Gå till innehåll

Carl Barks

Medlem
  • Antal inlägg

    101
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Carl Barks

  1. Har ett RSM130 och funderar på det där med salinitetet kontra temperaturen...

    Har för närvarande ca. 28 grader och en salthalt på 1.023-1.024...ligger jag bra så?

    En densitet på 1,024-1,025 kan vara lämpligt då t.ex. algätande snäckor kan vara lite kinkiga om den kryper under 1,023.

    25C kan väl vara en lämplig temperatur.

    Satsa på en refractometer den är värd mycket!

  2. Tror inte det är nåt problem att gå till personangrepp på Carl Barks faktiskt.. Han har väl själv gjort det på flera ställen i denna tråd utan åtgärd? Dessutom är det ju uppenbarligen en fejkanvändare.. Skulle va kul o veta vem det egentligen är. :)

    Själv tänker jag fortsätta köpa levande på Triton i första hand.. även om jag inte får nåt faktablad till. :)

    Ser att du flyttad hem igen, och återtagit ditt barndomsnamn.

    Fin bild, man blir nästan sugen att fråga chans på dig!

  3. Om du har läst något idag så kanske du såg att Maack ville att Moderatorerna skulle tabort hans profil så vem vill du ha svar av???????????

    Självklart någon från företaget.

    Har du läsförståelse problem eller dålig syn? Vet inte men du upprepar dig ibland och verkar inte förstå visa svar ibland vilket gör att jag undrar..

    (Nej det är inte menat som personangrep, lider själv av lättare dyslexi;) )

    Ser bra och ingen dyslexi!

    Senast igår ville du att jag skulle be Ted om ursäkt m.m de är anledningen till min undran trots att jag skrev redan från början att jag inte tvivlade på intygen!

    Varför skulle jag då skriva ut dem till dig. Du verkade ju inte lita på att de var autentiska.

    Så om du har något problem med ovanstående så är det helt okey annars kan du ju iaf tagga ner lite med upprepningarna jag tror tråden skulle må bra av det!

    //Daniel

    Ps. Har du kontrollerat Teds tillstånd hos berörda myndigheter? Du verkade ju som sagt tveksam över äktheten igår!

  4. Försäkringar blir svårt om det inte är åkeri/speditör. Maack kör ju som privat person så försäkringar löser de nog inte..

    Övriga frågor vet jag inte hur de har löst i Danmark el. eventuellt tänkt lösa i sverige.

    Dum fråga men varför frågar du saker du vet du inte kan få svar på???????? Försök att komma med lite konstruktivt istället så inte någon moderator stänger tråden.

    //Daniel

    Varför svarar du? Förstod du inte till vilka frågorna var riktade?

    Hur vet du att jag inte kan få svar på dessa för kunderna ytterst adekvata frågor? Och varör?

  5. Som ni alla vet, kan något gå fel så gör det gärna det, förr eller senare.

    Vad händer om bilen hamnar i diket, krockar eller t.ex. blir kraftigt försenad (alla mottagare kan säkert inte vänta hur länge som helst)?

    Finns det försäkringar som täcker detta?

    Om djuren blir nedkylda, vem står för det?

    Om bilen blir sen och mottagaren inte har möjlighet att vänta, får man pengarna åter då?

    -regn-åska

    -bil-

  6. Känner det vigtigt att meddela att dette som Ted skrivar hit, har ingenting med DeepOcean att göra !. Det är ett helt annan förtag som skall köre den tur. Det som jag vet, är att det från den grossist som Ted själv har väret så himla positiva till innan att dom (De Jong) meddelte Ted att dom ville väre ledsen om dom inte ville ha BioTedMarin som kund längere, bare för att dom medverker till bryte ett stenhårdt monopol i Sverige. Efter detta kan Ted bare smutsa ned dom som han var glad för innan. Detta handlar inte om ta rät hand om djur. Det handler om Ted´s plånbok och ett tappat monopol. Jag har vem som helst inklusiva moderator om att hjälpar med att rensar (delete) min profil, da jag inte väre på ett sådan ställa dom flesta inte fatter vad det rör sig om. Hur många "fanboys" finns till Ted i Kungsbacka ?.

    Igär kom det första seriösa inlæg från en handlar (Triton).

    Deep Ocean är ingen hot mot dom etableret handlar i Sverige. Deep Ocean är ett supplement till dom som söger det her unika eller den her specialle fisk/koral. Deep Ocean kör sin affär med alla paper och intyg på plats. Men i motsätning till etablerede handlar, kan Deep Ocean ha mycket låger maginal. Deep Ocean skall inte säljar minimum för så och så mycket fåor att få mat på bordet. Deep Ocean bränder för denne hobby eksäkt på samme sät som alle andre hit.

    När den älgkort (Carl Barks) sitter och prater shit om vilka temp. vi har idag mv. Då tycker jag att Carl Barks skall berätta hur när Deep Ocean köre nästa tur !!. Det vet du inte, och dermed skall du bare håla din smutsiga mund stängt !

    Har just borstat tänderna.

    Så ni vet hur kallt det är vid er nästa tur?

    Saida kom tillbaka allt är förlåtet!

  7. Termometern visar just nu på -22C, var säkert kallare i natt.

    En sådan här kall dag måste det absolut vara bättre att djuren är i butikernas 25-gradiga akvarium än ligger nedpackade i en bil som stannar och öppnas på otaliga ställen längs vägen. Måste vara svårt att hålla värmen i den!

    Djuren i butiken kan man ju även boka och vänta med att ta hem tills det blir mildare, den möjligheten finns ej vid bakluckehandeln.

  8. eller du (metcrue) kanske kollar upp så mjölken smöret etc som e inhandlad i din lokala butik o står på ditt middagsbord följer dom lagar o regler som finns.

    eller du kanske gör som jag o tar det för givet

    Man kan ju göra det lättare för sig och välja Krav- eller och Fairtradevaror.

    Men det kostar ju en slant extra så det kanske inte är något för dig?

  9. Jag kan inte läsa hans tillstånd(Bilder) kan du? Som jag sa jag tror att han har tillstånd men vad hans bilder skulle bevisa är för mig en gåta!

    //Daniel

    Read my lips. Om du tror att det är falska tillstånd han lagt upp, kolla med Länsstyrelsen och Kommunen imorgon!

    Nu är du definitivt skyldig honom en ursäkt efter denna kontroll!!!

  10. varför skulle jag göra bort mig???

    jag är konsument o skiter totalt i affärernas tillstånd och dyl.

    det är upp till affärerna att hålla ordning på sina saker. precis som att jag måste hålla koll på att mina pengar strömmar in så jag kan gynna dom affärer jag handlar av.

    jag har annat att göra än o kolla alla affärer jag stegar in i o ska göra en affär med. jag skulle ju få lägga både tid o en förmögenhet på telefonräkningar o dyl om jag skulle kolla upp varenda kotte jag handlar av

    Och nu gjorde du bort dig igen. Önskereprisen!

  11. Tja hur bevisar man att något inte finns, Visa på en mail konversation eller liknande. Obs vill fortfarande att du skriver av Teds bilder till mig. ;)

    //Daniel

    Ja just det hur bevisar man att något inte finns.

    Skriver av Teds bilder. Que? Om du nu tror att han lagt upp "dummies" kan du väl kolla med Länsstyrelsen och Kommunen imorgon.

    Tror att han blir tacksam för en ursäkt!

  12. Jag har nu tagit ett personligt beslut i alt detta. Jag har valt att dra mig tillbaka från att vilja hjälpa andra entusiaster i denna intressanta subkultur i Sverige. Det tackar vi för!Jag har tidigare varit medveten om det mest absurda jag någonsin har upplevt. Som tidigare skrivet så är jag anställt i ett företag i Tyskland, med fabriker i både Tyskland, England, Belgien och Frankrike. Mina ansvarsområden ligger på dom nordiska länderna och jag har värret bosatt hit i Sverige dom senaste 16 åren (jag är dansk), med detta menar jag att ha bevis på vad jag skrivar hit: Vad tycker din arbetsgivare om att du leverera andras varor på tjänsteresan han antagligen? betalar dig för. Du kan väl inte alltid arbeta gratis?

    Svensken är utan tvekan den mest snåla folkslag i hela Europa, där finns ingen annan utanför Sverige som använder så mycket tid på att ledare opp det billigaste priset på allt! Fin inställning om man tänker slå sig in på en ny marknad!På samma tid är saltvattens branschen i Sverige dom som klart har den största marginal. Då är det konstigt att det inte finns en saltvattensbutik i vartenda gathörn!Jag tycker att i skall använda liten tid på att gå in på ulika danska saltvattensbutiker och kolla liten priser, och i vill se att Ni betalar hyfsat bra betalt hit i Sverige. Eks: www.petsuply.dk eller www.saltvandsbutikken.dk eller www.dansksaltvandscenter.net eller www.deepocean.dk

    Deep Ocean kommer naturligtvis att fortsätta sin väg till Sverige. Planeringen av detta har pågått mycket länge (Där mycket papper och tillstånds som skall på plats innan man körer igång såna ting som detta).

    Var inte alla papper klara?

    Jag kommer i framtiden att fortsätta att fungera med att handla mitt i Danmark och klart också hos Deep Ocean. Jag kommer lika naturligt att ta saker hem till vad jag uppfattar som "vänner".

    Att man inom en sådan hobby inte har lärt noga ting av hur det går när man utan att tänke låta en person få ensamsrät till att sälja så många saker. Jag tänker hit på verksamheten Dogman. Dom/han har stenkoll på Sverige. Detta gör BioTedMarin et jättebra kopia på Kopia på Dogman? Vilken planet kommer du från?

    Âr där noga som har tänkt på va anledning är till att Ted använder så mycket tid på denna tråd ?. Kunna det värre en fråga om att där en monopolitisk bransch som håller på att gå i sönder?. Behöver inte ens kommenteras!

    Jag tycker att ni skall fråga Ted om vem som helst får handla hos De Jong (han måsta som Fd kund vete), eller om man måste ha papperna klara för att köpa, sälja och leverera såna djur ?. Tror ni själva att Europa´s största grossist inom detta vill lägga namn till alt det som prater om: Försäljning på rastplatser, svartjobb ect. Ect. Ect.

    Om nu Ted säger att det bare är en frågan om att det är pengar som styr vem som De Jong vill säljare till. Då måsta jag bare konstaterar att BioTedMarin verkligen har haft en leverantör han har kunnat stolta sig av, alltså om man tittar på alt det moralprat eller hur ?. Då har De Jong aldrig värt en värdig leverantör tll BioTedMarin.

    Kanske det istället är en frågan om att Europas största och mest välansett grossist inom utrotningshotad saltvattensfisk och koraler ser Deep Ocean som en väldig seriös och ansvarbevista kund för dem De Jong på det Nordiska marknad.

    Good Luck till alle Er som inte ser alternativare som välkommen och som bare vill stötta ett monopol J (tycker faktisk att jag träffar på ordet monopol ganska ofta i Sverige) Tror jag det, det är ett roligt spel!

    PS: Har ni nogasind frågat Ted till al hans tillståanda, eller liter i bare. Har Ted sine dokumenter fremme på sin hemsida, eller i denna tråd. Brug nu hovedet (det överste hoved) Ganska lågt skämt..

    Han har visat sina till(missuppfatta inte detta)stånd och diplom, har ni?

  13. Priserna stämmer. Den här tråden är viktig för hobbyn. Vår hobby innefattar utrotningshotade djur plockade från döende korallrev, om vi dessutom släpper in oseriösa företag så kommer det inte dröja länge innan det tar slut. Faktum är att DO inte uppfyller svenska myndigheters krav för försäljning av akvariedjur. Även om man lyckas kringgå dessa regler så tänker definitivt inte jag hoppa på det tåget.

    Hoppas det blir trångt på perrongen!!!

  14. allt detta jävla skitprat i denna tråden är bara så jävla tröttsamt. små gnälliga jävla barnrumpor är vad jag tycker om detta. detta svaret lär väl raderas av moderatorn ;).

    jag förstår verkligen att rövballarna sitter o skakar på många svenska saltvattens försäljare i sverige då dom fått en farlig konkurrent som säljer på webben, vilket gynnar oss konsumenter, hur tror ni alla andra affärer (utanför saltvattenshobbyn) reagerat på detta fenomenet (webben). jo dom anpassar sig därefter. det blir alltid skriverier när folk får konkurrens.

    (satt en stund o tänkte om jag verkligen skulle posta svaret)

    Du skulle nog tänkt en stund till och tagit ett par djupa andetag!

  15. [MOD]MOD]

    Jag har dom flesta svar på dom frågorna som i ställer, eftersom det är jag som kör turne i Sverige för Deep Ocean. Jag har också all den viden om situationen på marknaden i Danmark. Jag har också vid flera tillfällen väret ved Ted i Kungsbacka, och varit medveten om hur man ser på och hur dom skulle försöka/vill kväva Deep Ocean. Men om vi inte kan tillåtas att diskutera saker på ett förnuftigt sätt på detta forum, måsta Deep Ocean hitta ett annat sätt att diskutera dessa saker med människor i Sverige.

    Deep Ocean är på mycket kort tid blivit känt av stort set alla SV folket i Sverige. Detta kan inte blockeras eller stannas. Jag är mycket glad att hjälpa till med alla frågor på uppdrag av Moby i Deep Ocean.

    På Deep Ocean har man full förståelse för människor som vill handla i en butik med dom för-och nackdelar som måste finns med det. Likadan att där självklart också är för- och nackdelar ved detta koncept.

    Detta kan dock inte fortsätta på detta forum om olika moderator kommer att fortsätta att ta bort olika inläg.

    Kan också mycket snabt berätta att alt är på plats ifm div. tilståndar mv. Och ja - Ted har reden haft kontakt med skattemyndigheden, utan att där var noga ting att komme efter.

    Men var lite glad då och svara på frågorna angående erforderliga tillstånd.

    Finns de? Vilka? I så fall upp till bevis.

    Måste väl ändå vara det enklaste sättet att visa att företaget har rent mjöl i påsen.

  16. Ganska otroligt att denna tråd får fortgå!!!

    Hade det varit nån annan/annat som diskuterats så hårt och med så mycket skit så hade den stängts för länge sedan.

    Tycker nog att man har tuggat till det själv, då man hoppar på andra medlemmar och kallar dem än det ena än det andra (en del har tagits bort) och sedan låter någon Mr. X sköta (kanske självpåtaget men då borde det dementerats av någon) företagets anseende utåt mot oss här på forumet.

    Vi har fått vårt eget Water-Gate!

×
×
  • Skapa Ny...