Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. An actual sunburst? I don’t think that you will be finding one of those outside the US.
 3. Yesterday
 4. Hanna ph checker: https://www.blocket.se/annons/goteborg/hanna_instruments_ph_matare/105637389
 5. Ahh attans , tack men nej tack Ha en bra dag ! Mvh Alex
 6. Tjena. nu har endast kvar sten som vart torrlagd sedan sista helgen, den är din om du vill ha den.
 7. Hej ! Undrar om du har kvar stenen ? Bor strax utanför JKPG och har möjlighet att åka Mvh Alex
 8. hi im loooking for sunburst bubbletip anemone in stockholm pm if you have some to sell
 9. Om du under "typ a innehåll" bockar i ämnen hoppar det fram en meny där du kan välja forumsdel
 10. Last week
 11. Nej det har du rätt i. Vi får kolla på det och se vad det kan bero på.
 12. Tack och välkomna som nya stödjande medlemmar @Ted Camenius @Svemar Era bidrag är mycket värdefulla för att hålla igång Saltvattensguiden.se Vill du också bli stödjande medlem? Läs mer här
 13. Alldeles riktigt! Jag är inte ute efter något exakt värde, bara undvika att överdosera så mycket att jag förgiftar djuren. Jag gick efter vad som stod på påsen. Decilitermått (volym). Mitt PO4-test mäter mg/l, så jag antar att sammanblandningen av vikt/volym är OK. Här använde jag en gammal spruta från ett vattentest. Borde vara lika exakt som själva vattentestet. Jo, jag hoppas bara att det inte blir flera storleksordningar fel...
 14. Hej, köper gärna 1 st. armatur. Mvh. Jan R. tel. 0738904608.
 15. Som rubriken lyder. Repfri samt att bänken måste vara vit. Skicka PM med vad du har, tack på förhand /Nils
 16. Sant, glömde helt av molekylvikten. Ser nu att kalkylatorn jag använde även hade ett alternativ för Phosphate, då ger den också värdet 0,42ppm så det stämmer nog. Jag tänkte att testet skulle bli mörkgrönt om värdet låg utanför mätområdet, men det kanske var en smula optimistiskt. Nu har jag spätt stamlösningen till 1/1000, och då visar PO4-testet ca 0,1ppm vilket känns mer rimligt.
 17. Jag är absolut inte ens i närheten av att kunna kemi/molmassor mm som andra som har svarat här, men jag vill ändå väga in lite här... Felkällor! 30g KH4PO40 = vad var felmarginalen på den vågen? 500ml osmosvatten = enligt vikt? Mätglas? Vad är +/- på det mätglaset/vågen? 1ml stamlösning = enligt droppar ur en flaskan? Mätglas? Felmarginal på det? 1dl akvarievatten = enligt ovan... Vilken felmarginal? 0.96ml eller 1,04 dl? Små fel gör skillnad (särskilt om de kommer flera i rad). Och som i fallet med fosfat mäter man ppm (parts per MILLION)! Det är litet! Fosfattestet själv dessutom.. Repat glas (Hanna)? Droppstorlek (Red Sea)? VI försöker mäta miljondelar! Jag menar absolut inte att skita på nån här, men hur bra kan man egentligen lita på ett (hem)test som mäter miljondelar då vi har flertalet felkällor före testet?
 18. Gått på större kar och säljer av lite teknik. Annonserna ligger ute på blocket för att lättare kunna frakta om någon vill det. Följande är Hanna instruments nitrate low range https://www.blocket.se/annons/goteborg/hanna_instruments_nitrate_low_range/105563889 Dd h2ocian ato https://www.blocket.se/annons/goteborg/dd_h2ocian_ato/105569549 Tunze comline 9004 dc https://www.blocket.se/annons/goteborg/tunze_comline_9004_dc/105569596 En hanna ph mätare finns med, lägger ut länk när annonsen finns tillgänglig på blocket. Priset är angivet i annonserna, kontakta mig för diskussion. Hämtas i Mölnlycke, utanför Göteborg eller skickas.
 19. Du måste nog blanda till en lösning som ligger lite närmare det område som testet är gjort för, för nu försöker du mäta 420ppm PO4
 20. Nej, kalium och fosfat ökar INTE lika mycket när du doserar KH2PO4. Längesen jag räknade på detta, men hade en räknesnurra sparad i Google Sheet; 1ml av din stamlösning bör öka PO4 0,42ppm i 100 liter vatten om min beräkning stämmer.
 21. Jag har nu gjort en stamlösning av 30g KH2PO4 i 500ml osmosvatten. Enligt http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm ska 1ml av en sådan stamlösning höja Potassium/Kalium (och därmed även PO4, antar jag) med 0,17ppm i ett 100-liters akvarium, låter det rimligt? För när jag tillsatte 1ml stamlösning i 1dl akvarievatten som test mätte jag bara 0,08ppm PO4. Funderar på om mitt fosfattest visar fel trots allt.
 22. kör du vodka eller någon annan kolkälla?
 23. Undrar hur de där ser ut på telefon. Måste kolla.
 24. Jorå det ska gå om du går in på sök och väljer i fliken som jag ringat in.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...