Jump to content

naso

Medlem
 • Content Count

  171
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by naso


 1. Jag måste tyvärr sälja allt levande i karet p.g.a jobbflytt. C.a 20 kg levande sten, 13 koraller( sarco, sinularia, ancora, cathalaphyllia,goniopora,skivor och knappar. 6 st mindre fiskar, sandvändande sjöstjärna, turbo, eremiter och boxarräka. Det gör mig ont med ett så välfungerande akvarium, men är tvungen p.g.a utlandsjobb. Jag delar inte på något, för jag måste tömma hela karet snarast. Säljer allt för 3500:- !!! Akvariet finns på medlemmars akvarium: nytändning efter 10 år (sista bilden). Kan även sälja hela akvariepaketet Red sea reefer 250 v3, med refugium,+ 2 moonled, skummare,  2 vågrörelsepumpar, returpump, aquamedic termostat m.titanvärmare, uv-c, tunze osmolator och osmosfilter + alla salifert tester oöppnade + diverse annat för 12000:- ( inköpspris minst 36000:-) Tacksam för snabb affär, då deta är ett vrakpris!  Tel: 0411-14229

  IMG_20200511_151330.jpg


 2. 11 timmar sedan, ChoBits sa:

  Roligt att se någon starta ett kar på ”rätt” sätt utan setbacks. Ser att du klokt nog har färre fisk än koraller som konsumerar. Ser fint ut!

  Tack, har 6 st mindre korallvänliga fiskar, 5 eremiter, 1 boxarräka, 6 turbosniglar och 1 sandvändande sjöstjärna som är mycket effektiv. Matar varannan dag, så det blir inte mycket föroreningar och det visar sig ju här efter 14 månader.


 3. Jag hade en chelmon rostratos i 5 år i mitt 800 l, det fanns inga problem med speciellt foder, men den tog glasrosor och även copepods, såg det ut som. Men detta är 15 år sedan, och då fanns tydligen inte samma problem som idag


 4. Jag var med om en lustig relation mellan clown och kirurg, clownen "Nemo" stressade upp "Doris" så att den fick vita prick, så jag lade clownen i refugiet och lät uv-c filtret gå dygnet runt. Vita pricken försvann, men när jag tog upp clownen igen, så började den jaga alla och "doris" fick tillbaka några vita prickar. Då är det bevisat att stress är en utlösande faktor. Som tur var fanns det en på zoo-butiken som har saltvattenskar som kunde ta emot clownen, annars vet jag inte hur jag ska göra i lilla Ystad för att slippa låta den försvinna. Jag har ett Reefer 250 och det är väldigt begränsat med antal fiskar och deras lynne. Jag provade Lasse- metoden i omvänd ordning, kanske kunde det ge effekt. Så summan av kardemumman är stress och vänta ut, gärna med uv-c. 

  • Like 1

 5. Någon som har erfarenhet av denna rollermat? Det är en mindre modell än Clarisea, men det ser ut som den skulle kunna få plats i hålet där filtersockan sitter på en sumpkammare till ett Reefer 250. Det hade underlättat om så är fallet, för måtten ser ganska exakta ut. Tacksam för svar, om någon vet säkert. MVH: Hasse

  P.S  Jag hittade information här på forumet från 2017, men vill vara säker om det går till ovannämnda sump ?


 6. Hej, igen! Har inte varit här på några månader, men har fortsatt med akvariet. Känns som en uppdatering är på plats efter starten för 6 månader sedan, fler koraller och en moon led till. Nu är det bara några fiskar till som behövs, och någon enstaka korall. Inga vattenbyten på dessa månader och har börjat med Triton core 7-metoden. Alla värden ligger näst intill perfekt. Ha de!

  IMG_20190805_124158.jpg

  • Like 1

 7. 9 minuter sedan, Schilla sa:

  5 st i 270 ärju nästan lite lite. Jag har nog ca 30 st eremiter på mina 320 liter i visningsdelen och mera turbos. Och vad jag läst har Lasse med en jäkla massa 

  Ok, jag hade 30 turbosar i ett 800 liters för 15 år sedan och inga eremiter, allt fungerade perfekt. Tack, jag ska införskaffa fler i fall att. Har precis beställt fler turbosar.

  MVH: Hasse


 8. Ny fråga, kan man ha en alveopora c:a 8-10 cm i ett 250 L akvarium med en öppen sandbotten på 20x20 cm, utan att den är giftig mot andra koraller? Kan clownerna leva med den?

  MVH: Hasse


 9. OK. Tack för snabba svar, började bli orolig. Jag trodde att det var för litet akvarium (250L), så de blev rovlystna. Jag kan hålla med om nassariusen, den såg inte frisk ut, men turbosarna märkte jag inget på. Tack, ska vara mer observant.

  MVH: Hasse


 10. Jag har aldrig haft eremiter förr, men läste att dom skulle va bra i en städpatrull. Nu har eremiterna dödat 5 turbo och 1 Nassarius, fastän det finns skal till dom att växa i. Är dom sådana rovdjur så kastar jag ut dom. Har sett med egna ögon hur dom gräver in i snäckskalen och äter upp innehållet, ska det vara så?


 11. När jag körde med kalciumhydroxid för 15 år sedan, så hade jag en liten pump ( 500 L/h) i RO-behållaren ( c;a 100 L) som blandade det hela tiden, för att slippa allt slagg på botten. Det fungerade för mig, och tunze-pumpen till osmolatorn hängde c:a 5 cm från botten i behållaren för att inget skulle kunna hända med igensättning.


 12. 6 timmar sedan, Maglofster sa:

  Tricket, iaf för mig, är att ta upp Sinularian så att den är helt ihopdragen. Sen kladdar man lim på stenen ovan ytan, håller fraggen mot limmet och doppar, då snabbstelnar limmet. Sen brukar jag ta upp stenen igen och lägga en sträng runt "stammen" mot stenen och så ner igen i vattnet, då sitter det.

  Jag gjorde detta, nu ska bara sinularian vakna. Jag har faktiskt limmat under vatten med locktite superlim gel tidigare, men då bara sten mot sten. Ska bli spännande att se imorgon. Tack för tipset

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...