Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Aha tråkigt, körde också med en 9004 i sumpen men sen blev de en ”riktigt” istället och en stor skillnad
 3. Today
 4. Och man bör inte använda uttrycket latinska namn då de inte är latin utan en blandning mellan latin och antik grekiska. Vetenskapliga namn vore bättre.
 5. Hej min royal gramma har fått vit prick och jag har två clowner och en scooter blenny. ska jag skaffa ett uv filter för fiskarna jag har en palett kirurg i mitt karentän akvarium vad ska jag göra med den. Mvh Melwin
 6. Har ägnat delar av dagen till akvarieskötsel. Har b la rengjort en av mina streamerpumpar där jag upptäckte en del bubbelalger. Skummarkoppen rengjord och tömd, filtersockor rengjorda och byte av Seagel är gjord. Tog också bort en del Chaeto från refugiet då det började bli allt för fullt. Dessutom har jag gjort ett vattenbyte i mitt karantänsakvarium eftersom jag beställt lite fisk som jag hoppas kommer i veckan.
 7. Hej funderar att starta upp ett akvarium igen och fastnat för Nyos 300 akvarium. Är det någon på forumet som har erfarenhet av detta ? Tycker det ser väldigt gediget och snyggt av det jag sett. Jag har varit ifrån saltvatten i 10 år nu. Min tanke är att köra exakt som Nyos rekommenderar på deras video. Returpump vectra s1,vortech mp 10, radion g5 pro, nyos torq, nyos quantom 120. Är det något jag bör lägga till ?
 8. Mätvärden 2020-03-29 Temperatur: 25 grader Salthalt: 1.025 KH: 8,6 KH-värdet är 0,4 högre än senaste mätningen för en vecka sedan. Jag kommer därför minska dosen Triton Core 7 från 10 ml till 9 ml/dag från varje flaska. Förutom användandet av Triton Core 7 tillsätter jag varje vecka även 2,7 ml jod (Triton) och 0,35 ml vanadium (Triton) samt 3 droppar (3 ml) järn (Korallen-Zucht).
 9. Lasse

  Yuma?

  Skillnaden är att Ricordea florida är en art från Västindien (Atlanten) och ricordea yuma har sitt ursprung i Stilla Havet. för vidare information - se här Titta speciellt på videon längs ner MVH Lasse
 10. en bra regel för att veta om det är en ricordea eller en yuma; Om prickarna är randomiserade, lite huller o buller så är det en Ricordea Florida Om du kan se mönstret att prickarna går som sträck från munnen ut, så är det en yuma.
 11. Ja, första florida och andra yuma. Mvh Kim
 12. @admin Jag har slagit ihop till en pdf fil. Kan ngn admin byta ut de 2 pdf:erna i toppen till denna. Tack ! Supplement Comparison Chart.pdf
 13. Vilken fantastisk färg på anemonen, den har jag aldrig sett förut.. Vart har du hittat den?
 14. Varför kör du inte en traditonell skummare i sumpen istället?
 15. Ja konstigt om inte alla har fått samma på dessa 3 ja och sen om det behövs är ju frågan jag har också mailat så vi får se vad de svarar
 16. Skumt. Jag undrar om ngn alls fått dosanvisningar på dessa ämnen. Det verkar vara så individuellt och olika teorier ang dessa 3. Det är omtvistat med framförallt Fe, men även Cr och Co i både havsvatten och i akvarierna. Behövs det, och vad är bra nivåer ?! Sen är det även svårt att mäta. Man måste upp till i princip för höga värden för att det skall vara mätbart även med ICP maskinen. Det är nog därför dom skriver “Please contact TRITON for dosage advice” på hemsidan och inget på ICP test resultatet. Men bara Triton svarar med vad dom anser att en viss vattenvolym skall innehålla och hur mycket från deras flaskor som behövs, så kan vi komplettera med detta. Jag mailade också !
 17. I mina icp står det setpoint 0.1 https://www.triton-lab.de/en/showroom/icp-oes/74372
 18. Hej. Det står deviation -10. Men setpoint noll. Det verkar som att man måste kontakta dom för doseringsanvisning. Jag mailar också !
 19. Jag eftersöker er som gjort ett tritontest och fått doseringsanvisningar för : •Cobalt •Chromium •Järn Detta skall användas i en omräkningstabell jag tagit fram. Pma mig el skriv nedan: •Uppmätt värde / målvärde •Doseringsanvisningen i helhet Tack !
 20. Enligt mina icp så är målvärdet 0,10 på de 3
 21. Ok bra. Det vi behöver är : •Uppmätt värde / målvärde •Doseringsanvisningen
 22. Ja precis jag ska skicka ett Mail till triton för jag har 0 på alla de 3 spårämnena och det står inte hur mycket jag ska dosera av deras, de rekommenderar 0.10 i värde och det är väldigt lite ska se vad de säger
 23. -finns hur mycket som helst !
 24. En bonusfunktion till är att man kan jämföra priser. Som exempel Manganese som har dubbla styrkan hos ATI jämfört med Triton och ett billigare pris. Jag har en diskussion m Emil på Företagsakvarium ang FM Elementals. Han verkar kunna ta in dessa och lagerföra.
 25. Yesterday
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...