Gå till innehåll

Orion

Medlem
  • Antal inlägg

    370
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Orion

  1. 25 minuter sedan, Ouscazz sa:

     

    Temperaturen i karet spelar mindre roll. De droppar du tar upp och lägger på refraktometern anpassar sig till rumstemperaturen på några få sekunder.

    Att blanda efter tabellerna på salthinken är lika med rysk roulette. Man måste stämma av salthalten med någon form av mätverktyg innan man häller nyblandat saltvatten i karet.

    Om du inte har osmosvatten/batterivatten att kalibrera din refraktometer med så funkar det ok med vanligt kranvatten som håller ca 20 grader. Mät sedan vattnet från karet igen. Får du då ett värde som fortfarande visar 40ppm har du för mycket salt i vattnet. 35ppm är lagom om man håller stenkoraller.

    Jag förstår exakt hur du menar.  Jag kalibrerade med osmosvatten och fick endå 40 PPM. Det som jag menar är att även om droppen som är 20c visar 40PPM på refraktometern så är det fortfarande en temperaturskillnad på 5 grader i vattnet i karet. Gör inte 5 grader någon skillnad i salinitet?

     

    Mvh fredrik 

  2. Då vill jag bara fråga: påveras resultatet i refraktometern av temperaturen i karet? På refraktometern står det att den testar vid 20 grader, men i mitt kar är det 25-26 och jag får ett värde på 40PPM i refraktometern.  Är nått galet eöler motsv. Detta 1.025-1.026 vid 25 grader? Har alltid blandat enl. Tabell på saltburken.

     

     

  3. Den svartvita stratan menar du? Den är en exakt kopia på eddies första gitarr på Van halen I. Jag har inte tiden att göra en sådan gitarr tyvärr.

    jaha okej :) alltid haft för mig att hans var röd vit och svart.

    sjysst jobbat iaf!

  4. Hej allihopa! Börjar få tillbaka intresset lite grann igen faktiskt men att lägga ner 828L karet står fast så snart kommer det att ligga ute en hel del annonser på det, jag ska eventuelt komplettera med ett par rör till till 600L karet när jag får in lite slantar från försäljningen av 828L karet och börja sköta vattenbyterna lite bättre, jag har i alla fall nyss bytt 75L och det gjorde gott. Den först gitarren är klar också och den låter som en dröm mmm... En likadan fast en mexico squier är lackad och den ska vattenslipas och poleras upp sen ska den monteras ihop och då hr jag 2 frankenstrator hehe.. kul det här med gitarrbygge, mer guror ligger på planeringsstadiet.. Inga bilder på karena men 4 bilder på guran hehe...

    skulle man kunna beställa en sån där strata fast med eddies originalfärger? :)

  5. jag skäms hur dålig fotograf jag är! ska ta med stativ till nästa träff och köpa ett makro-objektiv....

    måste klippa o greja för att få ner dem i storlek, lägger upp i morgon!

    tack för en trevlig träff, synd att det inte blev mer öl bara ! ;)

    nejdå dom duger nog :D hehe

    får se hur korallerna ser ut imorgon,pillade dit dom med superlim så förhoppningsvis så släpar inte sjöborren iväg dom.

    nästa gång så blire fat och rötjut!

×
×
  • Skapa Ny...