Gå till innehåll

Keibo

Medlem
  • Antal inlägg

    46
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Keibo

  1. Kör 2 rör här. Vanlig kulventil med, men jag håller på att bygga nytt och kommer troligtvis ha en membranventil istället för lättare finjusteringar.

    Skickat från min C6903 via Tapatalk

  2. En gammal klassiker, men jag har hittills inte sett någon bra metod atr sänra en tunze som intw vlir anskrämligt ful....

    Nylonstrumpa går bort, minskar flödet för mycket

    Vilken pump är det du har?

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

  3. Hittade tråden! :)

    Jag fick en BTA från Morot för ca 3 månader sedan - har blivir 3 stycken nu och rejält stora. Hos mig har de hela tiden suttit under Dreamchip som har körts på ca 150 W. bara bra erfarenheter. Däremot har jag märkt att de är väldigt känsliga för ozon och de är numera min indikator på att det är dags att stänga av ozonet en stund.

    MVH Lasse

    https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?56994-Dreamchip-och-BTA

  4. Nej den är lindad längre ner.

    Det var en temporär lösning. Jag använder en kortare nu känns inte bra att ha nått liggandes sådär i vilket fall som helst.

    Men tack för ditt engagemang & omtanke.

    Fast om inte "packningen" som håller ihop plast och glas kyls ordentligt så går denna del sönder och har man otur kan man rent av sära på doppvärmaren utan någon vidare kraft alls... vidare kan vatten åka ned i värmaren, i mitt fall var det i ett tomt sötvattenskar det hände men som sagt, den ska hållas under vatten och kyld, därför det finns en miniminivå på dem precis vid packningen. Fast det har du kanske fixat med den nya. =)

  5. Jag har vid två tillfällen fått ersättning från försäkringsbolaget gällande fiskar & växter (sötvatten). Ena gången var det ett ytterfilter som stannade... då fick jag ersättning för allt utom ytterfiltret. Det rörde sig om fiskar för 3-4000... Den andra gången var det ersättningsfiltret vars slang sprack (Fluval FX5:a) och jag lyckades i och för sig minimera vattenskadan till en planka på laminatgolvet men fisk för runt 20 000 dog. Även denna gång ersatte de fiskarna och växterna utan problem. Vid båda två av dessa tillfällen hade jag Länsförsäkringar och allrisktillägg. Go länsförsäkringar! :)

    Tre Kronor (tecknas via bolån hos t.ex. swedbank) ersätter även de fisk men inte om de inte dör av den oförutsedda händelsen, en bekant till mig vars akvarium sprack plockade upp sina fiskar och la de i badkaret och försökte rädda dem med nytt vatten. Han fick då ingen ersättning för att de ansåg att han inte kan ha gjort rätt när han försökte rädda dem men sa senare att han hade fått ersättning om han låtit dem ligga kvar och i ställe fokuserat på att begränsa fuktskadan eller liknande...

  6. Skulle inte du kunna montera rören ned så de går i framkant av sumpen och ha ledigt bakom dem? Då kan du dra ut sumpen dess bredd minus de rören...

    Returpumoen kan man i så fall lösa med glidplast under pumpen och på botten i returfacket.

    Skickat från min GT-I9505 via Tapatalk 2

  7. Det blev 2st Mazarra-P med tillhörande styrenhet och PSU efter mycket funderande. Fick ett hyffsat pris på dom och de bör nog räcka till mitt 180-liters. I värsta fall får man väl köpa en tredje om man inte blir nöjd.

    Var ska du beställa ifrån? Skulle ev. behövt lite mer fosfatremover.

    Drakfisken tänkte jag. Slår dig en signal när jag ska till att handla då :-)

    Skickat från min GT-I9505 med Tapatalk 4 Beta

×
×
  • Skapa Ny...