Gå till innehåll

Feke

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Fredrik
  • Stad
    Luleå
  • Akvarievolym
    240

Feke's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Ptja, varför inte? Det kan ju vara kul att surra saltvatten även utanför nätet, och utan att det kostar som ju ofta är resultatet om man surrar för mycket på akvariecenter hehe Knepig fråga, ganska lång och smal, mörkt hår, en liten soul patch, och nu på vintern så brukar jag ha svart skinnjacka, och fyrkantiga ögon efter att ha spelat för mycket TV-spel. Nåt sånt typ. ;PBara för att den är så tuff, här är några nya bilder på min lilla drake
  2. Jo man vill väl uppgradera hela tiden kan jag tänka mig. Men i mitt fall så är det inte tekniken utan levande stenen som har gjort att totalkostnaden har dragit iväg. Nästan en tredjedel av den totala kostnaden ligger i levande stenen. Jo det stämmer nog bra. Men det tråkiga är att även rätt erfarna sötvattensakvarister verkar strunta i saltvatten till stor del pga att det sägs vara så svårt. Då är nog svårighetsvarningarna lite felriktade. Och det skadar nog hobbyn en del eftersom majoriteten av de som börjar med saltvatten trots allt verkar komma från sötvattenshobbyn, och om inte ens de erfarna törs prova, vem ska då tordas prova? Nåja, det här var en avstickare, bäst att sluta innan jag får äta upp allt jag har skrivit här med en kommande jättekrasch
  3. Fel tråd kanske men vad är det egentligen som har gjort att saltvattenshobbyn anses vara så svår? Det jag själv känner är att det är dyrt. Oväntat dyrt. Men svårt? Nu har jag iofs bara hunnit med uppstarten så det kanske är lite farligt att göra några djärva uttalanden, men hitills tycker jag det är mer pyssel med sötvatten än salt då karet nu väl är igång. Är det då man börjar med koraller som det blir riktigt svårt?
  4. Tackar! Det är olika från bild till bild, oftast ISO200 och ca 1/40 i slutartid, men just drakfisken är så pass ljus och karet är så bra belyst att jag för det mesta kan låta kameran sköta inställningsarbetet nu. Stativ använder jag inte men kan jag gå tillräckligt nära en fisk utan att den blir rädd så brukar jag ta stöd med ett finger mot akvarieglaset. Sedan tar jag bara MASSVIS av foton. Alltid är det nåt som blir bra.
  5. Oj! Låter ju inge kul alls det där, och du kanske ändå klarade dig lindrigt undan alltså. Och jag som kan få rejäla utslag bara av små myggor. *orolig* Mjo det där låter logiskt nu då du säger det. Fenorna har små ögon också och kan med lite fantasi se ut som små smala fiskar. Sedan har jag sett min fladdra lite förföriskt nästan med taggarna på ryggen, det kanske också är något som har med jakten att göra? Spännande fiskar hur som helst! Från det ena till det andra, jag har fått min att käka artemia nu, så förhoppningsvis ska foderbiten inte vara ett problem nu även om småfiskarna försvinner. Och här är några nya bilder. Draken börjar bli en riktig fotomodell nu, står snällt och poserar för kameran och visar hur vacker han är
  6. Oj vad virrigt det blev nu hehe Tredjehandsinformation med allt vad det innebär. Men det var dig han snackade om eller? Gick det bra i så fall? Eller ska jag införskaffa skyddshandskar om jag ska pilla i karet? Hur är det med giftmängden i förhållande till fiskens storlek förresten, är en liten drakfisk mindre giftig än en stor? eller är det tvärtom? 1 bild : mätt drake, syns kanske inte så jättebra här men han har en rejäl kula på magen nu Och en liten fundering. Vad använder egentligen drakfisken alla dessa fenstrålar till? Naturen brukar ju inte hitta på skumma saker bara för skoj skull så vad är fenornas syfte?
  7. Jasså ännu en Luleåbo har hittat hit? Hej hej Men du, du tänker nog på en annan person, som även jag fick höras talas om nu då jag köpte draken. Han hade visst haft giftormar och hade då turen att ha grejer hemma mot gift så det hade gått bra vad jag förstod. Ändå lite otäckt förstås.
  8. Oj! Draken fixade visst sin egen frukost idag. Lurig rackare. Den låg blickstilla på sida, nästan lite upp och ned, med magen tryckt mot ett stenrös medan de andra fiskarna glufsade i sig artemia som galna. Sedan började den röra på sig och jag tänkte "Ja va bra, nu känner den också lukten från artemian och vill smaka". Men nej då, helt plötsligt sköt den iväg som en pil och slukade en frökenfisk istället.
  9. Peppz: Okej så de tror egentligen att fodret lever, det är ju rätt tufft, då kanske man får se nån form av "jaktbeteende" trots att man bara matar med räkor. Det kommer bli kalas det här känns det som, dom verkar t.o.m. fränare än jag trodde de var.
  10. Peppz: Hehe, tuffa firrar Bra tips det där med räkor och vitaminer. Men hur blir de om de enbart får dött foder? Blir de inte väldigt inaktiva mellan matningarna?
  11. Så långt har jag inte kommit än, jag köpte den i förrgår och den hade precis mumsat i sig nån firre så jag har tagit det lite lugnt med maten. Men tanken är att få den att äta räkor. Sedan lär det ju bli en och annan fisk också. Vad ger du dina?
  12. Jag vet inte, är det den som hänger på 2-meterskaret hos Rolle? Jag lade tyvärr aldrig namnet på minnet. :/Rekommenderad vet jag inte om jag blev däremot. Det var mer jag själv som gick runt och lyssnade på skummarna han hade igång och konstaterade att den knappt hörde alls. Men det känns lite dumt samtidigt att byta skummare så snart efter uppstarten så jag ska försöka hålla ut ett tag till om det här med timerkörning verkar fungera.
  13. Wiking: Tackar! Kanske var en dum fråga, men man vill ju inte sabba nåt så. Men vad bra, då är det bara ta tag i det där på en gång, just nu är det tyvärr lite karusellvarning i karet :/
  14. Här går det undan. Glasrosen försvann redan dagen efter att räkan (som syns i en av bilderna nedan) kom ner i karet. Små glasrosor finns fortfarande kvar på en annan sten men räkan plockar kanske dem då de blir större. Och nu går det även en liten drakfisk i karet. En P. volitans på ca 10cm eller så. Liten rackare, men de växer ju. Sedan köpte jag en liten kejsarfisk också, P. imperator, 7cm kanske. Hur snygg som helst! Och klart piggaste fisken i karet, jättenyfiken och matglad och allt. I övrigt så flyter allt på fint, lite brunalger börjar komma och sedan har jag ju några små glasrosor, men hitills har uppstarten gått oväntat bra. *knackar i trä* Red Sea Prizm-skummaren låter däremot fortfarande gräsligt mycket och jag har den nu på timer så den aldrig är igång då man kan tänkas vara i samma rum. På sikt kommer den bytas ut mot en tyst rackare för lite större kar som jag lyssnade på i akvariebutiken, en påhängsskummare det med men den hade pumpen inne i karet. Sedan en liten fundering: Jag har läst att man helst ska undvika pilla så mycket i saltvattenkar och möblera om osv. Men är det även farligt att ändra riktning på cirkulationspumparna? Jag ser på drakfiskens fenor att det är onödigt mycket snurr på vattnet just nu så jag funderar på att rikta om pumparna så vattnet rör sig lite långsammare. Men det kanske jag ska undvika?
  15. Peppz: Jo man får nog försöka låta bli att fästa sig vid småfiskarna, de lär ju knappast gå att håva upp bland all den här stenen. Och rent generellt så har jag inga problem att låta "naturen" ha sin gång, men det är alltid tråkigt att förlora fiskar man tycker om. :/ Nåja, draken blir ju mätt och belåten i alla fall. ;P
×
×
  • Skapa Ny...