Jump to content
 • Saltvattensguiden sponsrar

 • logo_sjofartsmuseet.png

   

  Saltvattensguiden sponsrar korallträffarna på Sjöfartsmuseet i Göteborg.

   

   

   

   

  Marine Aquaculture Research

   

  Do you care about a healthy ocean? Would you like to protect coral reefs? Then please help us!

  Our goal is to farm endangered corals, to make the aquarium trade more sustainable and protect wild coral populations.

  Don't take from the ocean. Grow it yourself.

   

   

   

   

   

 • Who's Online   5 Members, 0 Anonymous, 226 Guests (See full list)

 • Senaste inlägg

  • Testade lobster eggs igår och idag, märkligt namn för övrigt. Undrar vad för humrar de äggen kommer ifrån... Jag tror de fungerar ok med, de ser något större ut än cyclops men verkar lite ... Kletiga? Verkar vara bra mat men de har ganska stora kuber och något för stora för filtrerardjur. Får testa fiskäggen med och se hur de är. De har små kuber precis som maten för ryggradslösa djur.   Det där med åldern på händerna låter lite märkligt tycker jag. Brukar kolonin skrumpna ihop och dö då efter 20 år? Djuret är ju en koloni av polyper, i de flesta koraller så är ju livslängden för korallen i sig nästan oändlig så länge den inte äts upp och polyper fortsätter föröka sig och växa kolonin. Jag tycker det låter som att åldern där är ett snitt hur länge de brukar leva i våra vatten tills de blir uppätna eller bortslitna av en storm eller liknande. Är lite skeptisk till storleken med, även om de ofta ser ut att vara så stora ungefär. Men tror återigen det är för att de i de flesta fall inte kan leva ostört allt för länge i våra vatten, där livet nog är lite tufft med årstidsskiftningar och liknande. Men kan ha fel med förstås 🙂     De här ser ju ganska grova ut iaf, om det inte är något helt konstig perspektiv som det är fotat med 🙂 
  • Låter bra!   En ser jag ofta, men jag har inte sett två på väldigt länge. Den andra kan förstås även ha dött av någon annan orsak.
  • Hej Jag har 7 mitrax i mitt 450l och aldrig varit några problem man ser de väldigt sällan när ljust gått ner så kan ni testa med en ficklampa då brukar de vara framme jag kan berätta att min pompom krabba såg jag första gången efter 11månader. Mvh Frank Grimåker Skickat från min SM-G960F via Tapatalk
  • Låter rimligt att den inte har en specifik tillväxtzon. Kollade upp lite och händerna kan bli upp till 20 år och mellan 10-20 cm höga. Så de växer inte i nån rasande takt, direkt.    Hur blev responsen på lobster eggs?
  • Går det att ha flera smaragdkrabbor (Mithrax sculptus) ihop utan problem? Jag satte i två stycken i mitt 300l-kar, den ena krabban växte snabbt (särskilt klorna) medan den andra verkade behålla sin ursprungliga storlek och försvann spårlöst efter ett halvår.
 • Upcoming Events

  No upcoming events found
×