Gå till innehåll

Ripzone

Medlem
  • Antal inlägg

    55
  • Gick med

  • Senaste besök

Inlägg postat av Ripzone

  1. Ja det är sant, jag har en ny deltec skummare som är lite väl stor för denna sumpen, men att det går. jag tänkte att jag gör som på skissen här, då utökar jag retur facket och har större fack vid skummare där jag eventuellt ha någon form av reaktor eller liknande!

     

    888.png

  2. Då gör jag som på bild 1, tar bort första skivan vid filter sockan och eventuellt flyttar filter delen innan  Retur pumpen, om jag inte tar bort filtret helt och har en bubbelfälla där istället, eller gör om filtret till ett litet refugium?

  3. Tänkte köra mestadels lps som recordia florida, euphyllia och någon enklare sps. 

    Så en bra lampa med bra ljus och som inte har ett allt för avanverat system. 

     

    Men med dessa liv tror du att en hydra lampa eller Radion funkar bra för dessa koraller i ett 100 liters akvarium som är 35 cm högt?

  4. Har två frågor som skulle uppskattas om någon kunde hjälpa till med! 

     

    Ett akvarium på 100 L, räcker det med en sump på 40 liter vatten då? 

     

    Fråga 2. Vad skulle ni rekommendera  för lampa, om akvariet är 80x35x35, hur många watt ska en bra lampa ligga på? 
    Om livet menstadels ska innehålla Lps

    Tacksam för svar!  

     

    Mvh Länge sedan man körde salt!

  5. Tackar så väldans mycket för hjälpen! Den första bilden till vänster Sinularia eller Lobophytum, vart tror du den trivs bäst i karet, högt upp eller nere vid sand botten?

    Ska försöka få en skarpare bild på Seriatopora.

  6. Okej om jag har förstått det hela rätt så kan vitlök stärka immunförsvaret och ett UVC filter tar död på bakterier men inget av det utrotar själva sjukdomen, utan jag måste ta ur fiskarna och behandla dem på något vis, men då är min fråga, finns själva bakterien,sjukdomen kvar i akvariet fast fiskarna inte är kvar? eller försvinner bakterien med fiskarna? eller måste något göras åt självaste karet då jag tänker på korallerna som är kvar? förstår ni min undran?

  7. Okej, tack för all hjälp, jag är rätt så ny inom denna hobbyn så jag har följd fråga som kanske låter dum men när jag söker på UVC är det filter eller lampa man menar då? hehe och vitlöken är den man köper på affären och doppar tillsammans med fiskmaten? tack för svaren

    Mvh

  8. Behöver hjälp med att reda ut vad fisken har fått på sina fenor, är det Pricksjukan? dem andra fiskarna börjar få samma sorts vita prickar på fenorna men inget synligt på övriga kroppen. Vad kan det vara. Alla fiskar ser ut att må bra i övrigt och äter som dem ska. Har en gulkirurg fisk som drar sig mot stenen då det ser ut som det kliar på den, är det normalt?

    här kommer en bild på min Kofisk som har hela fenorna fulla med vita prickar.

    Om så fallet är att dem har fått prick sjukan, vilken åtgärd är bäst? Medicin? Kan man fylla upp en hink med nytt salt och rätt temperatur och överföra fiskarna där och föröka botta dem där? Någon som har erfarenhet av detta?

    attachment.php?attachmentid=124879&d=1423735986&thumb=1

    post-8278-14468935488245_thumb.jpg

    post-8278-14468935488417_thumb.jpg

    post-8278-14468935488583_thumb.jpg

×
×
  • Skapa Ny...