Gå till innehåll

penstermon

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av penstermon

  1. Har inget bra svar på din fråga men skulle vilja veta om en rörmask som mist sin plym ändå lever o kan fixa en ny ,en eremit huligan knipsade av den ..

    Köpte en rörmask med en sväng på höljet som verkar försvåra för den att fälla ut. Verkar inte som den fäller ut helt. Kan man plocka ur den ur höljet för att underlätta för den, eller fixar dom det bäst själva? Har tidigare köpt en som föll ur höljet och skapade sedan ett nytt på några dagar.

    Funderar även på om det kan vara två då den har två plymer jämte varandra? På bilden är mynningen till vänste.

  2. tyvärr inte ett youtub klipp

    Det är inte utan att jag håller med dig. Jag har råkat ut för någon snabbspridning iom att någon bubbla gått sönder. Snarare har jag upplevt denna makroalg som ganska sakta växande alg (i jämförelse med andra mer primitiva alger).

    @ Penstermon - har du ngn länk?

    MVH Lasse

  3. Peppar mints räkan ömsar skinn

    Hej!

    Har en tank ståendes sedan en tid som väntar på att bli hem åt en sjöhäst, har bara haft sniglar och några små eremit kräftor i den. I går slängde jag nr en pepparmints räka till min glasros koloni och i morse när jag vaknade såg det ut som den låg i 2 delar på botten, dessutom såg det skummt ut med min sand sjöstjärna. Lyfte på locket och skulle ta upp det och ser då att pepparmints räkan sitter uppe vid pumpen och mår bra, "ömsar dem skinn"? Sjöstjärnan deremot har bara 2 "ben" kvar, jag har haft detta karet så i 2 månader och aldrig sett skymten av någon krabba eller något annat djur, vad kan ha hänt? bör jag vara orolig för min sjöhäst om jag sätter iden sen?

  4. [ATTACH=CONFIG]89962[/ATTACH]

    Såg dessa på en sten jag köpte i förra veckan. Har för mig jag läst inlägg för ett litet tag sedan om en annan medlem som har dessa med men hittar ej med hjälp av sökfunktionen tyvärr. Tror det skrevs att man skulle slanga ut dessa med en liten slang typ vattenbyte.

    //Jonas

    var försiktig såg en filmsnutt på youtub om dessa bollarna innehåller sporer få bort de hela så de inte sprider sig .

×
×
  • Skapa Ny...