Gå till innehåll

Taggen76

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Taggen76

  1. Låter ju intressant, ska ha det i åtanke. Tror de jag såg kostade typ 25 kr och jag tror det var 10 blad och rätt stora ca 25 * 15 cm.

    /Magnus

    Hej! Jag är helt ny här då jag återupptäckt detta intresse efter 25 år i träda. Mitt intresse väcktes åter efter att ha dragit igång ett par hummerbaljor på 3000 liter var i samband med nyår, jag jobbar inom "färsk-fisk-branschen". Vad betalar ni för Noriblad i handeln? Jag har möjlighet att fixa det i konsumentpack (= 10 blad) alt restaurangpack (=50/ 100 blad) till förmånliga priser. Eftersom de inte väger något blir frakten låg. Intresse? Ni får mitt inpris + moms.
  2. Har en liten undran som jag hoppas ska kunna få svar på. Jag har köpt noriblad i zoobutiken vilken inte var särskilt billigt :snurrig:. Sen kom jag att tänka på att de säljer ju faktiskt noriblad i vanliga matbutiker som man använder när man gör sushi och till ett helt annat pris. Skulle man inte kunna använda detta likaväl?

    Mvh Magnus

  3. Jag är lite förvånad att så många använder doppvärmare. Jag har själv aldrig behövt detta eftersom rumstemeratur och tekniken i karet håller det på en rimlig lägre nivå. Med tanke på att så många får problem och t.o.m. kraschade kar pga doppvärmare så undrar jag om inte många använder dessa i onödan. Vad har du för temp utan värmare den här årstiden Rasmus?

    Innan jag introducerad levande i mitt kar provade jag utan men jag kom aldrig upp över 23 grader. Då har jag dock ingen MH.

  4. Stoppar du ner den igen är risken överhängande att en propp går, råkade ut för något liknande. Min doppvärmare sprack av att jag hade glömt att fästa den så den stod och slog mot den levande stenen så på morgonen när ungarna skulle titta på tv så funkade inte tv och akvariet var tyst. Snacka om panik och innan jag hittade felet....Vad jag än gjorde gick propparna. Gick nog åt 6 st innan jag hittade felet :-)

    Mvh Magnus

  5. Du skrev så här i ditt första inlägg:

    Om du använder ett kar som du har koraller i som vattenbyteskar så tömmer du ju detta karet när du ska byta vatten, isf står ju korallerna utan vatten under tiden tills du har fyllt upp igen med nytt saltvatten.

    Haha ja det är ju klart....något otydligt av mig kanske ;) men min tanke vara att man kunde ha det som backup om något går snett. Mitt huvudkar är på 350 lite så lite drygt 280 liter vatten om man uppskattar det. Så då tänkte jag att man kunde ta kanske 80 -100 liter om det skulle krisa. Som jag har det nu blandar jag 50 liter åt gången i en tunna och det räcker ju bara till ett delvattenbyte.

  6. Ska du inte koppla ihopa dem med varandra eller huvudkaret så kan du ju köra ett fraggkar och ett karantänskar/vattenblandarkar.

    Problemet är att jag kör ett juwel 350 liters hörnkar och har ingen extra plats för dessa kar tyvärr, och frugan vägrar fler kar inne i huset :smiley13: även om hon har erkänt att det är betydligt trevligare med salt -dans

  7. Om jag var du skulle jag använda det stora karet som huvudkar och det andra som sump, kanske inte fungerar på den ställningen däremot. Det är sällan man behöver ha ett helt akvarium ståendes för vattenbyte. Behåll räkorna ett tag, sen kan du ju alltid konvertera om dom till nano-rev om du är sugen. Annars kan du ju ha det övre karet som fraggkar/odlingskar för fisk (fick känslan av att du gillade odlingsbiten) och ställa en sump nedanför (stor plastback eller låda kan räcka), då har du minst 400 L och det blir ganska stabilt om du tar det lugnt från början.

    Min tanke är att försöka på mig lite odling, om man ändå har karen så....;)

    Tack för synpunkterna

  8. Ska du ha dessa kar utöver ditt huvudkar eller endast köra på dessa?

    Om du ska ha ena karet som "korallkar" men samtidigt använda det vid vattenbyten så kommer du torrlägga karet och måste ta ut korallerna vid varje vattenbyte vilket inte känns direkt som en bra idé.

    Använd isf det andra karet till att blanda vatten i vid vattenbyten.

    Tack för dina synpunkter, tänkte bara ha dessa utöver mitt huvudkar och skulle se om man kunde använda dem till något vettigt :-) Är kanske lite sen men vad menar du med torrlägga?

  9. Hej!

    Jag har lite funderingar på att lägga ner allt sött...ute i förådet har jag denna ställning

    post-6218-14468924317009_thumb.jpg

    och skulle vilja få tips hur jag kan använda denna på bästa sätt. Det övre karet är på ca 160 liter och det undre är på 222 liter, sen har jag ju mina kuber 10-20-30 liter som är min småskaliga räkodling.

    Tanken är att jag ska använda det stora karet som ett korallkar och som backup om jag behöver snabbt göra något vattenbyte i mitt andra saltkar. Det övre vet jag inte men tar tacksamt mot synpunkter på vilken teknik man behöver, och vad man skulle kunna tänka sig ha i det.

    Tack på förhand

    Magnus

×
×
  • Skapa Ny...