Jump to content

Eldy

Medlem
 • Posts

  89
 • Joined

 • Last visited

Status Updates posted by Eldy

 1. Glömde att tipsa om en kille som moddar sitt RSM massor. Han har även tagit fram olika paket man kan köpa, tror dessa är rätt bra men som allt annat inom denna hobbyn; man klarar sig rätt bra utan massa extra teknik även om den ibland underlättar. http://www.nano-reef.com/forums/index.php?showtopic=154669

 2. Det är ingen panik med att byta skummaren, orginalskummaren fungerar enligt mig tillfredsställande. Största anledningen till att byta var för mig för att sänka ljudnivån då orginalskummaren brummar på en hel del. Hos Bioted kan du köpa en ny (http://shop.biotedmarin.se/nano-doc-skimmer-9002/1163-0 ). Han (Bioted) är också en återförsäljare för RSM så han kan ta hem RSM egna pumpar, lysrör etc även om de inte ligger i hans webbshop, bara dra iväg ett mail/telefonsamtal till honom och kolla.

  Då och då dyker dessa skummare också upp i annonser här på guiden, de brukar kostar runt 700-1000 kr. För närvarande är det dock lågsäsong på köp- och sälj avdelningen men har man lite tålamod kan man göra fynd.

  Jag bytte aldrig fläktar själv, men vet att många gör det. Fråga du här på guiden vilken storlek det skall vara. Ett tips är att köpa billiga tysta datorfläktar från vilken datorbutik som helst istället för RSM egna som säkert kostar 2-3 ggr så mycket.

 3. Tackar, det är kul att höra. Jag slutade uppdatera min RSM130 tråd efter ett tag, men mot slutet var jag rätt nöjd med det. Sålde dock av det och startade upp ett kar på 240l som jag kämpar med just nu då den tidigare ägaren inte skött det så bra. Har du några frågor runt ditt RSM130 så tveka inte att höra av dig, jag vet precis hur vilse man känner sig i början och att det kan sitta långt in att fråga oavsett hur "dum" frågan är :)

×
×
 • Create New...