Gå till innehåll

MBorg

Medlem
  • Antal inlägg

    20
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Michael
  • Stad
    Mjölby
  • Antal år inom saltvatten
    15
  • Akvarievolym
    Endast Saltvatten
  • Akvarie mått
    220

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

MBorg's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Hänger på SVG
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra
  • Inkörd

Senaste prestationer

12

Omdöme

  1. Tänkte kolla om någon här använder ATI Hybrid? då jag är väldigt nyfiken på hur ni isåfall har ställt in era ljuskurvor på den. Själv har jag en ATI Hybrid 4 x 39w + 2 x 75w och jag velar fram och tillbaks hur man ställer in det bästa/optimal ljuset, jag har inriktning på acroporor i karet.
  2. Hej!

    Ville bara höra med dig om du fortfarande är nöjd med din dos pump, då jag tänkte köpa en nu i helgen....

    Mvh Per

    1. MBorg

      MBorg

      Den har fungerat som den ska hela tiden, just nu har jag gått över till reaktor istället och använder inte doseringspumpen.

  3. Spännande, lite nyfiken hur räknar man ut detta Jonas?
  4. Tackar låter som en bra ide.
  5. Jonas vad tror du om denna http://shop.foretagsakvarium.se/sv/tillsatser/sparamnen/salifert-jod-500ml.html det jag fastnar för att det inte är en daglig dosering eller är jag snett ute här.
  6. Ser betydligt bättre ut idag, man blir lite lurad av denna dåliga bild. ska ta en ordentlig bild när jag kommer hem.
  7. Är ett jäkligt dåligt foto, har inget problem med Cyano, men innan envisades jag med att köra med endast kranvatten så då hade ja lite kiselalger, nu sedan två månader bakåt, kör jag endast med osmos samt silikatfilter. återgången av de bruna topparna kan vara ett resultat av ett stort vattenbyte som jag gjorde för en vecka sedan och möjligen fasades kisel problemet ut.
  8. Tack för era tankar och svar Jonas och Larry. Jag är inne på din linje Jonas angående långsam tillväx, har gjort ett större vatten byte med ett annat salt och det satte fart på tillväxen, samt att jag ser det bruna försvinna mer och mer. har mätt PH-värdet vid olika tidpunkter och det varierar mellan 8-8.12. samt att Kh ligger stabilt runt 7. Dette med Jod låter väldigt intressant för det är nåt som jag inte tillsätter, har ni tipps på nåt speciellt märke eller tillsats för detta? // Borg
  9. Hjälp Nu måste ja ställa en fråga till experterna här inne, jag har problem med mina acropororna i mitt kar. På de nya utväxterna så blir det en brun hinna nästa som kiselalger hela tiden (börjar som på bilden lite smått). Jag har slut på idéer om hur eller vad jag ska göra för att bli av med detta, och har svårt att hitta felkällan. Problemet började för ca 5 mån och då körde jag med endast kranvatten, körde ett triton test där det visade att jag hade högt med aluminium i karet. Sedan testet från triton så har jag kört en kur med detox och efter det hårt ett par dagar med kol i sumpen, samt stora vatten byte, jag använder numer endast osmosvatten samt silikatfilter sedan testet. Men det kommer smygande tillbaks eller har aldrig försvunnit. Allt annat ser bra ut i karet, det är bara acropororna som jag har detta problem på. Har även märkt att de inte gärna har polyperna ute. Lite info om karet som har varit igång nu i ett år. Karet är på 425l vara av 70l är sump. Kör med en Ati hybrid ramp som nu går på 70% och sitter 30cm ovan ytan. Cirkulationen är 2st rw 15 och 1st rw 8. I sumpen förutom skummare kör jag med kalkreaktor, samt rektor med lite bio pellets all-in-on, och tillför ozon. Har följande värden i karet efter senaste mätningen: KH 7.1, MG 1280, Ca 430, Po4 0.02 (Hanna), No3 5-7, salt 1025, temp 25.1, PH 8.1 Är fundersam inte kan det väl hänga på dålig cirkulation, förvisst borde 2st RW15 och 1 st Rw 8 räcka till för denna vatten mängd. Är det någon fara att köra en detox kur till innan jag skickar till triton för en ny vattenanalys? Mycket text men idéerna är uttömda här, så väldigt tacksam för idéer o tips just nu. Ber om ursäkt för de dåliga bilderna, kan komplettera med bättre senare. // Borg
  10. Jag använder inget vattenberedningsmedel överhuvudtaget. Jagblandar allt mitt saltvatten direkt med kranvatten och låter det stå ett partimmar med en cirkulationspump, sedan vippar ja bara i det i karet. Härfungerar det klockrent. Det som kan busa till det är väl vad för kvalité man harhemma i kranvattnet.
  11. Vad vill du veta Ante, jag drog igång ett nytt RSM250 i julas efter ha vart utan saltkar i 4år. Det nya karet fylldes med vanligt kranvatten samt påfyllning av dunstat vatten. Jag har inte haft några problem med värden, alg mm undertiden detta har varit igång. Jag har för två veckor sedan flyttat över allt till ett 600 liters system då jag ångrade mej angående storleken, och i detta nya kar är det också endast kranvatten som gäller. bilden är på RSM som då varit igång ca 4 mån, ber om ursäkt för den dåliga bilden, får återkomma angående det nya karet som just nu varit igång i 2v, där allt ser bra ut. Det har kommit lite kiselalger just nu men det är ju bara normalt. Skulle va kul att komma upp i samma nivå som min kar för ett par år sedan se länk https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?27525-2009-03&p=283354#post283354
  12. Här är en till, jag använder också bara vanligt kranvatten till min kar.
  13. Nu börjar det äntligen likna nåt, alla vattenvärden är jättebra och allt liv som finns i karet verkar stormtrivas. Nu behöver jag fylla på med lite trevliga LPS o SPS på mitt högra rev, så är det någon i närområdet(gärna Östergötland) som har? så hör gärna av er till mej.
  14. Tack Peter, riktigt kliar i kroppen nu att få bygga vidare, men allt har sin tid. Det va kul att höra att du har kirurger kvar.
×
×
  • Skapa Ny...