Gå till innehåll

heba

Medlem
  • Antal inlägg

    281
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av heba

  1. Nej, den är rättvänd och ska vara på detta vis enligt A-M, dessutom var det förborrade hål för "fötterna" så det gick inte att ta fel.

    Hur som helst så verkar dom ha gjort om möbeln då det tidigare har varit lika stora skivor i botten och upptill - "det var bättre förr"

  2. Nej, så långt är jag med, men tack för svaret! Men jag tycker inte att möbeln ser ut så här på dom bilder jag sett.... Jag tycker att det sett ut som om toppskivan är lika stor som bottenskivan. Kan någon Blennyägare bekräfta eller dementera detta?

    Jag får väl gilla läget, men har iallafall skrivit ett mail till Tyskland och får se vad dom svarar.

  3. Då suget efter salt igen blev för stort så införskaffades ett Aqua medic Blenny.

    Monteringsanvisningen till möbeln var 0 och intet, utan det var uteslutningsmetoden tillsammans med "IKEA-erfarenhet" som gällde. Då jag på bilder sett att skivan upptill på möbeln går i linje med akvariet i framkant (dvs inget "överhäng" av akvarieglaset) så var min förvåning stor då jag insåg att i den större skivan var avsedd för botten på möbeln (förborrade hål för "benen"/klossarna som möbeln står på)!

    Nu när jag byggt ihop möbeln så är ju möbeln kortare och akvariets framkant hänger i det luften och alternativet är att vända på möbeln! Toppskivan kan heller inte vara felpackad då dörren är för hög, men når inte ända upp till akvariebotten/glaset....

    Rörigt inlägg, men hoppas någon förstår vad jag skriver.

    post-5574-14468936062994_thumb.jpg

    post-5574-1446893606276_thumb.jpg

  4. Jag har inte så mycket att tillföra vad gäller cyanon, men undrar om du kör UV och ozon kontinuerligt - det framgår inte i ditt första inlägg?

    Min (begränsade) erfarenhet vad gäller dom båda är att jag fick "nystartsproblem" när jag provade UV resp ozon (dock ej samtidigt, utan med lång tid emellan). Jag upplevde att dom rubbade den normala floran och balansen i vattnet.

    Jag använde dom under begränsad och rätt kort tid vid varje tillfälle, och balansen återkom kort efter att jag slutat med dessa.

  5. Har fått bättre tillväxt efter höjningen av KH och CA. Gjort ett 120 liters vattenbyte och börjar få till inställningarna för de 4 tunze pumparna & Multikontrollern. Ska försöka låta karet vara ett tag och fundera vilka fiskar som ska få vara med i denna burk, men ska försöka inte ha för brottom. GOD-JUL på er!
    Hemma efter en 12 timmars tripp med en kompis på 4 olika saltbutiker i Stockholm pluss en privat i V.haninge. Resultat En eld dvärg kjejsare. en Niger, en "doris" två kaninfiskar (tror dom heter så, inte säker ska kolla upp) 5 stora blåbenta eremiter, en sjöstjärna, lila och gröna flak, En 15 armad korall jag tappat namnet på men riktigt läcker ska skicka bilder under morgondagen samt ett träd korall av något slag, samt två andra mindre koraller. Skickar en uppdaterar med bilder i morgon om jag hinner. God fortsättning Janne

    Haha!

    Så det kan gå! Känner igen "syndromet" -skrattar hysterisktSer fram emot bilder!

  6. När saltet löst sig och vattnet har rätt temp tycker jag du kan stoppa ner stenen, belysa några få timmar om dagen och successivt öka tiden. Så hade jag gjort.

    Jag förstår inte poängen med att bara vattnet skall stå och mogna? Bakterier, organismer och alger kommer med stenen och inte med vattnet.

    Lycka till och välkommen in i "saltträsket"!

  7. Upplever också att det alltid är "urplockat" då man ringer dit (har åkt dit några gånger men ringer numer då det aldrig funnits något i karen när jag varit där). Är det verkligen "urplockat" eller beställer butiken inte hem något?

    Håller med om att det är tråkigt att det inte finns någon saltbutik söder om stan.

  8. Tack för tipset ang möbel till kuben! Har själv en Dennerle 60l kub (med sötvatten) och gillar formatet skarpt, mkt bra service från Aquaristic också.

    Skall bli spännande att se när du fått igång detta kar, jag tror det kommer bli riktigt snyggt.

    Lycka till!

×
×
  • Skapa Ny...