Gå till innehåll

Antonio Lindström

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Plats: Stockholm, Upplands Väsby Hej, Säljer nu mitt Red Sea nano Max akvarium 75L med inbyggd sump, skummare, pump samt Ai Prime belysning, skåpet är i färgen svart. Inköpt för 2 år sedan. Det som medföljer utöver akvariet är följande: Tunze ATO Powerhead Aqua Marina Nät över akvariet Doppvärmare Osmosfilter Aqua Marina TDS mätare En halv hink salt (Red sea) Oöppnade kh och magnesium (Red sea) Två testkit (Red sea) Fragg station med lim,rack,fraggstenar m.m Sen håvar och lite annat smått och gott Det som finns i akvariet är: Levande Sten 2 clownfiskar Flertal sniglar och kräftor Zoa bl.a Rasta ca 10st, orangea 5st, röda ca 15st. Kenya träd Grön sinularia grön stjärnpolyp Och några andra koraller Notera att detta är på ett ungefär och det kan förekomma mer av något. Värt att tillägga är att glasrosor kan förekomma, skada på höger sidan längst upp (kantstött) se bifogad bild. Säljer allt samtidigt. 6000kr / bud
  2. Har dessvärre inte någon sump Lösningen är kanske att köpa större
  3. Tack för svar Ska försöka göra det. Vet du hur länge stenen klarar sig i baljan utan ljus och cirkulation?
  4. Hej, Rensade akvariet på levande Sten och fick en del över. Dom innehåller alger och säkert några glasrosor. Finns i Stockholm, upplands Väsby ps. Vad ska ni rekommendera att göra med dessa om ingen vill ha dom? Kan man slänga dom?
  5. Godkväll, Rensade akvariet på levandesten, då jag tyckte det var för mycket i burken. Min fråga är nu, vad ska jag göra med stenarna? Vart kan man slänga dessa eller ge bort?
  6. Halloj, Jag har nu fått en del purple bees Zoa som jag tänkte försöka bli av med. Hur blir jag av med dessa på lättast sätt? Det är över 20 polyper. Kan man slänga dessa i soptunnan med 5 plastpåsar runt sig för att undvika giftet? Eller vad rekommenderar ni?
  7. Här med avslutar jag denna tråd då jag fått mer svar än jag begärt. STORT tack Daniel, Robin, Stefan och Lasse för er tid och för er kunskap ni skickat vidare. Skulle någon vilja tillägga något så är du välkommen med det man kan aldrig vara fulllärd.
  8. Då ska jag införskaffa mig en värmare samt en streamer så löser allt sig självt Skulle du kunna rekommendera något osmos filter som inte är så stort då mitt akvarium endast är 75 liter eller du kanske också rekommenderar https://www.ebay.de/itm/Umkehrosmose-Anlage-Wasserfilter-190-L-T-50-GPD-Membran-Osmoseanlage-Aquarium/153251982022?hash=item23ae87aac6:g:krMAAOSw7Spb5GoZ:rk:1:pf:0 ?
  9. Tack för info gällande saltet. Var inne på att köpa den svarta då den verkade mer "exklusive" ? Kör du på kranvatten? Är det med hanna checkern man ser om vattnet är bra eller dåligt? (Detta svar går säkert att hitta på någon tråd här men när jag ändå har dig här så passar jag gärna på :))
  10. Hej igen, Det stämmer jag är till en början bara ute efter mjuk koraller och någon skivanemoner. När det gäller utblandningen utav saltet behövs någon pump eller liknande eller kan jag blanda det för "hand"? Tusen tack för länkarna! Ska ta och beställa en sån då, lite smidigare än att pendla fram och tillbaka för några Liter vatten och kanske blir det billigare. Då införskaffar jag mig en utav de blåa hinkarna :) Vid start skulle du rekommendera att köpa saltvatten eller göra eget? Ska man kanske fråga djuraffären ifall de kan ta vattnet ifrån deras akvarium för att få med alla bakterier? Skulle det vara bra eller dåligt. :)
  11. Hej Stefan, Tack för ditt svar! Vad är det för skillnad mellan den rosa/lila salt hinken mot den blåa hinken? Saltmätare har jag av märket Red sea Jag tänkte köpa RO vatten ifrån butiken kostar 1kr/litern eller skulle du rekommendera att köpa ett OSMOS eller skulle du rekommendera att använda vanliga kranvattnet? Anledningen till varför jag frågar är för att veta hur mycket RO vatten jag bör köpa som backup ifall jag måste göra ett STORT misstag.
  12. En till fråga bara. Du skrev i början att nopox är inget för mig. Men nu att nopox bör alltid mätas och bör användas direkt vid start. Så bör jag köpa nopox proverna?
  13. Då förstår jag Tack så mycket Robin för din tid du la ner. Har betydligt mer kött på benen nu.
  14. Hej Lasse, Måste bara säga tack för en bra start guide. Hoppas på att lyckas som du gjorde
  15. Lättare förklaring kan man inte be om! Otroligt bra skrivet Nu har jag bättre koll på vad för tester som behövs.
  16. Så om jag förstått dig rätt. Levande sten och levande sand. Dosera med reef mature kit. Vänta ca 2 veckor och då lägga in en tålig fisk och eventuellt någon korall och mata väldigt försiktigt. Hur gjorde du med belysningen? 10 timmar direkt eller gjorde du pö om pö?
  17. Hej Daniel, Kommer åka till Triton i veckan för att se vad de rekommenderar. Om jag undviker alla produkter+Reef mature kit hur länge bör jag vänta tills första fisken läggas in? Just när det kommer till alla dessa tester är det en hel sjö och ibland får jag känslan att det är där försäljarna kan göra bra försäljning till oss nybörjare. Jag har inget problem med att köpa dessa men man blir lite fundersam när de säger "den här måste du också ha".
  18. Hej Robin, Tack för snabbt svar och tack för välkomnandet :) Jag kommer att pröva Lasses metod. Jag kommer att införskaffa 8kg levande sten samt 5kg levande sand. Drar mig lite för levande sten då man inte vet exakt vad som följer med, men antar att det finns mer positivt med det än negativt. Det som jag tänkt ha i akvariet är mjukkoraller samt några fiskar och någon räka och städpatruller. Eftersom att det är mitt första så vill jag börja så lätt som möjligt men det ska ändå vara attraktivt. Hur startade du ditt akvarium? När la du in din första fisk?
×
×
  • Skapa Ny...