Jump to content

3ngin33r

Medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by 3ngin33r

 1. Hej, Ska uppgradera från mitt Red Sea Reefer 250 till ett större kar. Jag har tyvärr fått in plattmask i mitt kar och är inte sugen på att köra typ FlatWorm Exit i karet, läst för många skräckhistorier med koraller som inte klarat sig osv. Nu när jag ändå ska skifta kar funderar jag på hur man smitigast kan behandla för plattmasken och få över (förhoppningsvis) parasitfri sten i de nya karet? Alt. 1 - Flytta all sten till baljor och benhandla, därefter över i de nya karet Alt. 2 - Skaffa lite ny död eller levande sten att sätta koraller på och flytta dem till de nya karet och köra FlatWorm Exit i de gamla Alt. 3 - Flytta samtliga koraller och fisk till de nya karet och köra FlatWorm Exit i de gamla Alt. 4 - Några förslag? Hur hade ni enklast gjort detta? Mvh Thomas
 2. Tack för detta! Vore en bra väg att ta.
 3. Tjena Peter! FDI så är det jag som köpte din kub. Tömde du karet helt och hade koraller och sten separat när du körde flatworm exit? Off topic: Går det bra med de nya?
 4. Det är en intressant tanke! Ska kolla upp det. Har dock en polare som har haft samma problem med plattmaskar, om än många fler, och dessa fanns i sanden och på stenarna också. Hos mig ser jag mest på korallerna och några enstaka på glaset. Nakensnäcka funkar mycket bra, polaren testade det. Är dock rädd att den inte tar alla och då får jag med dem in i nya karet.. Hur hade du enklast gjort om du skiftat kar?
 5. Har testat 3 olika sorter utan större lycka. Tänkte mer på nu när jag ska byta kar, hur man löser de smidigast. Vill ju ha kvar min sten och korallerna kan jag doppa innan dem åker i de nya.
 6. Dem verkar inte störa korallerna avsevärt men vill absolut bli av med dem. Hur hade du gjort vid skifte av kar?
 7. Kan tyvärr inte namnet, dem är bruna med lite åt de transparenta hållet. Sitter på många av mina euphyllior och större knappar.. Har testat med scooter blenny men den va inte sugen på dem.
×