Gå till innehåll

Sweet*Lou

Medlem
  • Antal inlägg

    153
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Sweet*Lou

  1. post-7331-14468933886323_thumb.jpg

    Hejhej. Har sett att jag har fullt av små vad jag tror ät plattmaskar, sitter en jäkla massa på bara mina lila/blå skivor vad jag kan se. Nån som vet vad det är för ohyra och hur jag blir av med dessa? Med vänlig hälsning, Robin

  2. Har en exakt likadan, som bor i en exakt likadan Anemon :)

    Rätt kul krabat, det värsta är att när jag matar anemonen så ger jag först hen en bit, och sen ger jag anemonen. Men så fort han är klar med sin så pressar han ner klon i gapet på anemonen och sliter upp det den svalt, grymt irriterande:)

  3. Hej! Som rubriken lyder så tynar mina ricordeor alltid bort, tar flera månader men man ser från start att dom inte trivs, alla andra skivor av olika sorter och slag stormtrivs men just ricordeasläktet gillar inte min miljö av nån anledning. Nån som vet vad det kan vara för problem?

    Salt 1026

    Fosfat 0.12 (på väg ner)

    Nitrit 0

    Nitrat 2

    Mg 1320

    Ca 410

    Ph 8.2

    Kh 8.5

    Har beställt kaliumtest för skojs skull, men tror inte skivorna bryr sig om just kalium.

    har ganska mycket olika ephyllior, kan dessa bränna just ricordeorna mer än annat i karet, har flyttat runt alla på olika ställen utan något bra resultat. Med vänlig hälsning, RobinRobin

  4. Styrbara pumpar tycker jag är en klar fördel men det är inte säkert det löser ditt problem och det kommer ta ett tag (veckor) innan böset letat sig ner till sumpen. Kanske avvakta och prova ändra om dina streamers du har först så du ser att böset först virvlas upp och sen letar sig till avrinningen. En tanke bara - men som sagt styrbart är väldigt bra på många sätt och du var ju redan profiluxen.

    Med vänlig hälsning, Björn

    Absolut, kanske smart att vänta lite. Funderar på om jag ska sänka nivån i avrinningen så det blir lite mer "vattenfall" då lär ju skiten hitta dit lättare, för när jag sitter och tittar nu så ser det bara ut som allt åker fram och tillbaka;(

  5. Kör med mikronsstrumpa och du kommer få det så gott som klart. Räkna dock med att få rengöra den på 2-3 dagar basis.

    Har du fiskar som gräver mycket i sanden förresten?

    Okej blir nog en sådan;) finns den på triton exempelvis? Har en sandvändande fisk men tror inte den är problemet för den är så försiktig.

  6. Beror till stor del vad partiklarna är för något, men mekanisk filtrering (100mikronsstrumpa) + aktivt kol ger ofta riktigt klart gnistrande vatten, sen kan man hjälpa det på väg med lite lullull som Fauna marin - Ultra life. Men säkerställ först att det inte handlar om mikrobubblor åtminstone, märks lättast om man stänger av all cirkulation och kollar om partiklarna stiger uppåt sakta sakta... En annan fråga, är det så att man ser individuella partiklar, eller är det bara en dis?

    Jag skulle säga att det inte är microbubblor, utan (skräp)? Som flyger omkring. Inte enstaka utan mer som dis, slänger med ett videoklipp om det nu funkar;) tack!

    bEoxkpk7nzM

×
×
  • Skapa Ny...