Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Today
 2. Det här akvariet är tyvärr nerlagt. Japp, riktigt glas i mellanväggarna (mest för att jag hade glas liggande och gav stabilitet till plexiglasväggen). Körde med en Jebao DCP 1200 (1200l/h) vilket behövdes i och med att utblåset som skall ge ett mer turbulent flöde bromsar rätt ordentligt. Utan det utblåset hade jag idag valt att placera hålet för returen något lägre än vad jag gjorde.
 3. Precis, det var fauna Marins Icp jag kollade på, valde bara ett värde inom deras spann som jämförelse. Ja Triton verkar ju ganska ovilliga att tala om vad som finns i deras produkter generellt. Gällande red sea så skriver de ut hur mycket varje trace höjer ett ämne (i fallet med järn 0,01 ppm i 100 liter vatten/ml) men ej övriga ämnen i blandningen. Tanken är att detta ämne ska mätas och styra doseringen och de andra ämnena ska förbrukas i samma takt. Detta blir dock svårt om jag vill använda det för att höja mina spårämnen när deras järn referens ligger så långt från det normala. Frågan är ju om jag måste gå upp i dessa höga kärnvärdena för att få normala nivåer av övriga ämnen. Har faktiskt ingen cheaton för tillfället. Vill ha upp mina nitratvärden en bit till. När dessa börjar Stiga har jag en algreaktor som kommer kopplas in. Då lär järn förbrukningen öka ytterligare. Summan blir att jag nog får skaffa lite flaskor med separata spårämnen för att balansera. Det dryga är att jag har massor av sådana men just de som behöver höjas saknar jag
 4. eheim såld och ac adaptern gick till en annan försljning
 5. Bytede temp proben på Apex, så nu funger dom andra, hvilket betyder at jag beholler den. Til salu NU; 2*DOS pumpar, bjyder på 1 Dual Reservoir da sensorene er defekte. NY 3795,- stk, min pris 2000,- stk. WAV Starter kit, NY 6999,- min pris 3500,- (Reserveret) COR 15, NY 3999,- Min pris da driver kansche skal bytes 1000,- om den funger 1500,- COR 20, NY 4299,- Min pris 2000,- Energy bar (gammel model), NY 2999,- min pris 1250,- stk. (reserveret) Sen skal jag jo ha en KH-Direktor, så jag sälger min GEN 2 Alkatronic, med 6 mrd gammal PH Probe och typ 3 mdr gamla slanger, funger och låter som ny NY pris 9495,- min nya pris 4000,- PAR mäter (SOLGT) ReefBot (SOLGT) På jakt efter Tunze pumper, 2 stk Stream 3 och 1-2 stk 6255.
 6. Enough salad for everyone
 7. Det är väl en sådan sak som inte gör så mycket väsen av sig men jag tror starkt att det bidrar till en bättre balans i karet. Tex så skulle jag nog säga att det var delaktigt i att jag kunde göra en sån drastisk förändring som att öka på vattenvolymen med mer än 100% utan någon enorm instabilitet. Har tidigare kört miracle mud och varit mycket nöjd där också. Det mest talande är väl att jag hade en del kiselalger och efter att ha snackat med en bekant på AF fick jag rådet att dumpa i en del över sanden. Algerna var borta på ett par dagar.
 8. I believe it is [emoji106] Sent from my SM-G973F using Tapatalk
 9. I use "Fish V" from Aquaforest. Goodluck [emoji106] Sent from my SM-G973F using Tapatalk
 10. Yesterday
 11. 0,15 ppm låter ju rätt mkt för järn då det i regel mäts i ppb eller ug/l. Fauna Marin ICP rekommenderar en range mellan 0,05 - 2,5 ug/l. Vilket är i linje med det du skriver om ICP. Jag har själv svårt att få ett mätbart resultat på järn i mina icp, trots att jag doserar ganska mkt järn ändå. Jag har spetsat min balling mer för varje månad. Till slut kommer jag väl få ett utslag på järn och då vet jag att jag nått rätt nivå. Dock är jag tillbaka halvt på ruta 1 igen då jag först började med Triton-lab, men den flaskan är slut och jag har nu gått över till Fauna Marin, som åtminstone har respekten att skriva ut hur koncentrerad deras trace är (vilket Triton håller på som om det vore deras heliga gral). Skriver Red sea ens ut hur mkt x antal ml av deras trace höjer respektive ämnen? Eller säger instruktionen bara något i stil med "dosera x ml per 100 liter en gång per vecka"? Hatar sådana beskrivningar för de utgår ju ifrån att varje system skulle förbruka lika mkt av allt. Du kör väl nån form av makroalg i ditt system också? Det är ju min chaeto som äter upp alla mina tungmetaller
 12. Säljes 1st AI 32 HD som jag aldrig fick behov av att sätta upp. Helt oanvänd i förpackning. 2900 :- nypris ca 4000 :- Finns att hämta i Täby norr om Sthlm. Om önskemål finns kan jag skicka på köparens bekostnad.
 13. Jajjemen. Om den överlever och växer till sig i mitt nya kar, så kan du få en bit. Inga problem.
 14. Do you have eny tip for a good vitamin food? I have orderd nori, should I something more?
 15. HAHA sitter du här inne och vaktar??
 16. Yes... Don't touch my Pavona...
 17. Oh, is that a pavona? Wouldn't mind a piece of that one
 18. Väldigt mycket gömställen
 19. Nej men beställde precis
 20. Har fisken gott om gömställen? Bitvis stressade fiskar har oftast lite för få ställen att gömma sig från sina nyfikna ägare.
 21. Tack för alla tips ska testa det ni skrivit och köpa lite bättre mat.
 22. Helt rätt imorse va han hur fin som helst sen när jag kom hem från jobbet 9 timmar senare va det tillbaka.
 23. Ja fan, jag trampar bara djupare och djupare i denna kvicksand
 24. 3000kr. Under en tredjedel av nypriset för en grymt bra skummare.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...