Gå till innehåll

ibbe

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av ibbe

  1. Hårda eller mjuka?

    Sitter de hårt eller lossar de lätt?

    Rör de sig?

    Det är väl det som behövs.. :)

    Hårda

    Sitter hårt

    Rör sej inte

  2. Så länge du har koll på vattenvärden, övriga invånare och hur anemonen mår så är det upp till dig, men du bör vara medveten om riskerna med att hålla en anemon, oavsett akvariets storlek.

    Här hittar du en del bra information: https://www.saltvattensguiden.se/forumet/forumdisplay.php?79-Anemoner Kolla igenom de klistrade länkarna överst, där står mycket bra. Där kan du även få hjälp med ID på ditt exemplar. Lycka till!

    Ska läsa på mer nästa gång tack för tippset.

  3. sant Magnus :) glömmde nitratfilter krash.. de har ju inte varit så vanliga nu på sistone men de finns nog..

    De jag tänkte med naturligt var att i naturen så finns det ju sand och inte plastbollat i princip men samma risk som med nitratfilter finns dock med DSB också dock kan den vara mindre beroende på hur bra bädden funkar.. .

    Men nitratfilter är enklare att byta ut från kare än en DSB.. nu är detta ingen DSB tråd så vill inte ta upp mer angående det men...

    Ibbe jag tycker det är bäst at du börjar tänka på nitratfilter efter att karet ditt är igång ,

    sedan beroende på mijlön och sättet karet drivs på blir det lättast för dig att komma fram till ett beslut angående nitrat filter eller EJ

    men bara för att du har nitrat i början beyder det inte att det alltid kommer att vara så utan... det är oftast vid inkörningen sen om du har nitat problem under en längre period utan resultat kan du börja fundera på om det ä värt att skaffa (enligt min mening :)

    Ps håller med Wiking ;)

    Mvh,

    Sunny

    Hej Sunny

    Då avaktar jag med ett nitratfilter och lägger om budgeten på andra saker.:smiley20:

  4. Hej Ibro och välkommen till SG! :W:

    Kolla vad som krävs i höjd och sen kan du även ta med pumpens energiåtgång i köpet, billigare i inköp kan bli dyrare i längden istället.

    Tack Jimmy. ska kolla specifikationen på skummarna

×
×
  • Skapa Ny...