Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Löta

  Kirurgisk

  Ska försöka ta en bild imorgon.
 3. Ny Tunze Osmolator 3155 Lägger ner min hobby efter att limningen i mitt RedSea akvarium efter bara sex år sprang läck. Ingen hjälp från RedSea då garantin gått ut. Undvik företaget! För att ha råd med att fixa vattenskadan efter ResSea säljer jag all teknik. Börjar med att sälja en helt ny Tunze Osmolator 3155. Oanvänd i orginalförpackning. Pris i burik 2300kr Mitt pris 1800kr Skickas ej.
 4. Söker Apex Trident och fusion i Sthlm
 5. Följer av nyfikenhet då jag är äger själv av en Neptune sky
 6. Löta

  Kirurgisk

  Då börjar det bli dags att byta ut en kirurg Ctenochaetus truncatus. Köper en liten och när den börjar bli för stor får den flytta till större lägenhet. Frågan är om inte det är den bästa algätare jag haft? Kan sälja men även byta mot annan fisk. Prioriterar personen/akvariet som tar över framför maximalt pris. Den är hemsk att fånga Jag kommer att åka Sundsvall Stockholm under april eller maj - kan ta med ifall vi kommer överens?
 7. Det är bra att du är inne på att skaffa mer sten. Fiskarna kommer behöva sina viloplatser och gömställen. Det minskar stresspåslag och aggressioner.
 8. Trevlig storlek på den Millipora Hollar med, vattenbyte er kanon, men för dyrt
 9. En ny uppdatering Äntligen närmar jag mig mitt sista vattenbyte enligt tritons rekommendation. Triton rekommenderat 6x150 liter, jag kunde inte byta 150l åt gången så jag bytte 120l x8 den veckan var jag på den sjunde. Allt pga. höga halter av Mo( Molybdän) och förhöjda halter av koppar. Nästa vecka blir sista vattenbytet, och om en månad ny triton test (brukar testa var tredje månad) Kommer fortsätta att byta vatten en gång i månaden. (Skulle gärna göra detta oftare men tyvärr kostar saltet för mycket för min del) Mina egna iakttagelser efter vattenbytet 1.Minskad cyano (kan vara så att halten av Mo minskar https://www.faunamarin.de/en/knowledge-base/molybdenum/ 2. Min alkalinity förbrukning och korall tillväxt har ökat Såklart, röstar jag för vattenbyte helst varje vecka, kommer jag göra detta? nej! (kostnaden) Min Dosetronic fungerar igen här måste jag tacka @Lasseoch @jonasroman Stort tack för hjälpen!!!! Några bilder och korta videos: Lekte lite med mobilen Chelmon Rostratus i jakt efter mat Vattenbyte Akvariet idag efter vattenbyte Några bilder Veckans vatten tester Mvh jarecki68
 10. 250 sek/st finns i stockholm https://saltivast.se/.../sjoborrar/tripneustes-gratilla.html
 11. Hej Nik, vad ingår med ett lampa köp?
 12. Superbra led bars säljer bara för att jag har Atlantic V4+ liggandes oxå. (finns nu att köpa till styrning för dimring) 1st OR3 120 reefday plus 1mån 1700kr 1st OR3 120 blue plus 1mån 1700kr 1st OR3 120 reefday plus 3år 1000kr 1st OR3 120 blue plus 3år 1000kr Nypris ca:2600kr/st Finns i Eskilstuna skickas helst inte men går säkert att ordnas.
 13. Last week
 14. Har 40 kg ARKA Aquatics myReef-Rocks 9-40 cm (Mix) till salu. Ca 35 kg har varit igång i ett akvarium med endast startbakterier i ca 1,5 månad, ligger nu i en tunna med cirkulation. Resterande 5 kg är helt "ny" och torr. För detaljer om stenen, läs mer här: myReef-Rocks (arka-biotech.de) Pris: 1000:- eller bytes mot LPS. Finns att hämta i Uppsala, skickas ej.
 15. Du behöver definitivt inte echotecs batteri. Det finns inget magiskt eller smart i det batteriet
 16. Kan jag koppla min Tunze connector till Ecotech pump ? Vill koppla mitt stora batteri med 165 Ah. Men är osäker på om det fungerar. Eller måste jag köpa Ecotech egna batteri backup?
 17. ...och ge inte upp snart kommer också lite LPS:er... Nu funkar också Klarna, Apple Pay och Google Pay i webshopen. Välkomna!!! Direkt till webshopen!
 18. A038 Acropora sp. red diamond. Kommer i veckan igen i shopen. A046 Acropora echinata Ice fire. Finns som frag i shopen. A051 Acropora millepora with blue tips. Finns frag i webshopen. A054 Acropora cytherea. Kommer i veckan till webshopen. A042 Acropora hyacintus. Finns frag i webshopen. A008 Acropora gemmifera. Finns frag i webshopen. Ny skönhet från australien. Kommer snart i shopen. Och några till som också är på g....
 19. Vi vet att ni är en del som gillar hålla era koraller under lite blåare ljus så därför kommer här ett litet urval av våra koraller som gör sig riktigt bra i blått ljus Alla bilder tagna under blått ljus med filter. Den första är A013 Acropora sp. matchstick. Finns som frag i shopen. A021 Acropora tenuis moldy grapes. Finns i shopen. Forts. följer....
 20. Jag kör utan skummare, men det är bra att ha någon typ av filter för att bli av med partiklar i vattnet. Jag har märkt att all ny sten jag stoppar i får ofta väldigt mycket alger. Verkar ta ett tag innan det blir koloniserat av olika mikroorganismer som kan konkurrera med algerna.
 21. Tack så mycket, jag har ingen rening idag, tänkte till en börjar försöka förlita mig på vattenbyten, 10%, 1 gång i veckan. När akvariet har mognat. Precis jag behöver vara väldigt sparsam med fisk nu i början med bara en sten, jag har planer på att köpa levande sten och bygga ut den sten jag har.
 22. Vad har du för rening i akvariet? Skummare etc? Köp inte alla fiskar samtidigt, 5 kg död sten känns lite lite att hantera all ammoniak från fiskarna. Levande sten brukar säljas på forum/Facebook grupper väntar man lite kan man hitta ganska bra pris. Innan var tumregeln 10% sten av vattenvolymen. Finns säkert någon som kan detta bättre, men börja med clownerna och tillsätt sen mer fiskar.
 23. Tack så mycket kändes som SPS fraggarna ville flyttas upp lite för att få mer ljus .
 24. Nån som har en strömadapter till en AI Hydra 52HD till salu?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...