Gå till innehåll

pegekin

Medlem
  • Antal inlägg

    362
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av pegekin

  1. Hej.

    Jag är ny på forumet och har lite frågor ang bla utrusting och design för ett AIO kar jag planerat i 2år nu, det börjar helt enkelt bli dags att sätta igång det hela efter en tids sparande samt timmar utav förvirrande läsning. Så fort jag trott mig hitta den "perfekta" skimmern, belysning osv så har det alltid dykt upp nått nytt intressant och det går bara runt i en cirkel.

    Hur som helst. Det här är vad jag kommit fram till. Akvariet får måtten 90x60x32-35cm(lxbxh) höjden beroende på vilken skimmer jag väljer och samma gäller sumpens bredd. Nu valde jag att lägga till Bubble magus curve 5 för storleks referens i skissen, men skulle absolut föredra en mindre skimmer för mera plats åt fisk och inredning. Tunze 9012 bla verkar kunna klara av ett akvarie i den här storleken utan större svårigheter, men allt jag hittat i info väg är 1 video och 1 artikel.

    Som sagt jag kommer inte fram till vilken skimmer jag ska ha även efter att ha läst på om olika vertex, reef octopus, aquamaxx, bubble magus och deltec för att nämna några få.

    Resterande utrustning för sumpen.

    2st Aqua Medic multi reactor för carbon och gfo.

    1st Filter strumpa

    Jag har kollat in lite olika ATO enheter. Tunze har fått toppen betyg men kostar dock en del och kan jag spara in några 100lappar på nått lite simplare vore det helt ok. Någon som har erfarenhet av denna produkt? http://www.aquariatech.eu/blau-osmolator-singel-niva-givare/77-0

    Jag har funderat på refugium i sumpen, enda problemet är att det skulle ta upp för mykt yta och säkert inte göra så mykt nytta(förutom trygghet åt lite små liv). Så går det utan skulle jag föredra att inte ha en.

    Retur pump. Jag har mest kollat på Sicce och Eheim.

    Det här blir ett så kallat fowlr med ganska få fiskar, jag kommer helt enkelt inte ens ge mig på mjukkoraller pga a flera skäl.

    Ja, tror jag fått med det viktigaste. Nu vore det bra med lite tips och åsikter.

    Hälsningar.

    Hej. Du skriver att du skall ha sump,så varför ska du då placera skummare i akvariet?

  2. Köpte en vimpelfisk från Sthlm för inte så länge sedan som efter ett tag visade sig att den hade vita prick och dog kort därefter.

    Och givetvis så smittade den även min underbara vitbröstade kirurg och ett stycke G.loretta samt idag även min ch.Auriga.

    Blir så jävvla less på allt.

    Börjar bli väldigt stor simyta för kvarvarande fiskar nu.

    Är det ens nån mening att skaffa fler fiskar när smittan redan finns, eller e de bara att lägga ner allt?

  3. Ok. Och efter det så kommer jag att få mätbart po4 igen?

    Kan även nämnas att jag även har omätbart nitrat ( salifert)

    Po4 ( H.Ch.) Så frågan återstår, hur får jag mätbart po4?

  4. Någon som vart till Triton på sista tiden? Var själv dit för 2 veckor sedan,men jag har inte sett något nyhetsbrev sen i påskas.

    Har det kommit in något nytt på veckor är min fråga helt enkelt?

  5. Jag undrar vad det ska stå för värde i displayen på Hanna Checker Phosphat 713 ppm för ett normalt saltvattensakvarium. I artikeln här på forumet som heter saltvattenskemi för dummies rekommenderas ett värde på 0 ppm samtidigt som jag någonstans sett en siffra på 0,04 någonting. Är det 0,04 ppm eller ppb man eftersträvar? Ska det stå 0,04 i displayen eller något annat?

    Ja. Det ska de göra. Gärna inte så mycket högre dock. 0.02-0.04 är ok.

  6. Finns det överhuvudtaget någon sorts Riktlinjer hur mycket man skall dosera av Ballingsalterna.

    Hur stor del av Mg Ca och Kh.

    Ja ,jag vet att det beror helt o hållet på vad man har i karet o så. Har nästan bara Lps o Sps. 500 l + 100 sump.

    Vill gärna veta på ett ungefär doser/dag.

    Ett ungefärligt svar duger så bra så. Tack Peter

×
×
  • Skapa Ny...