Gå till innehåll

rillz

Medlem
  • Antal inlägg

    95
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av rillz

  1. Oki. Är det bara färg i dom eller även näring och kalk eller vad det är dom ska ha?

    Det är olika spårämnen bland annat. Om typ korallerna börjar blekna lite i färgen. Men oftast kommer man ju långt me jämna vattenbyten. Ha koll på kh ca mg. Finns ju separat ca mg och kh burkar från redsea okså. Samt Abc+ det är ca mg kh och lite andra grejer i samman satt i ett. Slipper du hålla på me massa olika flaskor. Läs lite om det. Ja tycker d funkar bra iaf. Om man inte är kemist o vill laborera massa vill säga.mvh

  2. 4-5mm glas och klä in den med o sen silikona fogarna? är väl inte så dyrt me så tunt glas.lägga nåt lager plast lr lack utanför sumpen på träväggarna så d inte ruttnar? en tanke bara.

    går ju även lägga några lager glasfiberväv och plast sen dra en epoxy lack över "tror jag det heter" några lager, om det funkar till salt. bygger ju en del sötvatten kar så.

  3. hej sitter o funderar på att bygga sump på mitt 80 liter, då det är lite ont om plats i bakänden på karet. vill helst inte borra. då är det väl ytavrinningsbox som gäller.?

    där kommer frågan. hur funkar den, trycker sej vattnet automatiskt igenom boxen ner i sumpen? eller kan man ha en pump som pumapar ner vattnet till sumpen?

    tacksam för svar. skicka eller länka gärna bilder hur just erat system ser ut. från karet ner i sumpen.

    mvh

  4. hej jag kör med deras, och ja droppar och skakar samtidigt, när den börjar gå över till lila tar ja en droppe i taget o skakar. och sen när den slår om till blå o sen tbx till lila igen ganska fort, stannar jag. och mäter därifrån, så har jag fått höra iaf. finns även video på youtube.

×
×
  • Skapa Ny...