Gå till innehåll

MARIE

Medlem
  • Antal inlägg

    64
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av MARIE

  1. Va bra!! men då ska jag kolla var ramperna är billigast. Tack snälla för hjälpen!!

    då lär där vara gott om mat till den... men aldrig fel att odla lite extra i ett sepparat refugium=)... jag har själv 2st 2x24W glo ramper över mitt lilla 60L kar och det blir kanon bra ljus, kanske lite väl mycket till mitt kar men blir nog lagom till ditt!
  2. 2 st 2x24 glo armturer?=) hur länge har karet varit igång? mandariner äter bara copepods som lever i stenarna och behöver då ett rejält inkört kar... går att få den att äta artemia och pellets och så, men det är väldigt svårt=/

    Det har varit igång 2år

  3. ser ju jättefint ut. du har ju varit inne och tittat på mitt också. ett bra tips om du vill ha mer som växer att titta på så är det ju som i mitt kar stjärnpolyper , sarkophyton och olika knappar. jag har nu sju olika knappar och det kommer att bli fler färgvarianter när jag får tag i för det ger mycke färg och liv i karet. tyvärr bor vi ju långt ifrån varandra med har du vägarna söderut nån gång så är du välkommen att hälsa på och titta på vårat kar.

    Tack, då ska jag skaffa lite färgglada knappar och stjärnpolyper, synd som sagt att vi bor långt ifrån varann för det är alltid kul att se andras kar. Vet du vad min anemon heter?

  4. Hej

    Anemonen är bara någon vecka så clownerna har inte flyttat in än. De simmar runt den och känner om den är ok just nu. Jag matade anemonen med en räkbit igår och den försvann ganska snabbt in i munnen. Jag sökte på korallen och visst är det den...så du har rätt kul!!! bra ljus och ska sitta i mellanskiktet har jag hört, den är iallafall kanonfin. Har du bilder på ditt kar?

  5. Har nu haft akvariet igång 8 månader och det har varit en intressant resa . Men har kommit underfull med att regelbundna vattenbyten och ett bra salt räcker för att mitt akvarium ska fungera med mina mjukisar och fiskar. Jag tror man gör det svårare än vad det egentligen är när man är ny och ska starta ett saltis. Visseligen beror det på vad man ska ha för invånare men börjar man med enkla koraller och fisk så är det inte så svårt som man tror. Skynda långsamt är något jag lärt mig av alla hjälpsamma på forumet. Det jag ännu inte fått kläm på är vad alla har i sina sumpar? själv har jag bara levande sten och lite vadd som tar upp synlig smuts. Jag tar gärna emot alla tips om hur man lyckas. Det är alltid kul att kunna hjälpa varann.

    Någon som vet vad min korall och anemon heter?? och ska man mata eller inte?? hur gör ni??

    post-5667-14468923768549_thumb.jpg

    post-5667-14468923768759_thumb.jpg

    post-5667-1446892376894_thumb.jpg

    post-5667-14468923769136_thumb.jpg

  6. Det är ett stort fack bara där pumparna sitter som kör ut vattnet i akvariet igen, så man skulle ju behöva ha något "skydd" för pumprören så inte filtermaterialet far in där, men skyddet får ju heller inte sänka flödet.

    Tack för alla förslag till mig som nybörjare på salt.

×
×
  • Skapa Ny...