Gå till innehåll

Mandis

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Mandis

  1. Ska köra på det säkra före det osäkra ;) Hur kopplar man in en osmos dock? :P Kan jag bara skruva av mitt duschmunstycke och koppla där? Någon som har beskrivande bilder i sin projekttråd kanske?

  2. Ja jag får helt enkelt hålla ögonen öppna, och höra med de på zoogiganten om man kan få 200 liter :P

    Ska starta igång efter nyår då jag ska vara bortrest fram till ca den 3.e, men när jag väl kommer igång så lovar jag en tråd på det hela ;)

  3. Hej! Vill ju gärna köra med osmos men känner att såhär i uppstarten med så mkt utgifter som allt annat innebär så kan man kanske satsa på osmos filter lite längre fram, vid nästa löning? Är det möjligt eller har skadan redan skett om man startar upp med vanligt vatten? Nån som på enkelt sätt kan förklara skillnaden mellan vanligt vatten och osmosvatten? Man tar bort allt från vattnet förutom just H2O? :P

  4. härligt med en lite fotokunnig person här..(hoppas jag) testa du o ta lite kort på diverse koraller o återkom sen om det var "lätt" o få till bra skarpa bilder.. för då får du skriva en liten "handbok" hur man lyckas bra.

    mvh manne

    Jag lovar att jag ska prova när jag har fått igång karet, har inte inhandlat det ännu eftersom vi åker bort den 22a, men så fort jag får lite liv i det kan jag lova dig att jag kommer vara där med kameran.

    Om man vill få det skarpt tror jag på en extern blixt som man håller ovanför korallen/fisken man vill fota, för att frysa den utan att ta bort de fina färgerna som man annars gör när man fotar med blixt.

  5. Nikon AF-S VR 105/2,8G IF-ED Micro-Nikkor Nikon F

    Hittat det för ca 8000:- är det prisvärt ?

    Tamron SP AF 90mm, F2.8, Di MACRO 1:1

    Hittat det för ca 4000:-

    Sigma AF 150mm f/2.8 APO EX HSM macro DG D

    Hittat det för ca 6000:-

    köper helst nytt vilket är bäst tro ?

    Tamron har ju fått bra kritik med tanke på priset.

    Sen verkar borgs förslag vara ett grymt objektiv *L*

    Jag har fotat under några år med Tamrons 90mm och jag gillar det skarpt, bra bildkvalitet, billigt. Det enda minus jag skulle ge det är att det kan fokusera ganska trögt ibland, vilket kanske inte gör så mkt om man fotar koraller eller blommor som för det mesta står stilla men en fisk som simmar hit och dit skulle den nog ha lite svårare för att hinna med. Nu är det inte alltid den är seg, mest i dåliga ljusförhållanden (som de flesta objektiv), så visst funkar det men det kan bli mkt tuggande från objektivets sida.

  6. Jag var med och startade upp ett sådant kar idag, det är assnyggt och belysningen är ruskigt mycket bättre än vad man ser på bilderna... Men det som imponerade mest på mig var skummaren, väldigt tyst och ruskigt lätt att ställa in.... Nu startade vi upp den med vatten från ett inkört system och flyttade levandesten och knappar därifrån oxå plus ett par räkor för syns skull... Men knapparna slog ut nästan direkt de kom i med ljuset på. Tyvärr var jag dum nog att inte ta ett par bilder när jag ändå var igång där. Karet finns att skåda live på Zoogiganten i Lomma, ska försöka ta lite bilder på det imorgon när jag kommer dit...

    /Johan

    Har varit in och kollat på det karet, riktigt fint. Blev också mäkta imponerad utav skummaren, la örat till och tänkte, en sån ska jag ha! ;) Vet du om man kan hänga den skummaren utanpå karet? Tycker det ser så ut när jag googlat bilder på den.

  7. Har setat och skummat igenom lite, jättefint kar måste jag säga! Ska själv starta up ett 200 liter efter nyår och har också tänkt ha Glo rampen fast tre st i rad, kul att de den "in action" här ;) Tycker din bakgrund är jättefin, ser ju nästan ut som en riktig vattenyta på den sista bilden du bifogat, är det MH lamporna som gör det eller är det en speciell plansch du har?

×
×
  • Skapa Ny...