Gå till innehåll

Fisherman`s Friend

Medlem
  • Antal inlägg

    179
  • Gick med

  • Senaste besök

  • Dagar vunna

    5

Inlägg postat av Fisherman`s Friend

  1. Säljer mitt nyos Opus 300. Ett extremt bra akvarium med all teknik fiskar och stenar. Det är cirka 300 liter volym. 2 AI prime en nyos skummare 120. Uv ljus. Mp 10 qd Wi-Fi styrt.  Automatisk vattenpåfyllning tunge, automatisk dosering med Wi-Fi. Har byggt om sumpen så den har större vattenreservoar samt plats för en clarisea som också ingår 3 kirurger ingår plus lite snäckor räkor mm. Stenarna är från caribsea. Totalt inköpspris är runt 60-70 tusen. Har även Hanna mätare mm. Kom med bud tänker inte sälja under 15.000kr tänker att jag släpper detta för runt 20 tusen. Bara akvarium kostar 16 tusen och detta är endast 1 år gammalt. Inte en repa. Följer med koraller med. Obs bör ses 

    34A05BFC-E025-4849-8FC4-DA7552A1DABE.jpeg

    5929CF02-8466-46FF-8240-B74659C4D6BF.jpeg

    32CDF16B-3EB0-4331-BCEE-38A6BC6EC546.jpeg

  2. 9 timmar sedan, kaptenen said:

    Du behöver verkligen inte dippa några koraller eller stenar. Det rubbar balansen. Flytta dem i stora plastbackar eller hinkar och se till att ha lite pumpar så att de kan ha cirkulation medan du håller på och får karet på plats. Om flytten är lång kan det behövas cirkulation och uppvärmning under färden men är det resväg under timmen för allting bör det vara lugnt. 

     

    Glasrosor är lite knepiga. Finns en nackensnäcka som äter dem men den är foderspecialist och dör när glasrosorna är slut. Går att läsa om lite olika alternativ här

     

    Flesta fiskalternativen blir nog dock rätt stora till slut i ditt kar. Apitasia X från red sea är också ett alternativ, men den är enligt min erfarenhet inte så effektivt preparat.

     

    När det kommer till vattnet så behöver du egentligen inte ta med dig något vatten sålänge det nya vattnet har likvärdiga värden så att inget får en chock. Jag gjorde så när jag flyttade ett kar i våras och det funkade hur bra som helst att blanda nytt på nya stället innan själva flytten av karet och sedan använda gammalt vatten endast som frakt.

    Jag skall flytta 1,5 km så inte så långt men tänker bygga om min aquascape blev för mycket Sten och för mycket av samma sorts euphyllia. Bra då tar jag bara med typ 4 hinkar vatten och blandar nytt på plats. 

  3. Hej nu har vi köpt ny lägenhet så det blir en flytt. Kul men mindre kul att flytta ett akvarium. Det positiva är att jag får chansen att förändra det jag inte är nöjd med. Jag kommer bygga en ny sump då nyos sump som följde med inte uppfyller mina krav. Jag har köpt automatisk dosering och en clarisea samt ett uv dessa får inte plats i nuvarande lösning. Min scape blev lite för trång och jag kommer ta ut cirka 1/3 av stenen. Min fråga är om jag skall dippa alla koraller och stenar ? Har även lite glasrosor hur kan jag bli av med dem? Några andra tips ? Hur mycket vatten behöver jag ta med utan att skada balansen ? 

    54238D6B-E24B-4D56-8B5E-1F1906FD2515.jpeg

  4. On 2020-10-27 at 21:54, tiomm said:

    Är du nöjd med karet? Har ögnat det lite. Ser ju himla fint ut, och gillar att bänken är solid och rejäl.

     

    On 2020-10-27 at 21:54, tiomm said:

    Är du nöjd med karet? Har ögnat det lite. Ser ju himla fint ut, och gillar att bänken är solid och rejäl.

    ja det är riktigt grymt :)

  5. Hej vet att det är fel kategori men jag söker någon som vill komma och hjälpa mig med att installera uv ljus och en ClariSea jag betalar bra timpenning men har tummen mitt i handen och vill gärna ha hjälp med detta. Finns det någon i stockholmsområdet som är intresserad sms på 0703030311

  6. On 2020-08-15 at 19:56, Qurex sa:

    Men ta det lugnt och öka inte för snabbt med fler fiskar. Fler koraller skadar aldrig, men varje fisk ger ökad belastning som nedbrytande bakterier m.m ska kunna hantera. 

     

    Låter smart jag skall som du säger försöka fokusera på koraller och få stabilitet i detta först. Jag skulle vilja få hjälp med ATI pro Essentials någon som har erfarenhet av det ?

  7. 1 timme sedan, Qurex sa:

    wow. Hur snabbt du lyckats fylla stenen med LPS. De växer visserligen ganska snabbt, men köpte du lite större kolonier och "limma" fast runt revpelaren eller har de vuxit runt så där?

     

    Jag har köpt på mig stegvis och nu börjar det redan bli fyllt så lite tråkigt. Men jag har bara 5 fiskar så får satsa på det 

×
×
  • Skapa Ny...