Gå till innehåll

Salta katten

Medlem
  • Antal inlägg

    259
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Salta katten

  1. Hallåj,

    Orkar inte med alla skivor mer, de håller på att ta över mer eller mindre i hela akvariet...

    Finns det några bra knep till att avlägsna Skivor från LS utan att LS:en tar skada?

    Spruta med varmvatten in i respektive eller något annat bra alternativ?

    Orkar inte med alla skivor mer, de håller på att ta över mer eller mindre hela akvariet...

    Med Vänlig Hälsning

    Christian

  2. Prototyp på högt avancerad Bio Pellet Reactor!

    På den färdiga produkten ska gummibandet bytas ut med den nya hög teknologiska innovationen "cabel strip". :)

    Men skämt åsido så har jag kört den i ungeför en vecka och jag tycker att jag redan märker skillnad på mer utblommade polyper på mina SPS:er, hoppas på att de positiva effekterna håller i sig.

  3. Hallåj!

    Jag har en längre tid kört med vodka och tycker det funkar bra, bara det att jag är trött på att hela tiden behöva tillsätta.

    Jag har planer på att prova bio pellets och undrar över hur mycket bio pellets man bör ha per 100L, det lär vara ganska lätt att

    överdossera om jag har förstått saken rätt?

    Mvh

    Christian

  4. Hej tack så mycket för uppskattningen, haha jag hoppas att grisarna blir redy att flyga till hösten. När det kommer till att byta ut sanden så tror jag att jag vill behålla den jag har, den är så fin och jag orkar apsolut inte börja dra upp allt i akvariumet nu. Därimot viste jag inte att stenarna kunde avge minaraler, vad för mineraler är det då som släpps ut. Jag vet inte riktigt vad det är för stenar jag har, det är nog lite blandat men jag ska ta några bilder så fort jag får låna en kamra så alla får se hur det ser ut.

    Hej,

    Järn, koppar etc. you name it... Koppar är för övrigt rena döden för koraller...

  5. Snäckkross man köper i butik innehåller mängder med fosfat. Och strandsanden oftast silikat. Jag har inte sett någon strandsand av kalk i Sverige. Den vita finkorniga brukar vara ren kiseloxid.

    Jo det är helt sant, tänkte bara referera till en metod som någorlunda fungerade förr. Jag ser ingen större skillnad på den levande sanden man köper vakuumpackad idag och den snäck/korall grus som man körde på förr mer än att den idag innehåller bakterier från start.

    *Kanske lite OT men dock.

  6. Hej,

    Ditt projekt ska bli vansinnigt roligt att följa, lyckas du med detta så kan du få grisar att flyga! Men under har jhu hänt förr! På det glada 80-talet när hobbyn var förhållande vis ung i Sverige så var det vanligt att man plockade kalksten i naturen (stränderna) och byggde formationer med i sina akvarium. Vad är det för stenar du har valt? Tänk på att stenar i regel avger mineral som man normalt sätt inte vill ha i sitt akvarium. Sedan skulle jag nog råda dig till att investera i snäckkross istället för den dära strandsanden och köra med en DSB, det är faktiska ganska roligt att se de djur som skapas då utan att man har egentligen tillsatt något. Det behöver dock puttra i en si så där 6 mån innan man bör få för sig att stoppa ner något i akvariet. Med bara strandsand har jag svårt för att se att denna processen tar vid, men lycka till.

    Det var lite tips från mig det... Och åter igen, ska bli roligt att följa!

    mvh, Christian

  7. Du har verkligen lyckas med ditt kar! grymma färger

    Tack Johan,

    Det roliga är att även om det är ett litet akvarium så blir man nog aldrig färdig, det dyker hela tiden upp nya saker man vill ha...

    Jag skäms lite för att jag glömde svara på ditt PM gällande osmosen, hur går det med ditt? Är det avvecklat nu eller?

  8. Sitter och funderar... Vad tros kan vara anledning till att min blå grenväxande montipora är mer brun än blå och att den inte växer ett dugg, medans min gröna flakväxande montipora är knallgrön och växer som ogräs?

  9. I mitt lilla blenny blir det xenia urskog om jag inte regelbundet ansar kraftigt, precis som Jimmy skriver så släpper de och sätter sig på alla möjliga opassande ställen (detta då oberoende på vattenflöde etc. och de växer lika bra för det). Mina erfarenheter säger att det inte finns en regel för vattenflöde gällande xenia, men enligt min personliga åsikt så är det snyggast att ha dem där det är mindre flöde för då ser man tydligast när de "pumpar" vilket get ett harmoniskt inslag i akvariet.

    mvh Christian

  10. Väldigt vilka fina kort, och vackra färger, Christian! Väldigt fina discosomaskivor du har! :)

    Tack Madde,

    Med tanke på att jag kollade in din tråd innan så hade du själv inga dåliga skivor i heller!

  11. Haha ja visst hade det varit skönt att kunna bidra lite till det ekologiska kretsloppet!

    Snygga bilder!

    Snacka om fin spigg för lyx lirare... Med tanke på kilo priset borde man nog köra på en välkyld 1990 Dom P'erignon istället! :)

  12. Titel , Mannes Rev.

    Efter mycket funderande och projekterande så tog jag beslutet att byta kar till ett måttbeställt kar från Håkanstorp Zoo.

    Måtten blev 1800 långt 750 djupt och 550 högt , ca 740 liter.

    Det blev min egen design på karet med en balkong på baksidan som sitter utvändigt så att man inte ser någon box, den går hela vägen längs baksidan.

    Baksidan är klädd med vit BTN "slimline" som alla mina tidigare kar.. Skillnaden denna gång var att jag fasade ner "kammen" i BTNen så jag valde att köra med en fast monterad kam som jag fick gjord i svart plexi. Detta gjorde att jag fick en fin slät yta bakom kammen som gör att vattnet inte ska porla.

    Akvariet har fasade kanter o tre sidor är Optiwhite glas. Kändes självklart denna gång när man sett andras Opti kar.

    Beställde även en metall ställning som är pulverlackad vit för att tåla tidens tand. Ställningen består av 30*30 ben med en lite kraftigare överliggare. Finns även en underliggare. Sex ben som är ställbara.

    Tekniken är min gamla i princip

    Skummaren är en Royal Exlusive 200mini , som funkar klander fritt sen länge. Ett Deltec FR 509 som bio-pellets reaktor

    Sen en tunze Master som returpump på 3500L om jag mins rätt. I karet finns en streamer på var gavel , Vortech MP40wES som snurrar upp till ca 12000L/h. Belysningen är min egna hemmabyggda LED ramp på ca 520 watt.

    Under karet står i daxläget två styck 112kar som står för flera delar i systemet. Det ena 112 karet har en avringning till det andra som är själva sumpen i systemet.. Det första 112 karet ska vara först o främst en biologi tank med mycket levande sten och en fragg hylla , detta kar kommer att vara belyst också så fort alla delar är hemma ett ett LED bygge även där.

    Sumpen är en enkel variant med tre fack. Skummarfack , teknikfack , returfack.

    Osmosen får bli ett separat tank efter många om o men att klämma in en del..

    Här är en mobilbild på karet.

    d5721bac-08e6-754b.jpg

    Nu till innehållet då.

    Planen med scapen är öppna sandytor för diverse musslor och LPSer i sanden utan att det ska se "fullt" ut. Kommer att finnas en hel del SPSer ändå, dvs det blir ett rejält bland koralls kar igen, precis som jag gillar allra bäst. För att inte prata om alla roliga zoantus som ska i..

    Detta får bli starten för denna tråd.

    Med vänlig hälsning, Manne

    Sent from my iPad 2 using Tapatalk

    Hallåj,

    Vad får man med runda slängar räkna med att lägga på en metallställning som din, och vem kan göra?

    mvh.

    Christian

×
×
  • Skapa Ny...