Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Funderar om det inte ändå är dino i sanden. försvinner på natten åter på förmiddagen. får väll köp mig ett microskåp för att får reda på skiten …. nån som testat DinoXal eller Fauna Marin dino X?
 3. Fortfarande kvar, ingen som är intresserad av den här vackra kejsaren?
 4. Behöver rensa lite i karet, Sps, lps och mjukt. Många olika sorter Bilder kan skickas vid intresse. Skickat från min iPhone med Tapatalk
 5. Fortfarande inte sålt - köpare ”försvann”! hör av dig snart så blir priset bra! Ted obs clownerna är borta
 6. Det tycker jag att den gör. Inte minst visar den andra att det finns dem som tänker och gör annorlunda i ämnen som dem kanske själva funderar kring. Ja precis. Jag har inget mätbart utfall vilket jag skrev. Jag tänkte att det ev skulle ta fart med bra kommentarer. Det kanske kommer fler, utöver mycket bra svar ovan. Hoppas att du inte tar illa vid dig av att andra människor gör annorlunda.
 7. Hej Jag gör lite plats i akvariet och har lite extra koraller till försäljning. 1. Montipora röd 20x 20 cm för bara 400kr. 2. Claustrea lime eller tan färg 25kr huvud 3. ricordia floristens 100kr skiva.
 8. igår så åkte doseringen av nitrat och fosfat igång igen. fosfaten hade rasat till ca 0,02 och nitraten var ca 10. en längre tid har jag haft problem med cyano som jag behövt blåsa bort från stenen. nu har den spridit sig till sanden, och jag måste blåsa med pump en gång i veckan för att hålla cyanon borta från stenen. så igår åkte även en kur med Red slime remover i karet för att bli av med denna plåga. för att motverka låg syrenivå i systemet har jag dragit upp skummaren på max-fart och sänkt nivån till den lägsta, samt öppnat "pluggen" i skummarkoppen, så att all vatten rinner ur den hela tiden.
 9. Styrning för doppvärmare och fläkt. Ställ in önskat värde, den sköter resten. 100w titaniumvärmare. Pris 700 kronor som inkluderar frakt.
 10. Vad är det egentligen du vill diskutera i denna tråden? Du verkar redan ha bestämt dig för att död sten är det bästa men har inga källor som stödjer det, utan upprepar bara att du tror att det är bäst. Inga problem att vi tror på olika "metoder", men jag känner inte att denna tråden rör sig framåt.
 11. Nja, du kommer aldrig att få till den mångfalden vad gäller bakterier/fauna/flora som följer med i riktig levande sten.
 12. Reefer 750 I gott skick, sumpen ombyggd för å köra sötvatten. Jebao returpump med wifi. 10000 kronor.
 13. AI Nero 5, 2 stycken. Båda inköpta i år, dvs garanti kvar. 1500 kronor styck AI Nero 3, 1 stycken I nyskick. 1200 kronor Kan såklart skickas.
 14. Last week
 15. Säljer min ena Goldruch pga plats brist 700kr finns i Kävlinge för avhömtningvelker frakt 150kr dhl tar inget ansvar men packar seriöst
 16. Säljer min ena Grafted för 700kr pga plats brist ca 10x10 cm finns i Kävlinge för avhömtningvelker frakt 150kr dhl tar inget ansvar men packar seriöst
 17. Jag tror att sten/rev fundament /rev sten etc är ganska igensatt I haven också.
 18. Ja om du gör så har du inte så stor glädje av den, på det viset.
 19. De levande som följer med en korall doppar vi ofta ihjäl. Samt de är inte djur som lever långt in i stenar utan max någon hoppkräfta eller plattmask .
 20. Men tror samtidigt att tillräckligt med "levande" följer med korall Fötter. Osv.
 21. Ett till synes bra alternativ är att starta med död. Och sedan tillsätta "levande" efter ett tag där efter, utan lång transport osv.
 22. Hej Här kommer jag visa mitt simpla sps kar och dess utveckling. Detta är mitt femte saltkar och har tidigare haft kar i blandad storlek, vissa med fullspäckad teknik o andra utan. Denna gång blir det ett basic kar utan sump, tekniken kommer sitta i ena kortsidan och inte det vackraste estetiskt sätt men simpelt och jag vill testa SPS utan sump då jag haft bra resultat med det tidigare i ett LPS akvarium. Jag kommer också visa mina rutiner och lite att tänka på, tror denna sida kan vara en bra grej för nybörjare i hobbyn som letar efter info om hur man i verkligheten kan sköta ett akvarium. Jag kommer inte använda den absolut billigaste tekniken i form av pumpa,r lampor etc men allt detta kan göras med begagnad teknik eller billigare motsvarigheter med i stort sett samma resultat. Gillar själv högkvalitativa grejer så därav mitt val i att hålla det simpelt med få saker som verkligen fungerar. Väntar på paket från Företagsakvarium som leverar allt jag behöver till detta projekt. Kar o bänk är inköpt separat från nätet, ett 98 liters Zquare optiwhite lågjärn glas akvarium med måtten L 80cm D 35CM H 35CM och bänken är egentligen till ett Juwel 125 liters men som passade bra med måtten och står pall för tyngden. På bifogade bilden ser ni karet som är cleant med transparenta fogar och snyggt mått så det ska bli spännande att få igång projektet. Bifogar de få bilder jag har på några av mina tidigare kar och så drar vi igång detta när prylarna kommit hem. Ha de gött
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...