Gå till innehåll

ronreef

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av ronreef

  1. Tack skall du ha

    Mina linser har en spridningsvinkel på 60 grader, dvs vinkeln mellan ljuskonens yttersidor. Det är på samma sätt som du tänker. Det Kessil visar är halva spridningsvinkeln. Jag använder 3 st med spridningsvinkel 60 grader - motsvarar Kessils A360N tror jag. Vill du ha ordentligt med kräm ända ner till botten så skall du välja den de kallar N och som de uppger 30 grader. Men du behöver 3

    MVH Lasse

    Edit Här har du ett litet hjälpprogram för att beräkna ljuskoner i luft/vatten. Det är spridningsvinkeln som avses - alltså såsom du tänker

    [ATTACH=CONFIG]98488[/ATTACH]

    Thanks for the tool Lasse. Very helpful.

    Ron

  2. Hej

    Har vart lite tyst från mig men här kommer en kort rapport på driverkortet (ligger tyvärr en del efter pga. tråkigheter i familjen men det är just nu ok).

    Jag har byggt ihop ett drivkort och testkört det så långt jag kunnat med den temporära "firmware" jag har just nu.

    Det som testats såhär lång är själva drivstegen, att det går att ställa in strömmen programmässigt och att det går att PWM dimma dem.

    Återstår att testa; temperaturmätningar, fläktsyrningar och varvtalsavläsningar på fläktarna, kommunikation med styrkortet.

    Utfallet på drivstegen var ok, men jag är inte riktigt nöjd då det finns lite mycket översvängningar på strömmen vid PWMande, då speciellt på låga ströminställningar.

    Detta skulle troligtvis inte vara någon fara med just drömchippet om man inte tänker köra på fullt (då översängen inte heller är så stor), men jag vill att det ska vara bättre än det är just nu.

    Jag hade hoppats kunna byta ut en komponent (OpAmp) till en som borde klarar detta bättre, men det visar sig tyvärr inte finnas någon bättre med samma "pinout".

    Jag hade tydligen lyckats välja en sällsynt variant.

    Man kan på bilderna även se (lidde kladdigare lösningar) att jag labbat lite med att byta ut ett par andra komponeter för att försöka förbättra situationen, men det räckte inte riktigt.

    Så tyvärr innebär det en sväng till med korttillverkning, men denna gång blir det med expressleverans (tar ändå ca 10 dagar). Hoppas kunna beställa på måndag.

    Jag kan dock jobba vidare med "firmwaren" på detta kort då det är helt kompatibelt så tid mässigt så kanske det inte ger någon jätteförsening.

    Det nuvarande kortet som finns på bilden är 100x79mm

    Jag funderar på att krympa det till nästa omgång, till kanske 89x79mm (det är där jag är just nu när jag testar att krympa lite), ingen jätteminskning men kanske kan det hjälpa någon.

    Frågan är ju också om någon kommer orka vänta på detta eller om de flesta redan valt andra lösningar, vi får väl se.

    [ATTACH=CONFIG]82396[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]82397[/ATTACH]

    MVH

    /Janne

    It's good to see the actual version of the board. Good work Janne! Thank you.

    Ron

  3. Hello All,

    I am happy to be on here.

    I would like to get over 50 orders, but I will not wait long to get 100 orders. I do not want to hastily make an order when we reach 50 orders.

    We need margin because some people will cancel when the time comes to place the order.

    I will also check with ac-rc to see if the second option(B) will be available to us even if we do not reach 100 orders. I am sure ac-rc will work with us.

    I am curious about both options A and B.

    Thank you to everyone.

    Ron

×
×
  • Skapa Ny...