Jump to content

magnus.hallback

Medlem
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Magnus
 • City
  Helsingborg
 • Antal år inom saltvatten
  2014
 • Akvarievolym
  350
 • Akvarietillverkare
  Red Sea Reefer 350
 • Ljusuppsättning
  LED
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  Hydra 26 HD
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Coral Box D300 Plus DC
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  25
 • Har du sump
  Ja
 • Storlek på sump
  70
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. magnus.hallback

  Blå kirurg håller på att dö?

  Den va tyvärr död i morse när jag vaknade.. Ungarna hade sett den simma upp och ner och på sidan först, sen va den död en timme senare.
 2. magnus.hallback

  Blå kirurg håller på att dö?

  Ok, tack för svaren..:) Håller tummarna för att den mår bättre imorgon.
 3. magnus.hallback

  Blå kirurg håller på att dö?

  Hej. Jag har precis köpt en blå kirurg, och acklimatiserat med droppmetoden i ca 1 timme. När jag släppte i den i mitt kar för ca en timme sen, simmade den först lite, sen har den legat i en "grotta" på sidan och rör sig knappt. Ska eller kan jag göra något, eller är det bara att avvakta och se?
 4. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Mitt mål är att kunna hålla bra nivåer med bara biopellets, då jag kan styra flödet från reaktorn. Jag har ca 12-13 fiskar. Ska sluta helt med fosfat och vodka, och hålla koll på hur det går.. Tack för hjälpen..
 5. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Nu har jag doserat 8ml/dag varje morgon, i en vecka. Och nitraten är på väg ner.. Ligger på mellan 5 och 10 nu. Så i morse minskade jag dosen med fosfat, till 5ml. Mätte fosfat vid 17.30 idag, och fick 0,04. Ska jag då fortsätta dosera fosfat? Vodkan är nere på 1ml/dag, och kommer kanske köra det några dagar till, sen sluta med det.
 6. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Tack för svaren Marko och David.. Jag kommer köra på med samma dosering ett tag framöver och mäta, så får vi se vad som händer med värdena. Håller även på att minska doseringen av vodka, för att till slut sluta med det helt. Måste jag tillsätta fosfaten på morgonen, eller är det ok om jag gör det vid 17-tiden när jag kommer hem efter jobbet? Har ljus till 19, månljus till 23.
 7. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Jag fortsätter skriva i denna tråden då all information om mitt problem finns här. Nu har jag tagit bort fosfatremovern och börjat dosera fosfat enligt Wikings recept: "Om du löser 4,3 g kaliumdivätefosfat i 1 liter osmosvatten så har du en lösning som ökar din fosfathalt med 0,03 mg/L om du doserar 1 ml av lösningen till 100 liter akvarievatten. Ovanstående är en försiktig dosering så kan du inte mäta någon fosfat i vattnet efter detta så har fosfatet omedelbart tagits upp av akvariets organismer. Då kan prova med att öka dosen." Har tillsatt enligt detta de senaste fyra dagarna: Torsdag 5ml - Tillsatte på morgonen innan ljuset tändes, mätte två timmar senare Fredag 5ml - Tillsatte på morgonen innan ljuset tändes, mätte en timme senare Lördag 8ml - Tillsatte på morgonen innan ljuset tändes, mätte en halvtimme senare Söndag 10ml - Tillsatte på morgonen innan ljuset tändes, mätte en halvtimme senare Alla mätningar har visat 0 i fosfat. Testade lösningen, och den ger 0,14. Så nu undrar jag om jag ska öka doseringen tills jag kan mäta någon fosfat? Kan jag öka doseringen hur mycket som helst? Ska jag testa vid någon annan tidpunkt på dagen? Jag matar med fryst foder, en kub två gånger om dagen, och häller i vätskan efteråt också. Har inga alger, mer än väldigt lite Chaeto i sumpen, typ som en tennisboll, som jag belyser på natten.
 8. magnus.hallback

  Bromine?

  Jag har precis gjort ett TritonLab test, och jag har lite högt Bromine: 76.29 mg/l Riktvärde:62.00 mg/l Vart får man det ifrån, och kan man få ner det på något sätt? Hur farligt är höga värden/mitt värde? Detta står i Triton error sheet för mitt värde: "check quality of used salts, if you dose Br, stop immediately. 2x 15% weekly WC with TM PRO salt" Jag använder FM Pro Sea Salt, kan det vara orsaken? Finns det med i någon tillsats/spårämnena i Balling kanske? Behöver jag bry mig om detta överhuvudtaget?
 9. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Haha. Jag har 359, och man ska ha runt 100. Så det va därför jag undrade.
 10. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Jag har för mycket Bromine. Finns det med i någon tillsats i Balling? Samma fråga ang. Aluminium? Silicon kommer kanske sjunka nu när jag tagit bort fosfatremovern?
 11. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Jag använder detta i en deltec fr509 reaktor: http://www.drakfisken.se/filtermaterial/1466-seachem-seagel.html Ska jag ta bort det och bara använda aktivt kol istället, t.ex. denna?: http://www.drakfisken.se/aktivt-kol/1531-seachem-matrix-carbon.html Någon som har erfarenhet av den?
 12. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Eller NA är ju saltet kom jag på nu..
 13. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Nu har jag fått resultatet från Tritonlabs.tritonlabs.pdf Och jag är inte riktigt med på allt som står där.. Jag har iaf noll i fosfat. Så jag ska börja dosera fosfat nu tänkte jag. Sen har jag för mycket Aluminium, var kan det komma ifrån? Och hur får jag ner/bort det? Är NA mitt nitratvärde?: [TABLE=class: contenttable] [TR] [TD]Na[/TD] [TD=class: hightlight]8542.00 mg/l[/TD] [TD=class: hightlight]10700.00 mg/l[/TD] [TD]-2158.00 [/TD] [/TR] [/TABLE] Vad är det isf på skalan för Salifert testet? Eller vilket är Nitratet? Hittar inte NO3. Kom gärna med andra synpunkter på resultaten.. Bör jag göra något åt de som är gulmarkerade?
 14. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Att ta bort fosfatremovern har jag också funderat på. Jag använder Seachem SeaGel, som är en kombination av aktivt kol/fosfatremover: http://www.drakfisken.se/filtermaterial/1466-seachem-seagel.html Hur mycket fosfat den tar bort vet jag inte. Men som du säger är det väl dumt att köra den om jag har noll fosfat. Ska byta till Seachem Matrix Carbon istället. Har börjat dra ner på vodkametoden nu, ska ta det långsamt. Sen har jag beställt Kaliumdivätefosfat, och ska börja dosera lite, så får jag se vad som händer.
 15. magnus.hallback

  Byta från Vodka till VÄS?

  Det kan inte vara så att fosfaten är bunden i stenen eller något annat? Hur kan man ta reda på det? Jag hade ju lite Cyano, vilket jag fick bort med CyanoClean, CoralSnow och Zeobak, samt utsugning. Har dock inga andra alger.
×