Jump to content

LN21

Medlem
 • Posts

  3,275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Everything posted by LN21

 1. Det kan vara många saker men, det är två man lätt kan börja med. Mg test blir lätt för gamla. Köp ett nytt med färskt datum och dubbelkolla att du inte ligger för högt i Mg. Sak nummer två är lite knepigare att förstå. När mitt kar är i botten så sänker jag kH till 6.5. Då piggar efter någon vecka nästan alla koraller till sig. Högt Mg är lätt att fatta men att lågt kH har en positiv inverkan är mycke knepigare att ta till sig. Men som sagt det hjälper hos mig. En tredje sak som ja även tar till är att ändra belysningstiden. Dra ner allt två timmar i två veckor, för att sen förlänga med en timme (alltså öka den nerställda tiden med tre timmar). Har du en brist på något så är en förändring alltid bra.
 2. Ser att ja inte bara har stenkoraller. Det finns lite annat oxå som är rätt grannt
 3. Då har ja kört 3%ig Väteperoxid i 8 dar, en skvätt i sumpen. Hade en aning gulvatten i karet. Borta är det. Justerat skummaren så ja skummar blötare. Ja hade dock dag 4 och 5 ett svagt svagt dis i karet. Misstänker att det finns någon form av kolhydrat i flaskan. Lite lägre dos och vattnet är idag disfritt. Koraller och fisk mår finfint.
 4. Ser bra ut. Hittar du inga bakterier så gräv bort en decimeter ur kompost. Ta två rejäla nävar bös och stoppa i en liter ljummet kranvatten. Låt det dra en halvtimme sila sen slurryn genom ett kaffefilter. Vips har du kanonbakterier till karet. Ta en dl om dan i karet så här du ympat in en hel flora på en vecka.
 5. Kanon bra ju. Skippa Väs tills du har ett stabil kar igen. Rengöra skummaren vid strul är ju oxå alltid bra. Så att du får ut Max syresättning.
 6. Hur mår fiskarna nu? Sluta med VÄSet tills karet mår bättre Skumma så blött du bara kan. är det biologiskt så är det risk för syrefattigt men har du kanonskummare så löser det sig. Är det kemiskt så hade ja köpt ett nytt MG test som tidigare tipsat om. Har du rusligt lågt Mg så kanske Ballingen går direkt till Kalsiumkarbonat damm. Alternativt att redit lågt Ph kan lösa ut kalket från din sten. Köp ett nytt KH test oxå. Det jag råkat ut för i mycke mindre omfattning är dig är att grävande fiskar gjort karet grumligt. Har du månde ett gäng nya sandvändare? Hmmm jag sätter ändå mina 50 öre på att det är kemiskt.
 7. Frun kom igår hem med 3% ig H2O2. Det duschas en skvätt på morgonen och en på kvällen.
 8. Hahahaha jepp redi smaulenska är inte helt lätt
 9. Tack Lasse? Jepp då fattar ja. Det fria/löst bundna O häckar(läs oxyderar) på det den kan. Samma lösa O som i O3 ozon. Och oxydatorn är bara en doseringsmaskin. Ska testa lite och se. Alltid kul att prova nya saker. Får räkna lite på dosering bara.
 10. Kan någon vänlig själ förklara för mig hur väteperoxid/oxidator fungerar? Har även några följdfrågor. Kan man dosera väteperoxid direkt i sumpen? Eller måste en reaktion ske innan vätskan kommer i karet? Hjälper det mot gulvatten?
 11. Vackraste karet i landet enligt min mening. Grannt så det gör ont?
 12. Hej Lasse. Ja vet inte varför ja varit inaktiv. Men hobbyn har gått på sparlåga. Karet rullar på men ger inte så mycket längre fram till nu. För att nu ska ja kränga lite koraller rensa ur gammalt och köpa in lite nytt. Hoppas att det kan ge en kick tillbaka till nörderiet.
 13. Hej! Ja bor i Växjö ??
 14. Hej. Dax att rensa bland korallerna. Hör av er så får vi ihop en tid. ?
 15. Hej! Hoppas att allt är bra med er. Inte bra att ja varit frånvarande så länge. Med lite flyt så är ja åter mera frekvent. Försöker bli av med lite koraller via FB. Lägger ut en sträng här med. Hoppas att lite bilder kan rulla in i tråden med Karet rullar på rätt bra just nu. Macroalgerna svalt ihjäl. Nollade kvävet. Ska tillsätta lite N och börja skumma vått så ja kan hålla F lågt.
 16. Tack Izfisk karet går i vågor har just slängt ut 20 liter korallskelett. Egentligen borde lika mycke till ut men det får bli till hösten.
 17. Krabban hade jag jagat rätt på, det blir mycke bökigare senare när du fått igång koralltrivsel om det visar sig att krabban gillar koraller.
 18. Min Austrea har gått till di sälla jaktmakterna. Har du en pinne över så köper ja.
 19. Om det håller sig till jodid eller jodat är även en fråga om PH. Ja har konsumtion av just jod när mitt refugium mår bra. Jag gissar därför med en viss säkerhet att just jod är en beståndsdel av alger och kan därför återföras till vattenkolumnen när alger dör.
 20. Skippa alla typer av droppar. Lite svårt att guida dig är vi vet så lite om ditt kar. Meeen skulle ja satsa mina 50 öre så dära från höften så skulle ja säga att ditt PH svänger eller att ditt ljuse är lite för klent. För att har du startat ditt kar med ett ok salt och dina vattenvärde är mitt i rackets sweetspot så så så kan det vara nåde av de två ovan gisssningarna.
×
×
 • Create New...