Gå till innehåll

kalleT

Medlem
  • Antal inlägg

    230
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av kalleT

  1. Youtube . Clown breeding.

    Du har nog missat tåget denna gång. Du behöver separat yngelakvarie, levande foder rotifier först sedan nykläckt artemia från dag 6-7. Vad jag har läst.

    från mobilen

  2. Det va därför jag skrev i ditt egna hus.

    Klart som korvspad att det är skillnad på firma och privatperson.

    Patrik

    Hmm, det är dock lika farligt. Farsan har varit inom branschen, så jag vet lite vad som krävs. Luftslussar, undertryck, heltäckande kläder, friskluftsmask etc. Ingen lek med andra ord.

    från mobilen

  3. Flöde utan nivåskillnad kommer man aldrig att få. Ännu en tanke vurpa ;-)

    Nivåskillnad ger tryckskillnad som skapar flödet för att utjämna tryckskillnaden.

    I detta fallet blir det så att returpumpen skapar nivåskillnaden och likamycket som pumpen sänker nivån i sumpen lika mycket kommer nivån i karet att höjas. Jsg slulle rekommendera en avrinningbox i karet. Ser inte ut som att det finns, man vill ju även få till en ytavrinning.

    från mobilen

  4. Petnym, det verkar (inte värkar ;-) ) som att kohler tänker köra med enbart hävert.

    Jag tycker det är bra att folk testar nya banor "tänkervutan för boxen", men i det här fallet tror jag att du (kohler) kan ha tagit dig vatten över huvudet...och på källargolvet. ;-)

    från mobilen

  5. Tror inte PraziPro är mot Cryptocaryon-parasiten... utan mot mask. Advanced Aquarist känns som en solid sida byggd på proffskunskaper, så Cupramine är nog värt att prova. Frågan är vart man hittar det som sagt. Jag vet att Akvarielagret i Sthlm har mkt Seachem-grejor. Ring dem o fråga. Annars... eBay
    Jo, jag vet! Cryptocaryon-parasiten fixar jag med att flytta fiskarna var tredje dag i två veckor. ;-) Är det ingen som läser tråden jag länkade till...
  6. Du har väl läst https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?57302-Vita-Prick-Behandling-Fakta-amp-Myter ?

    Kör nu själv enligt behandlingsalternativ 3 på den listan. Sedan kommer har att köra en kur med PraziPro (beställt från eBay), finns massor att läsa på reefcentral.com om detta.

    Karet kommer att stå utan fisk till julhelgen, sedan skall det vara fritt från parasiten.

    Fortsättningsvis kommer allt att hållas i karantän. Först "Tank Transfer Method" sedan PraziPro-behandling och 2 veckor i karantän.

    Sedan tidigare lärt mig(den hårda vägen) att doppa alla nya koraller i CoralRX ett par omgångar under karantäntiden.

×
×
  • Skapa Ny...