Jump to content

Akvarielagret

Avslutad användare
 • Posts

  730
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Akvarielagret

 1. Om du som egen företagare ska kunna plocka ut 10000kr i lön måste du:

  Betala 29% i egenavgifter

  Betala 31% i marginalskatt

  Betala 25% i moms

  Detta betyder att du måste dra in 25515kr för att ge dig själv 10000kr i lön.

  Detta räknar självkart inte in kostader för hyra, el och administration.

  Sälj ett akvarie med 10% marginal som kostar 6000kr och du tjänar 600kr vilket innebär att du ska sälja 40 akvarier i månaden för att kunna plocka ut 10000kr i lön.

  Har du sedan en hyra och andra kostnader måste du kanske sälja 80-100 akvarier á 6000kr i månaden för att överleva. Att limma ett akvarium tar totalt 2-3 timmar i anspråk för en van människa. Detta ger en arbetstid per månad som ligger runt 160-300 timmar.

  Jag tror att den totala marknaden för måttbeställda akvarier i Sverige ligger på 150-200 stycken per år vilket skulle ge en person en månadslön på 800-900kr.

  Att i sverige leva på att enbart sälja måttbeställda akvarier är en utopi.

  Att någon tar 1000kr för något som nån annan tar 3000kr för handlar bara om att en person inte vet hur mycket de borde ta betalt. Ren okunskap eller oförmåga att värdera sin egen tid.

  Personen som tar 1000kr betalt för det måttbeställda karet kan max lägga 1 timme av sin tid på karet för att få det att gå ihop. Lägger de två timmar på den så är det en ren förlustaffär.

  Alltså måste de leva på något annat som håller uppe deras omsättning.

  Med andra ord så finns det kanske inte plats för alla leverantörer av måttbeställda akvarier.

  Min poäng är inte att säga att alla borde ha 300% marginal utan att man ska ha i åtanke att den svenska marknaden för måttbeställda akvarier är sjukt liten.

  Vill ni gnälla på hög marginal så sluta köpa plastpåsar i mataffären istället så grinar ICA-handlaren hela vägen hem. Här pratar vi cirka 2000% i marginal.

  Skitbra inlägg ... men det vill inte folk lyssna på så ..... i morgon är allt glömt

 2. Jag har ingen aning vad "rätt pris" i detta läget är. Men jag säljer hellre 10 saker med 10% vinst än en sak med 25%, om du förstår. Det ger mig som inköpare bättre möjligheter att köpa in för lägre pris om jag kan sälja fler av en vara än att sälja enstaka varor där frakt och andra omkostnader ska delas på en eller 10 artiklar.

  Tänk om varje kund tar 5 timmar att sälja till

  då funkar det inte att sälja 10 ggr mer för du behöver 5 anställda

  själv säljer jag en miljon gånger fler utan anställda o tar bara 1%

  så tanken är god som någon

 3. svenska avundsjukan e skön! , alla ska ha svenska löner men vill ej betala varor som e tillverkade så dom som gör det kan få likvärdig eller ?

  håller med christer varför ska man jobba gratis !!

  Akvarium 3000kr ex moms 2400kr

  hyra verkstad 12500kr månad samt utrustning för en miljon o en anställd heltid

  material för detta akvarium 700 ex moms

  men akvariet säljs inte på lagret utom i min butik

  hyra 30000kr månaden 5 anställda kostnad 200000kr

  sedan tillkommer vatten el moms skatt

  3000kr är billigt å då finns pengar till din mormor på äldreboendet:smiley27:

 4. Jag som kund räknar inte med att det är gratis, men jag va nyfiken på vad det är som gör sån skillnad. Jag hade två teorier. Ett. Hyrorna i ju större städerna blir påverkar självklart priset. Därför är väl internetbutiker billiga på mkt saker. De ligger var som helst i nån lada i nån håla, få personal.

  2 de som jobbar på väletablerade butik som gör custombygge är otroligt duktiga.

  men nyfiken som man är så väcks ju frågan.

  köpa fabriks-kar eller vad det nu kan kallas funkar inte då inte jag hittat mina mått som är optimerade för utrymmet.

  men eftersom du nu hoppade in i tråden (trevligt!!) så kan väl nämnas att majornas glas tog 1300. Vad jag förstått är majorna oxå väldigt duktiga.

  att glasis hemma i hålan som sällan bygger kar är billiga gjorde att jag kollade runt bland de som är vana att bygga fina kar då jag snart ska till stockholm.

  vill även tillägga att tråden inte är för att trampa någon butik på tårna eller hänga någon. Har jag gjort det ursäktar jag mig. No hard feelings.

  Faktiskt ..... en öm tå

  var alla priser ink moms ?

  varför har du inte beställt där det är billigast

  vad har man räknat på för tjocklek

  vad är lev tid

 5. Har kollat runt hos massa företag nu. Glasis hemma ska ha strax under 1000kr för att bygga ett kar på 40x33x40.

  de som bygger i göteborg ligger på strax över 1000kr. Stockholmarna däremot ska ha runt 3000kr.

  är med på att priset kanske är dyrare hos kända firmor, men det är dock ett litet kar, inga konstigheter, så så mycket känns skumt!

  En fråga varför har du nu inte detta akvarium för 1000kr hemma ..... känns konstigt då dom är så billiga +??

 6. Hörnskarvarna i aluminumramen är hopfogade med rostfria bleck som rostar i salt miljö. Det gör också de rostfria nitarna till mellanstagen.

  Det bildas galvanisk korrosion när man sätter ihop olika metaller. Därför måste man silikontäta i hörnen och nitarna till mellanstagen.

  Inte alla vi använder aluminiumclips

 7. Jag kanske fattat fel men du verkar få ha ett kar på 999 liter. Jag har inte sett många som räknar sina akvariemått invändigt. Så om ditt nya kar är 228 cm långt, 75 cm brett och 62 cm högt så borde du ha minst 8mm glas och det ser ut som aluram dessutom. När jag räknar lite grovt 22,6*7,3*6,1 = 1006Liter om du fyller det till brädden. Säg att du har lite normalt säkerhetsavstånd på 3 cm från kanten så hamnar du på typ 957Liter.

  8mm hur tänker du nu .... känns som ett uttalande som är lite felaktigt ... var hittade du infon -gloria-

 8. Om det är laminatglas kan det beroende på hur rutorna ligger o en dålig silicontätning, då kan fukt tränga in mellan glasen ..... ett vanligt fenomen på bussfönster.

 9. Tror att en golvbelastning som är högre än 1000kg/m2 kommer att skapa en del problem, tror faktiskt lägenheter inte byggs med denna faktor ..... självklart håller huset, hade själv en sådan diskussion o då sa dom att huset var byggt av kristidsbetong o man fick belasta det 175kg/m2 ....... min advokat var bättre än deras så akvariet blev kvar.

 10. Det är det som skiljer vanligt folk från oss Proffs ...CF o Greger vi gör detta med regler o tull utan att blinka o inte minst med glädje ...... ..... köp en egen Zooaffär ..... det är många vernissage nu att ha som mötesplats .... förra veckan sjöhästutställning o på Torsdag Hajakvarium haga.....blir ett par glas bubbel.......importera är lätt gör som oss fattiglappar-rädd-

×
×
 • Create New...