Gå till innehåll

sunkmupp

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av sunkmupp

  1. köpte "polackakvarium" 60 liters med pump och doppvärmare för ca 500kr på djuraffären, begagnat köpte ja en lite vassare pump, skummare med luftpump och levande sten för 400kr om jag kommer ihåg rätt. och nu har 2 ocelaris fiskar samt några mjukoraller.

    akvariumet har varit igång i 5 månader snart och allt funkar perfekt! så mitt tips är att köpa begagnat =)

  2. jag köpte en begagnad stjärnpolyp och den fällde inte ut polyperna eller visade nåt tecken på liv på ca 2 veckor, trodde den bara va tjurig så nu i förgår så smulades den bara sönder =/

    så om du har sjärnpolypen högt upp i akvarumet sätt den lite längre ner där det inte är så strömt...

  3. Den första frågan kan jag besvara, svaret är nej!

    Förutom att mer sten tar mer plats så finns det inga direkta nackdelar med att ha mer än 10% av vattenvolymen i sten, bara fördelar, 10% brukar mer räknas som ett riktvärde, att man inte bör ha mindre än det.

    Vad gäller belysning så är jag ingen klippa, jag har själv uppe en tråd med ljusfrågor men får inga svar! Får väl ställa den i ljusforumet istället för här under "mitt första"...

    tack för svaret på första frågan iaf! uppskattas :D

  4. Hej svg! är ny här på forumet och känner mig varmt välkommen :ler: Har införskaffat ett 54 liters akvarium och idag har jag blandat salt+vatten och fyllt karet samt hällt i korallsand. Jag har tänkt att ha lite blandat med koraller, anemoner och småfisk.

    ska nu i helgen köpa 10 kg begagnad LS. jag vet att jag bara behöver ca 6 kg, då är min första fråga; kan det ske nåt negativt med värden eller nåt annat om man har "för mycket" LS?

    min andra fråga är om 2 st 8W T5 lysrör från drakfisken.se kommer räcka till mitt kar? eller behöver jag mer belysning? :snurrig:

    tacksam för svar!

    /sm

  5. måste och måste men det var som spooky (jesper) sa du kanske kan ha någon mjukis men inte mycket mer ska du bara ha fisk och sten så fugerar det så länge ..

    istället för att köpa ny ametur och nya t5 lysrör kan man inte köra på ett T8 lysrör som heter "sera deep sea 45 cm/15 watt" i original rampen? såhär står det om röret; Speciallysrör för korallrevsakvarium. Simulerar djupvattensfärger. Främjar tillväxten av koraller.

    kanske kan funka, akvariumet är 30 cm djupt :D

  6. hej! och välkommen till Sg

    mitt tipps är att du först och främst tängker om angående anemoner efter som de kan ställa till med stora problem för dej.. pluss att de är svåra djur att holla.

    hadde nog sattsat på att försöka köpa en billig t5 amatur med så du får lite ljus finns ju billiga här på köp o sälj lite då o då lycka till

    Mvh/Marcus

    Okej tack för svaret, då har vi konstaterat att jag måste ha bättre belysning.

  7. tjo! är ny här på saltvattensguiden, behöver lite hjälp med att starta upp ett nytt saltvattenskar, jag tänkte köra på mitt 60 L kar, jag har pump som skall vara tillräcklig, har även doppvärmare! akvariumet har ljusramp med starkt T8 lysrör...

    tänkte ha lite koraller, anemoner och nån fisk =)

    inköpslista: skummare, levande sten, salt, sand.

    nåt mer jag behöver köpa? är min belysning stark nog? tacksam för råd och tips :D

    /sunkmupp

×
×
  • Skapa Ny...