Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

akvariefisken_89

Medlem
 • Antal inlägg

  105
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

8 Neutral

Om akvariefisken_89

Profilinformation

 • Förnamn
  Amila
 • Stad
  Stockholm
 • Akvarievolym
  560
 • Akvarietillverkare
  RSM
 • Ljusuppsättning
  T5 lysrör
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  8x54w
 • Använder du skummare
  Ja
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec SC
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är
  Koraller & Fisk
 • Använder du Osmosvatten
  Ja
 • Har du sump
  Ja
 • Kör du med sand på botten
  Ja
 • Använder du UV-C
  Ja
 • Använder du Ozon
  Nej
 • Använder du zeolitbaserad metod
  Nej

Senaste besökare till profilen

624 profilvisningar
 1. Mitt fosfat verkar inte ändras trots att jag matar mer med fryst. Misstänker att det tas upp för fort. Mina mjukkoraller har dock vuxit än mer sedan SPSerna visat på vävnadsförlust. Borde inte de trivas sämre i och med de låga värdena? Är lösningen att dosera fosfat och sedan Al99 för att få ner Ba? Och sedan ytterligare lite fosfat? Känns som en farlig väg att gå?
 2. Och för en vecka sedan. Korallen till vä blev vit på några timmar. Jag var tvungen att flytta stenen med blue clover polyps... De tog över karet typ. En caulastrea tappade också snabbt nerifrån dock.
 3. Hmm kan ej ladda upp hur det ser ut nu av någon anledning.
 4. Från mellandagarna
 5. 8x54W T5or med 2 LED dioder till kvällsljuset.
 6. Det är ingen plattmask. Har kollat det noga under längre tid.
 7. http://www.advancedaquarist.com/2003/7/chemistry Blir lite orolig för högre Al när jag läser den här @jonasroman. Kommer det sänka mitt fosfat ytterligare? När jag testar med Hannacheckern är det 0.00 i PO4 @stigigemla. Nitrat har legat stabilt på 5,0 sedan flera månader. Jag har bytt ca 10% vatten/mån i mitt 500l kar. Har en Deltec skummare, ca 10 fiskar, matar 1-2ggr/dagl med formula one/fryst/nori. Temp. är 25,5-27,8. Varit så alltid. Jag använde Coral Pro saltet från Red Sea tidigare. Tillsatte manuellt ca och karbonat från Grotech och sista tiden Microbelift innan jag bytte till doseringspump och Triton Core Other methods för 3 v sedan. Mitt KH har sedan dess varit väldigt stabilt. Från att bara haft kalkalger på baksidan började det nu synas en grön alghinna. Samma näringsvärden dock... Problem med en Acro i form av STN i ett par månader. RTN på 2 andra över natten för ca en vecka sedan. Flera andra helt opåverkade. Ironiskt nog de blåa. Bytte 100l vatten i torsdags med FaunaMarin nu. Ingen skillnad. Acroporan med STN surar fortfarande och sjunger på sista versen. Den stora montiporan ser dassigt grön ut. Jag tänkte köpa jod och strontium och tillsätta dagl.? Hannacheckern är helt ny. Visar den korrekt eller har jag fått ett måndagsexemplar? Den har aldrig visat något annat än 0.00. Finns andra sätt att få ner Ba än med fosfatremover?
 8. Hej! Kan mina värden vara orsaken till att flera SPSer fått vävnadsdöd? En Acro har surat i ett par månader, medan en tappat vävnad över natten. Flera andra har bleknat. Hur får jag ner Ba och Al utan att påverka fosfat?
 9. Hur gick det? Repade sig korallerna? Fick du behålla de med vita partier på?
 10. Sumpen? Det bästa är väl att åka tillbaka till affären som sålde en till hane till dig? Du ser på ryggfenan om det är en hane. Har tyvärr hört skräckhistorier om handlare som klipper av ryggfenan för att sälja de som honor. Ryggfenan växer sen ut. Så hemskt.
 11. 721-1199 liter

  Spännande! Hur ska då gå tillväga för att inte få en massa damm på koraller? Kommer det påverka balansen tror du när du återinför det? Rädd för återkomst av dino då?
 12. 721-1199 liter

  Riktigt snyggt! Har du sugit ut all sand? Sett mer påverkan på nitrat och fosfat jämfört med tidigare? Du hade en del cyano och dino skrev du, blev du av med dessa helt när du sugit ut sanden?
 13. Tack så mycket! Bra tips!
 14. Det är kanske för att jag har ett litet munstycke med ett lock som öppnas och stängs som gör att detta inte fungerar. Ska prova ta bort munstycket och testa som du säger. Karet är 1,67. Jag brukar stå högre på en stol för att kunna nå botten (...eller ytan ) .
 15. Jag har provat det där, men får inget sug genom slangen då @m0jjen menar du mot en powerhead typ? Du håller alltså änden du redan har i vattnet mot en powerhead? Fortsätter den sedan att suga ut när du tar bort den från pumpen?