Gå till innehåll

barneth

Medlem
  • Antal inlägg

    434
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av barneth

  1. Jag skulle vilja påstå att den bara låter som en taskigt billig datorfläkt som lagrena inte är okay i. Betyget dras ner nå enormt genom att man väljer en svinbillig del istället för en billig del...

    /M

    Tickar / rasslar fläkten så är det en sladd som kommit emot fläktbladen, eller ett dåligt lager. viner den som fan så är det bara en jobbigt högvarvig fläkt, och det kan man nig inte göra mycket åt.

    (Kullagrade fläktar kan ha ett lågt tickande som inte borde höras på någon meters håll)

    B!

  2. Ny pump inhandlad Polario 22 kubik/timman. Mycket nöjd förutom att fläkten i manöverskåpet (datorfläkt 3 cmX3 cm typ) låter som en skördetröska. är den något man kan förvänta sig på en pump i den prisklassen som den ligger i?

    Så blåset i karet kan sammanfattas så här:

    4000 L/h upp från sump Aquamedic

    1500 L/h powerhead Tunze (liten boll)

    1500 L/h Powerhead Tunze (liten boll)

    8000 L/h Tunze 220 V

    3500 L/h Tunze Wavebox

    1500 L/h En powerhead med filter på

    22000 L/h Polario

    Och det känns inte riktigt dragit ännu???

    Har en till skummar numera kör alltså dubbelt:

    1 st TS1250

    1 st (vet ej vad kinesen heter) upp till 750 L

    Har oxå dragit in en Tec3:a och börjat köra balling med bra resultat. Uv rullar oxå på som tänkt.

    Har oxå lite mer ljus idag:

    Aquamedic ramp och en fullängd GLO som jobbar på.

  3. Med fräscht silikon så spricker rutorna långt innan silikonet släpper. Räcker inte fogen mellan rutorna för att hålla så är det ju bara att lägga i en lämpligt tjock trekantfog så rutornas tjocklek har inte mycket med silikonets hållfasthet att göra. Den viktigaste skillnaden mellan helglas och inte är om man lämnar överkanten ostagad, det frestar på glaset rejält.

    Jag har använt nerladdad NZ kalkylator och den förutsätter just att rutorna är ordentligt stagade längs alla fyra kanterna. 5 cm stagning under förutsättning att den inte sviktar alls, det är jag skeptisk till om inte plywooden gör, förändrar naturligtvis läget något. Räknar man i stället på en fri ruta på 75 x 55 så blir säkerhetsfaktorn 2.8 vilket känns som i underkant men kanske något man kan leva med. Det förutsätter dock att man inte fyller vatten högre än till siktlinjen vid överkanten, har man i mer än så förändras säkerhetsfaktorn snabbt när nivån stiger och man ligger då utanför det som kalkylatorn är gjord för att beräkna. Jag får nog ändå säga att jag är klart skeptisk till 8 mm.

    Host! Alla dessa komments. Ps! Har du missat en nolla när du fyllt i akvariestorlek? :) Sluta hackapelita!

  4. Jag håller med Anders. Robban lyssna och ta in vad vi säger, du lever farligt, vad är prisskillnaden på två skivor 12 mm opti white och två skivor 8 mm vanligt glas?

    En liten grej, du som har små grabbar hemma som kastar saker omkring sig lever oxå farligt då de kan få uppleva dig efter att de "råkat" kasta sönder karets glas.

    Kan det vara så att 8 mm till och med kan gå sönder av att man mekaniskt rengör dem? Går de sönder lättare när man har vatten på ena sidan som trycker på, än om man har luft på andra sidan?

    En gång hade jag sönder en glasburk från Bob som jag hade en Geting i. Den stack mig vid flyktförsöket, hur kul var det? ;)

    Ps! Du skrev att det finns sprickor i alla glas. Där har du fel. Glasrosor är det inga sprickor i!

  5. Jo det var säkert ett år sen minst, hade inte jag karet i källaren när du var här? Stämmer det så var det defenitivt längre sen en ett år. Tyckte dock känna igen någon av korallerna på dina bilder. KUL!

    E d glasrosorna du tänler på? ;)

  6. Jo det var säkert ett år sen minst, hade inte jag karet i källaren när du var här? Stämmer det så var det defenitivt längre sen en ett år. Tyckte dock känna igen någon av korallerna på dina bilder. KUL!

    Jo, karet i källaren var kvar, dock hade du tömt det. Kan ha varit lite sniglar kvar och lite knappar eller nått. Jo, jag fick min första knapp från dig och det är ett par sedan. ;) Kanske oxå någon Montipora mm.

  7. Tjusigt!

    Hoppas du fortsätter att lägga upp bilder på ditt kar.

    PS Såg att Hållsta har fått en medlem här på SG. DS

    Hallå Jonas och tack för senast, docxk var det väl ett år sedan, eller? Man fortsätter med bilder tills ögonen blöder på er. ;)

    Man får aldrig nog av saltvatten, eller?

  8. Fint, snygga koraller o fiskar :) vad är et fr typ av sacrophyton du har är ute efter en sådan.

    Den ena är en Enrenberg och den andra en tennispickilatum. Dock stavas de annorlunda än vad jag skriver. Ps! jag kan ha helt fel med namnen, men detta är informationen jag har.

    /M

×
×
  • Skapa Ny...