Jump to content
 • Saltvattensguiden sponsrar

 • Senaste inlägg

  • Ska nog testa Peters tips snart. Den ena handen håller på att glida ur position. De är så besvärliga i och med att de blåser upp sig och krymper om vartannat rätt ofta.    Akvarium nummer tre räknat från golvet har aldrig varit riktigt i balans. Det har alltid fått ett brunaktigt vatten som inte sett trevligt ut. Vattnet måste passera en liten öppning med filtermatta, syns i BTN-bakgrundens nedre vänstra hörn. Det sätter igen sig alldeles för fort. Så jag ska tömma akvariet och göra en större öppning.      20 liter, anemoner: På träffen i söndags fick jag med mig fem, sex stycken havsnejlikor i skiftande storlek. De har inte etablerat sig riktigt ännu och vill därför inte vara med på bild. Det respekterar vi här på SVG... De som funnits i karet ett tag gillar dock den nya maten cyklops! Tack Mikoto för tipset.      Inte en havsnejlika...   En fin daliaanemon     50 liter, lerbotten:  Ormstjärnorna i lerbotten gillade verkligen vattenbytet jag gjorde igår och viftar sitt godkännande.       
  • Ja du, det var inte lätt att se. Kan man kanske färga cyklopsen med grön hushållsfärg? Då borde man kunna se om deras magsäckar blir gröna. Är det ofarligt för vattenlevande varelser måntro?
  • Ajdå. Jag har inte så mycket koraller som kan ge så bra gömställen än..
   Skulle någon typ av anthias vara ett bättre alternativ?

   Skickat från min SM-G935F via Tapatalk

  • Ja en sten på varje sida och sedan gummiband runt
  • @mikoto Det funkar riktigt bra med fotograferingen, trots att det är mobilen jag använder.  Gummibandet är ganska hårt, annars glider korallen iväg. Hoppas att den fäster snart. Om den bara ligger utan att hållas fast eller ett färskt snitt i foten fäster den inte. Jag har lyckats att få en dödmanshand att fästa en enda gång och då limmade jag. Men jag har misslyckats atr limma ungefär 10 stycken, så det var nog en lyckträff.   @peterj66 Det var ett bra tips. Ligger stenarna på var sida om foten?    Mikoto igen: De kolonibildande sjöpungarna är läckra. Går inte att göra färgen rättvisa. De är grönblå. Räkan har de klassiska knäna med blågula band. Så jag lutar åt tångräka.   
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
×