Gå till innehåll

Bobbo74

Medlem
  • Antal inlägg

    68
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Bobbo74

  1. Hej, tyvärr får det vänta lite med info om hur allt går... hade lött allting utan sista + och minus då jag körde tester föra att kolla hur varm den blev... Ledsen var igång i CA en timma och aluminiumet blev inte särskillt varm, kanske en 50 grader... Hur som helst, lödde fast sista delen och slog på den så hände inget... sen såg jag mitt misstag... hade lött på fel och sprängt alla leds ser det ut som :( Beställde just 14 leds till så får vi sova innan vi ger oss på detta igen efter en lång arbetsdag...

    Har du kört i serie borde det bara vara en som har gått, bara att leta upp vilken.

    Behöver ju inte vara första som går utan den med sämst prestanda

    Sova en stund och ta nya tag

    **EDIT**

    Såg att du redan felsökt, tråkigt att det är flera som bränt

  2. Det är i returfacket avdunstningen kommer o synas från båda karen , men du har ju en osmolator så det kommer att funka, den kommer o gå lite tätare intervall o förhållande till ett större returfack.

    Mvh Manne

    Sent from my iPhone using Tapatalk

    Klart det kommer att fungera, jag tänkte lite på säkerhet, om osmolatorn pajar.

    Hur lång tid går karet innan pumpen börjar suga luft, men som sagt det är bara mina reflektioner. Vet att man kan diskutera sump hur länge som helst :)

  3. Skall jag ge returfacket mer plats genom att krympa osmosfacket eller ?

    På vilket sätt "ser det lite litet ut"? Är det inte bara så att flödet genom sumpen blir lite snabbare, eller tänker jag fel här?

    Japp, det skall dit silikonslang så fort jag får tag i en bit.

    Vet inte hur många liter du har i returfacket och hur mycket du räknar med att avdunstningen är, vatten nivån i systemet kommer bara att variera i returfacket om jag inte är helt ute och cyklar. Sen beror det ju på hur känslig påfyllningen är oxå så klart.

  4. Undrar om det är någon som dippat sin stjärnpolyp?

    Såg idag att jag fått plattmask och funderar på om jag skall göra ett sötvattensdopp eller om man skall köra med kemikalier.

    Polyperna har inte varit framme på ett par dagar men detta beror nog mest på att KH har ökat de senaste dagarna.

  5. Funderar på att gå över till Zeovit, problemet är att jag inte vill dosera en droppe varannan dag av något och en droppe av något varje dag osv.

    Har fått tag på slangpumpar som doserar 0,0220 ml/rpm och kommer att styra denna med ett rc-servo va tanken.

    Frågan är bara hur stor är en droppe är, misstänker att jag kommer få olika stora droppar beroende på viskositet på mediat man pumpar, och arean på slagen. Även hastigheten på pumpen borde påverka?

    Misstänker att jag håller på att bygga en rymdraket eller?

    Någon som har byggt en redan? eller har haft samma funderingar?

  6. Det jag undrar är om man måste tillsätta Zeobak fortfarande efter övergången, läste på ensite om biopellets att man skulle tillsätta zeobak i början för o bossta bakteriefloran men det kanske inte behövs om man övergår från zeovit. Förstår att man måste tillsätta vissa ämnen ändå med biopellets men inte varje dag iallafall för det kommer inte funka för mig i längden=(..

    Zeobak skall du inte behöva, jag tillsätter vid vattenbyten för att få in nya bakterier. Andra tillsatser kan man enl instruktionen tillsätta varje vecka men för att få stabila värden doserar jag varje dag, så länge som man tillsätter mer än 1 ml per dag så funkar det ju med doserpump. Värre är det med det som skall droppas i karet.

  7. Jag själv kör zeovit och har funderat på biopellets. Men efter att ha läst lite på zeovitforumet så beslutade jag mig för att fortsätta med zeoviten.

    Det jag fått som intryck är att biopelletsen fungerar bra men om problem uppstår är det svårt att kontrollera förloppet. Så jag lutar mig nu tillbaks och väntar på att fler ska bli mer erfarna av biopellets och eventuella problemlösningar.

    För mig är skillnaden ganska minimal då jag har en helautomatisk zeovitreaktor. Det enda jag gör är att tillsätta bakterier 2 ggr/vecka, vilket jag skulle slippa med biopelletsen... så ser i alla fall jag på hanteringsskillnaden. Sedan så är det en ekonomisk fråga där biopelletsen piskar stjärten på zeovitmetoden... men men... vad ska man annars lägga pengarna på :S

    Har du några siffror? Jag funderar på Zeovit ist för pellets, men jag kommer att köra ett test med tillsatser innan jag byter. Mitt kar är ett test för att slippa experimentera med detta i ett stort kar i framtiden.

  8. Jag kör idag Grotech A - B - C och M, kommer att gå över till koncentrerade Aminosyror. Om detta är lösningen på mina bleka koraller återstår att se.

    Jag kör ingen fosfatremover idag och kan inte mäta något värde på varken NO3 eller PO4 med de tester jag har. Jag har lite alger men de är på ställen det inte stör och det plockas lätt bort när jag gör rent karet.

  9. Detta kanske inte är svaret på din fråga men lite erfarenheter jag har från Biopellets.

    Jag har inte kört zeovit innan utan gick från vodka till Biopellets, och det har fungerat hur bra som helst. Kanske lite för bra för nu är mina röda koraller ljusrosa. Jag hade en diskussion med Ted i går på 3 tim hur man bäst kombinerar Biopellets och färg. Och man kommer inte ifrån tillsater om man kör pellets. Biopelletsen i sig är underhållsfri men man måste tillsätta preparat, dessa kan man köra med doserpump och systemet skulle bli ganska underhållsfritt. Kosten för Zeovit vet jag inte men tillsatser är ju inte det billigaste.

  10. Så nu har jag börjat sätta ihop Classe filtret som det skall vara.

    Tog lite bilder för att visa hur jag börjat fästa 25mm PVC utan att ta bort gängorna. När silikonet har torkat kommer jag att fylla upp med epoxi tills alla gängor är förseglade.

    Detta kommer förhoppningsvis göra att rören blir ordentligt fixerade i filtret.

    Kommer sedan att limma unionskopplingar för att kunna koppla ihop fler filter och för enkel rengöring / byte av media

    Har börjat dosera nitrat i karet, känns helt fel att stoppa i saker man kämpar för att bli av med.

    Korallerna fick ingen färg och nu efter 1 vecka ser man att vissa koraller har börjat få mycket mörkare färger.

    Dock funkar inte mitt nitrattest så bra, blir till att köpa ett nytt i veckan för just nu har jag ingen aning hur mycket det är i karet.

    Blandade enligt Lasses recept, 40 gram KNO3 i en halvliter vatten. 1 ml av den lösningen höjer NO3 med ca 0,5 ppm /100 liter.

    Jag doserar 1ml / dag i ca 160 systemliter. Fosfat ligger på 0,00 och jag ser inga större förändringar på algtillväxten än så länge.

    .

    post-4994-1446892077443_thumb.jpg

    post-4994-14468920774571_thumb.jpg

    post-4994-14468920774697_thumb.jpg

    post-4994-1446892077483_thumb.jpg

    post-4994-14468920774948_thumb.jpg

  11. Hej

    Nu har jag inget UV själv, men om/när jag skaffar så kommer jag ta vattnet från de delar där cirkulationen inte är så bra, det är ju där som bakterierna gillar sig. Har läst att en del kör det 24/7 och en del när man har problem, nackdelen med 24/7 är ju att man dödar även de bra bakterierna. Men som sagt så har jag ingen erfarenhet men det är så jag skulle börja köra iaf

×
×
  • Skapa Ny...