett mycket större källa till detta än de få ml som du tillsätter genom balling. Risken för fällningar är också relativt liten men beror på vilka saker du har i ditt vatten. Om du är orolig för detta och inte har råd att köpa ett RODI system så kan man använda batterivatten istället eller kanske köpa/få lite RODI vatten av någon kompis.
    • Vad vill du ha för frakten?
  • Create New...